Hogyan büntetitek 13 éves gyermeketeket ha nem ért a szép szóból? Fiúkat és lányokat is.
Kérdező, rengeteg munkám van benne, hogy ilyen legyen a kapcsolat a gyerekkel. Sok beszélgetés, odafigyeles. Persze volt hogy elszallt az agyam, de nem ütöttem meg, viszont mindig megbeszéltuk amikor mindenki lenyugodott.
Most pedig már tényleg a kommunikáció működik. Nálatok mi a baj?
13 éves a fiam. Kiskorától kezdve nincs könnyű természete, nemcsak kiskamaszként. És akkor finoman fogalmaztam:)
Büntetések, amik kb egyáltalán nem váltak be:) kb: telefonját elveszem. Nem mehet barátokkal találkozni. Nincs hétvégi program (régebben míg Pesten laktunk sokszor mentünk pl trambulinparkba, ilyesmire gondoltam, de ha a család kirándul x vízeséshez, nyilván nem hagyom otthon.) Egy időben edzéstől is el volt tiltva, de a nem mozgás, ücsörgés meg főleg baromság.
Aztán épp a héten egyik este, mikor mondtam, hadd nézzem meg a kémia leckédet, elkezdte előhalászni a könyvét, akkor már tudtam, hogy megint az arcomba hazudott és nyilván nincs kész a leckéje, amit állított, hogy de és simán elment a barátjával találkozni. Aztán jött a "ja nem azt a feladatot csináltam meg" és mutat valami réges-régi anyagot című műsor. És miután elmondtam neki, hogy és ma is a képembe hazudtál, adtam neki egy pofont. Nagyon meglepődött. Sajnáltam, de azt hiszem, a napi szintű hazudozásra nincs se mentség, se büntetés. Hozzáteszem, utána még fel volt háborodva, durrogott, bevágta az ajtót...
Nyugodtan írjátok, hogy nevelni kellett volna, a tiétek bezzeg ír házi feladatot és nem hazudik.
Jó nektek.
Az enyém sajnos ilyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!