Mit csináljak ha anyám nem hiszi el és nem akar orvoshoz vinni?
Figyelt kérdés
Már régóta depressziós vagyok. De néha hirtelen pár napig meg teljesen felpörgök és nem tudok aludni, hirtelen mintha enyém lenne a világ és nem érdekel semmi. Utána meg visszaesek depresszióba napokig hetekig és kezdődik az egész elölről. Mondtam anyámnak hogy lehet van valami a háttérben de nem hiszi el és nem akar orvoshoz vinni. Mert szerinte csak beképzelem az egészet és túl sok sorozatot nézek. De így már nem bírom tovább. Mit tehetnék???
16/l
2022. jan. 5. 20:44
1/12 anonim válasza:
Amikor 16 voltam én is így éreztem. Aztán 26lettem, visszasírom az akkori bajaimat...
2/12 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy egy bántalmazó családban nőttem fel. Apám elhagyott anyám nárcisztikus minden mindig róla kell szóljon. Lelkileg és fizikailag bántalmazott. Lelkileg a mai napig
2022. jan. 5. 20:52
3/12 anonim válasza:
Az iskolában nincsen pszichológus? Lehet, csak vmi kamaszkori dolog, de sajnos az is elképzelhető, hogy súlyos dolog áll a háttérben. Nagyon szomorú, hogy ilyen az anyukád.
4/12 anonim válasza:
Lépj anyukád nélkül. Elég szomorú, hogy nem segít. Menj el házi orvoshoz,mondj el neki mindent. Ő majd elküld pszichológushoz. Nálam így volt. Ill. igyál orbáncfű teát, de létezik cseppekben is.
5/12 anonim válasza:
Engem nevelőapám vert, anyám meg nézte... az sem sokkal jobb
1#
6/12 anonim válasza:
A depressziónak kifejezetten van tùlpörgős szakasza. Valòszìnůleg anyad is az oka a depressziòdnak. (nem csak ő) Ahhoz, hogy jobban legyèl el kene kerülnöd mellőe. Kollègiumba vagy rokonokhoz tudsz költözni?
7/12 anonim válasza:
16 éves kor felett elmehetsz egyedül a helyi pedagógiai szakszolgálathoz, ahol van pszichológus is. Előbb-utóbb be kell vonni a szülőt is, márcsak a terápia része miatt is, de ha most elmész egyedül segítségért, nem fognak elküldeni arra hivatkozva, hogy nincs veled szülő. Legalábbis mi így csináljuk, de nem tudom máshol hogy működik.
8/12 anonim válasza:
Létezik kamaszkori depresszió, ami az ezen a téren felelős hormonok nem megfelelő termelődése miatt fordul elő legtöbbször, szóval látszólag minden ok nélkül is lehet egy kamasz depressziós (hiszen alapból felborul ilyenkor a hormonháztartás, és a kevésbé szerencséseknél ezt a területet is érintheti). Osztályfőnök, iskolapszichológus, vagy ahogy más írta, szakszolgálat felkeresése jót tehet. Lehet, ha anyukád egy szakvéleményt lát a helyzetről, segítőkészebb lesz.
9/12 anonim válasza:
Sajnos szakvélemény nem állítható ki kiskorúak a szülő nélkül, de egyébként abban is valóban segíthet a szakember, hogy anyud nezopontja és hozzaallasa megvaltozzon
10/12 anonim válasza:
Ezt pedig komolyan kell venni.Idiota az anyád,bocsi.Szolj a suliba!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!