Mit tegyünk, ha a fiúnkat nem érdekli az iskola, nem tanul semmit?
Kettes-hármas.
Képes bemenni úgy, hogy nem ír leckét, nem ír házi dolgozatot, bele se néz a tananyagba. Ha rossz jegyet kap, nem érdekli.
Semmi nem hat rá, se pozitív, se negatív.
Kicsinek is hasonló volt, de nem jutottunk előrébb a készségfejlesztő-plusdz óráktól.
Hogyan lehetne hatni rá, felkelteni az érdeklődését?
Hetedikes.
Továbbra is azt mondom, hogy nagyon egyszerű lelkek vagytok. Semmit nem tudtok az adott gyerekről. Hogy miért nem tanul, beteg az anyukája, vagy valamit nem ért, vagy mégis miért? Csak lecseszni tudjátok, meg beírni a Krétába, hogyha gond van az iskolában a gyerekkel. Én amúgy tanárképzőt végeztem, de nem dolgozom tanárként. De nekünk mindig azt mondták, hogy ami az iskolában történik, azt az iskolában kell megoldani, ha hazaírok a gyereknek, azzal azt ismerem el, hogy tehetetlen vagyok, nem tudom megoldani a helyzetet. Ti nem jártatok pedagógia órákra?
Számtalanszor kapok ilyen beírásokat pl. hogy a gyerek szünetben fára mászott. (Érdekes, valahogy ilyenkor sikerül Krétát találni, hogy ezt be tudjátok írni.) Szívem szerint visszaírnék nekik, hogy itthon meg nem ette meg a spenótot. Mi közöm hozzá? Én ott voltam, láttam? Merjetek már szólni a gyerekhez, nevelni is, és nem mindent csak a szülőre tolni!
Egyébként nekem mindkét gyerekem figyelemzavaros. És igen, több segítség kéne nekik, de nem kapunk. Amikor megjött a papír, ahelyett, hogy a tanár belátta volna, hogy nem megfelelő módszerekkel közelített a gyerekhez, az volt a reakció, ami nektek is, hogy akkor vigyem el a kisegítőbe. Egy figyelemzavaros gyereket? Amúgy nem is létezik kisegítő iskola, csak szellemi fogyatékos gyerekeknek van speciális, szóval tényleg nem tudom, ti a búcsúban lőttétek a diplomátokat? Aztán lehet ám azzal takarózni, hogy milyen kevés a fizetésetek. Hát, őszintén, én a tanárok 80 %-ának még ennyit sem adnék.
Folyton azzal jöttök, hogy a tanárnak ez sem a dolga, meg az sem a dolga, meg ti ezt nem tanultátok, nem kell ehhez érteni. Nem tudom melyik az a szakma, amikor úgy jön ki bárki az egyetemről, hogy mindent tud. Mindenkinek képeznie kell magát, folyamatosan, ez követelmény mindenhol. Csak a tanároknak nem. Ha a gyerek nem érti az anyagot, hát a szülő nem tud gyereket nevelni. Nem néztek magatokba, hogy talán ti nem tudtok tanítani?!
Nem btm-es, magunktól vittük fejlesztő foglalkozásokra.
Senki nem mondta ott, hogy csak kódos, papíros gyerekek járhatnak.
Krétába lecke? Digitális oktatás alatt sem volt ilyen.
A házi feladat szülő felé jelzésére azt a választ adták szülőin, hogy ez itt nem dedó, nem fogyatékos osztály terhelt gyerekeknek.
"Nem btm-es, magunktól vittük fejlesztő foglalkozásokra.
Senki nem mondta ott, hogy csak kódos, papíros gyerekek járhatnak."
Tök jó, ilyet még nem hallottam, hogy nem papíros gyereket is vittek a szülők ilyenre. Mindenesetre szerintem nagyon jól tettétek. :)
És - főleg, ha az iskolai tanárok nem jól reagáltak - tőlük próbálnék tanácsot kérni.
Egyébként meg nem biztos, hogy jó ötlet volt a szülőin rákérdezni, lehet, hogy fogadóórán, egyesével megkérve a tanárokat jobban sikerült volna. Mert nem is kéne semmi különös, csak annyi, hogy amikor mondják, hogy mi a házi, figyeljenek arra, hogy konkrétan a te gyereked leírja, bejelöli-e, csak nézzenek rá, kérdezzenek rá, szóljanak neki, hogy ugye te is felírtad? vagy ilyesmi és kész. Ha csak minden második órán eszükbe jut, már előrébb vagytok.
Mi az osztálytársaktól szoktuk elkérni a leckét, ha hiányzott. Sokszor a gyerekek egymástól, de ha nem sikerül összeszedni, akkor a szülők hívják egymást, írnak fórumba.
Nekem az a fura, hogy egy gyerek ennyire ne akarjon megfelelni neked se meg az iskolának se.
Én is ilyen voltam/vagyok, szarok bele az egészbe :DD
Nem érzem, hogy hátrányban lennék..
"Nem érzem, hogy hátrányban lennék.."
Hány évesen nem érzed?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!