Unokám 3. osztályos. Jó tanuló, rendes gyerek. Egy osztálytársa állandóan veri. Hiába mondjuk neki, hogy védje meg magát, nem üt vissza. A tanárokkal többször beszéltünk, nem tesznek semmit. Mit tegyünk?!
Hiába mondjátok neki nem üt?
De szomorú.
Szép hozzáállás, üssél te is fiam...
Egyébként meg miért kellene eltávolítani a másik gyereket?
Konfliktuskezelés? A gyerek szüleivel felvenni a kapcsolatot?
Van itt más is, ami nincs leírva.
Anyám alsós tanítónéni, ez egyszerűen nem így megy, hogy többször szólnak a tanárnak, tanár előtt beszélnek a szülők, a gyerek meg még mindig veri a másikat naponta. Mit nem mondasz el?
Nem értem, mire gondolsz.
Sajnos ez van, bármilyen hihetetlen is ez számomra is. Azért irtam ide, hogy hátha valaki tud tanácsot adni.
Miért, anyukád hogy kezeli az ilyen szituációt?
Vagy az unokámnak mondjuk azt a széplelkü kommentelők szerint, hogy tűrjél kisfiam, már csak 5 és fél év van hátra az általánosból?!
Vagy mit tanácsoltok?
Én megpróbálnék még egyszer beszélni mind a tanárokkal, osztályfőnökkel, igazgatóval!!!!! mind pedig a zaklató szüleivel. Ha továbbra is fennáll a helyzet, akkor érdemes megfontolni az iskolaváltást.
Húgomat is bántotta sokáig egy osztálytársa. Húgom a tipikus kis félős kislány, szólni sem mer, a fiú, aki kiszemelte, meg a tipikus újgazdag suttyó kihanemén gyereke.
Anyám nem győzött az iskolába járkálni, szólt a tanárnak többször, szólt az igazgatónak, beszélt a gyerekkel, beszélt a gyerek szüleivel. Utóbbi mondjuk botrányos volt, mert még a tahó gyerek szüleinek állt feljebb. Aztán bement nevelőapám. Nagydarab, izmos, határozott fellépésű ember. Odament a gyerekhez és megmondta neki, hogy ha még egyszer hozzáér húgomhoz, vagy csak csúnyán néz rá, legközelebb úgy megveri, hogy az anyja nem ismer rá. Azóta nem nyúlt hozzá húgomhoz a gyerek. Sőt, eljött a szülinapi bulijába, ő kérdezte meg, hogy ő is mehet-e, ajándékot is vitt.
A szüleim nem az erőszak hívei, de úgy látszik a szép szó nem vezetett semmire.
Ja, a tanárok meg nem valók általában semmire. Az hagyján, hogy tanítani alig tud sokuk, de ilyen helyzetek felismerésére vagy megoldására teljesen inkompetensek és le is xarják nagy ívből.
Hát köszi, én is ezen a véleményen vagyok. Beszéltem is már a gyerekkel,ezt le is írtam, de nem használt.
Meg azért nem verném, mert nem szeretném nyugdijas éveimet börtönben tölteni, és az igazgató külön felhivta a figyelmemet arra, hogy ilyet még csak nem is mondhatok. Hát ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!