Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 7. -es vagyok, de nem tudom,...

7. -es vagyok, de nem tudom, hogy mi szeretnék lenni. Aki tud, legyen szíves, segítsen?

Figyelt kérdés

Idén mentem hetedik osztályba ( különben 13 éves lány vagyok ), és már annyiszor feltették ( vagy feltettem magamnak ) azt a kérdést, hogy: " Mi leszek, ha nagy leszek? " - De sajnos sosem tudtam válaszolni...

A többi osztálytársam ( már majdnem mindenki ) tudja, hogy mi lesz, hová megy tanulni, stb. stb., csak én nem tudom eldönteni. :-(

6.-ban ( év végén ) 4.8 volt az átlagom, de most, hogy bejött a négy új tantárgy ( fizika, kémia, földrajz, biológia ), nem tudom, hogy hogyan fogom tartani ezt az átlagot?!?

Nagyon szeretem a nyelveket: angolt- és németet is tanulok. Kedvenc tantárgyaim: történelem, magyar ( nyelv- és irodalom ).

Készségtantárgyakban, mint a rajz- technika- ének- testnevelés nem vagyok olyan jó, és nem is szeretem őket ( bár ötös vagyok belőlük ).

Ha ez számít: tudok furulyázni, fuvolázni és zongorázni, illetve 2 évig jártam népi- illetve társastáncra.

Többször gondoltam rá, hogy tolmács, idegenvezető, esetleg tanár ( német ) legyek, de nem tudom, ezek mégsem az " igaziak ".

Ha tudsz valami tippet adni, szívesen olvasnám!

U.i.: Köszönöm, hogy válaszoltok!

2010. szept. 6. 14:23
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
100%
Én 9-es vagyok és lassan illene már eldönteni hogy ezután majd hogyan tovább. Nálam az a probléma hogyha ezen elgondolkozok az első kérdés ami eszembe jut hogy itthon vagy külföldön kéne melózni. Mivel itthon épp hogy eléldegélsz kint meg rahedli pénzt keresel, viszont itthon meg közelebb vagy a szeretteidhez stb.. Javaslom gimnáziumba menjél, mert onnan még bármi lehet belőled.
2010. szept. 6. 17:09
 22/33 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, próbálok válaszolni...:P

( 16:05 Ági ) Igen, ez nekem is a terveim között van/volt, hogy műsorvezető/bemondó/meteorológus/újságíró/titkárő leszek...( Mindig van valami új...:D )

( 16:25 ) Köszönöm, de egyszer repültem, nem volt vészes, de nem is a legjobb...eléggé felkeveredett a gyomrom:( Szóval stewardess inkább nem lennék!

( 16:38 ) Neked is köszönöm, sok jó ötletet írtál!

( 17:01) Hát, egy kicsit meglepődtem...de sajnos nem tehetek róla, hogy lánynak születtem. ( Azért szerintem nincs veszve minden :)

2010. szept. 6. 17:56
 23/33 A kérdező kommentje:

Várom a további válaszokat, szívesen olvasnék történeteket is!

( jelenleg ezek tetszenek: pszichológus/gyermekorvos/( nyelv )tanár/gyógyszerész/tolmács/műsorvezető/bemondó/újságíró )

U.i.: remélem, hogy ez az oldal ( www.gyakorikerdesek.hu ) meglesz 15-20 év múlva is! :D

2010. szept. 6. 18:08
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

ezt majd 8.ba kell eldönteni még nálunk(8.) se tudja senki.

úgyis változni fog még.

2010. szept. 6. 18:18
 25/33 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat - pedig én még pár hete, itt ( a gyakorikérdések.hu-n ) olvastam, hogy már több helyen 7.-ben ( is ) kérdez( het )i a tanár...:)
2010. szept. 6. 19:00
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagy! nem az egyetemre kell beadnod a jelentkezést! az átlagod nagyon jó szval menj egy gimibe hol magas óraszámban tanulsz nyelveket
2010. szept. 6. 19:33
 27/33 A kérdező kommentje:
Köszi! Szerintetek 4.0-es átlaggal felvehetnek egy kéttannyelvű gimnázumba?
2010. szept. 6. 19:36
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Én is 13 éves vagyok.Alsóban fodrász akartam lenni,de már sokat gondolkodtam és rájöttem,hogy ez mégsem az én világom.Most magyar,történelem tanárnő szeretnék lenni.Ha ez mégsem jönne össze akkor rendezvényszervező leszek.Arra a kérdésre ,hogy mi leszel,ha nagy leszel neked kell válaszolni és nem nekünk.Majd rájössz,ha eljött az ideje.

További jó tanulást,azt kívánom neked,hogy találd meg a helyes utat. :)

2010. szept. 6. 20:29
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

off:Jézusom, te mennyi kérdést írsz ki :) Vagy mindegyik 13/Lnek rajtam kívül 4.8 az átlaga? [egyébként nekem 5.00]

on[meg valamennyi off]: Bőven van még időd eldönteni. Ha jövőre sem tudod még, hogy mi szeretnél lenni, akkor menjél sima gimnáziumba, és avval kapsz még +4 évet gondolkodásra. Én már 4 éves korom óta tudom, mi leszek. Gyermekorvos. Mondjuk bioszt eddig nem szerettem, de most a 7.-es anyag az emberek, ezt nagyon bírom :P Szerencsére nálunk idén csak a kémia az új tantárgy [föci, biosz[?] van már 5. óta, fizika 6.óta], úgyhogy a 7. sem lesz sokkal nehezebb...

Nekem még 3 szakma tetszik ezen kívül: énekesnő [na, igazából ez tetszik legjobban...de hát erre mennyi az esély? :D], lakberendező és tanító néni [kisgyerekek:)]

Bár nem tudom, téged ez mennyire érdekel :D:D

13/L

2010. szept. 7. 08:06
 30/33 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszaitokat!
2010. szept. 7. 13:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!