Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 7. -es vagyok, de nem tudom,...

7. -es vagyok, de nem tudom, hogy mi szeretnék lenni. Aki tud, legyen szíves, segítsen?

Figyelt kérdés

Idén mentem hetedik osztályba ( különben 13 éves lány vagyok ), és már annyiszor feltették ( vagy feltettem magamnak ) azt a kérdést, hogy: " Mi leszek, ha nagy leszek? " - De sajnos sosem tudtam válaszolni...

A többi osztálytársam ( már majdnem mindenki ) tudja, hogy mi lesz, hová megy tanulni, stb. stb., csak én nem tudom eldönteni. :-(

6.-ban ( év végén ) 4.8 volt az átlagom, de most, hogy bejött a négy új tantárgy ( fizika, kémia, földrajz, biológia ), nem tudom, hogy hogyan fogom tartani ezt az átlagot?!?

Nagyon szeretem a nyelveket: angolt- és németet is tanulok. Kedvenc tantárgyaim: történelem, magyar ( nyelv- és irodalom ).

Készségtantárgyakban, mint a rajz- technika- ének- testnevelés nem vagyok olyan jó, és nem is szeretem őket ( bár ötös vagyok belőlük ).

Ha ez számít: tudok furulyázni, fuvolázni és zongorázni, illetve 2 évig jártam népi- illetve társastáncra.

Többször gondoltam rá, hogy tolmács, idegenvezető, esetleg tanár ( német ) legyek, de nem tudom, ezek mégsem az " igaziak ".

Ha tudsz valami tippet adni, szívesen olvasnám!

U.i.: Köszönöm, hogy válaszoltok!

2010. szept. 6. 14:23
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
100%
tanár, ügyvéd,
2010. szept. 6. 14:24
 2/33 A kérdező kommentje:
Ha ez számít, nagyon szeretek vigyázni gyerekere ( a szomszédban 5 éve vigyázok az öt éves kislányra, és a 3 éves öccsére :- ), és már arra is gondoltam, hogy óvó- vagy bölcsődésnő, esetleg babysitter ( is ) lehetnék:)
2010. szept. 6. 14:26
 3/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!

Igen, ezen én is gondolkoztam, hogy tanár leszek, de az alsós tanárnőm lebeszélt róla. Mondván: " A tanítónők korán halnak! ".

Ügyvéd az nem szeretnék lenni...:)

2010. szept. 6. 14:28
 4/33 A kérdező kommentje:
Várom a további válaszokat!!!
2010. szept. 6. 14:28
 5/33 anonim ***** válasza:
100%
Van fogalmad róla, hogy keres egy nyelvtanár? ;)
2010. szept. 6. 14:31
 6/33 anonim ***** válasza:
100%
a babysitter nem állás, nem karrier hanem segédmunka !
2010. szept. 6. 14:31
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
a bölcsödésnő = gondozónő v. csecsemőgondozó
2010. szept. 6. 14:32
 8/33 orsybaba88 ***** válasza:
87%
én sem találtam még rá az "igazi" hivatásomra. tudom ezzel nem sokat segítettem, de ráérsz még eldönteni! vannak rajtad kívül más sorstársak is, akik később érnek. nem akarsz külpolitikával, külkereskedelemmel, nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozni?
2010. szept. 6. 14:34
 9/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm az újabb válaszokat!

Igen, van róla fogalmam, hogy keres egy nyelvtanár, mert a szomszédunkban 2.000 Ft/óránként, a belvárosban pedig 1.500 Ft/óra.

Igen, ebbe igazad van, ( harmadik válaszoló ) nekem sem az az életcélom, hogy babysitter legyek, csak belegondoltam. ( Persze félreértés ne essék, egyátalán nem vetem meg a babysittereket ! )

2010. szept. 6. 14:36
 10/33 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: Köszönöm, jó ötletnek tűnik...:)
2010. szept. 6. 14:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!