Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 7. -es vagyok, de nem tudom,...

7. -es vagyok, de nem tudom, hogy mi szeretnék lenni. Aki tud, legyen szíves, segítsen?

Figyelt kérdés

Idén mentem hetedik osztályba ( különben 13 éves lány vagyok ), és már annyiszor feltették ( vagy feltettem magamnak ) azt a kérdést, hogy: " Mi leszek, ha nagy leszek? " - De sajnos sosem tudtam válaszolni...

A többi osztálytársam ( már majdnem mindenki ) tudja, hogy mi lesz, hová megy tanulni, stb. stb., csak én nem tudom eldönteni. :-(

6.-ban ( év végén ) 4.8 volt az átlagom, de most, hogy bejött a négy új tantárgy ( fizika, kémia, földrajz, biológia ), nem tudom, hogy hogyan fogom tartani ezt az átlagot?!?

Nagyon szeretem a nyelveket: angolt- és németet is tanulok. Kedvenc tantárgyaim: történelem, magyar ( nyelv- és irodalom ).

Készségtantárgyakban, mint a rajz- technika- ének- testnevelés nem vagyok olyan jó, és nem is szeretem őket ( bár ötös vagyok belőlük ).

Ha ez számít: tudok furulyázni, fuvolázni és zongorázni, illetve 2 évig jártam népi- illetve társastáncra.

Többször gondoltam rá, hogy tolmács, idegenvezető, esetleg tanár ( német ) legyek, de nem tudom, ezek mégsem az " igaziak ".

Ha tudsz valami tippet adni, szívesen olvasnám!

U.i.: Köszönöm, hogy válaszoltok!

2010. szept. 6. 14:23
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Esetleg gyógyszerész?...:)
2010. szept. 6. 14:37
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Gyógyszerészethez sok kémia kell...az alsós tanárod egy hülye,miért ne lehetnél tanitónő??Vagy óvónő?Tolmács sem rossz,esetleg valami orvos?Gyermek pszichológus?
2010. szept. 6. 14:41
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
pszichológus
2010. szept. 6. 14:45
 14/33 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat! Orvos az nem lennék, mert nem "szeretem" a vért ( tudom, hogy így furcsán hangzik, de remélem értitek! ).

Nagyon tetszik még a ( gyermek )pszichológus...:)

2010. szept. 6. 14:47
 15/33 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem is megfelelő:-) jól fizet,egyre nagyobb szükség van rá(sajnos) és olyat csinálhatsz amit szeretsz...Hogy ez nekem hamarabb nem jutott eszembe:-)) orvos alatt akár gyerekorvost is érthetsz,ott nincs vér szinte.
2010. szept. 6. 14:51
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Én is 7.-s vagyok,de még nem gondolkoztam rajta hogy mi leszek ha nagy leszek :)

Mert én úgy vagyok vele hogy van még időm gondolkozni...

Ha majd 8.-s leszek majd sokat gondolkozom rajt,addig még nem félek kijelenteni hogy : "még nem gondolkoztam ezen"

2010. szept. 6. 15:56
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is pontosan ilyen vagyok. Bár én még csak 11 éves. Imádom a gyerekeket és a nyelvet. Én németet tanulok. Én is a (nyelv)tanár/óvónőn gondolkodtam. A gyermekpszihológia sem lehet rossz. Nekem még 1 nagy álmom van. Műsorvezetőnek lenni. Nem tudom neked mi a véleményed erről a dologról. Kíváncsian várom! Remélem tudtam segíteni.

11/L

Ági

2010. szept. 6. 16:05
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

stewardes?

Bocs ha szarul írtam. tudod aki a repülőkön magyaráz az utasoknak... :D

2010. szept. 6. 16:25
 19/33 anonim válasza:
100%

HY . Én 25 éves vagyok. és most diplomáztam. Rohadt nehezen találok állást. AMit javaslok, hogyha nagyon bizonytalan vagy, nyugodtan keress fel (akár ismerőseiddel együtt ) pályaválasztási tanácsadót. Ezért vannak, hogy segítsenek. (általában a munkaügyi központtal egy épületben van)

Igy sokkal célirányosabban tudod majd megválasztani a középiskolát is.

Másrészt nézz körül pl a közigállás.hu-n, afsz.hu-n , monster.hu, kiket keresnek, milyyen munkaerőre van igény. Az fix, hogy a nyelvre nagyon figyelj oda. Mert nagyon kérik, szinte mindenhol, és az ECDL is jól jön.

Remélem segített...

2010. szept. 6. 16:38
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Na ez a baj h lány vagy. Ha fiú lennél több szakma közül is tudnál válogatni. Sok a hiány szakma...
2010. szept. 6. 17:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!