Jogos elvárás a kicsitől, hogy elmehessen a nagy szülinapi programjára?
A nagyobb lányom most lesz 15. Szülinapjára azt beszéltük meg, hogy a barátnőivel töltheti a napot, családilag meg majd este ünneplünk. Elmennek vásárolni, ebédelnek valahol, délután kimennek lovagolni a közeli lovardába. A kisebb lányom 12, nagyon könyörög, hogy elmehessen velük, de a nagy nem szeretné, mert csak idegesítené őket, egész nap bébiszitterkednie kellene és elrontaná az egész napot.
Nem akarok egyiküknek se rosszat, hogy tegyek igazságot? Melyiküknek adjak igazat?
Nem.
Itt a te dolgod határt szabni, nem mehet a kicsi, ez a nap a nagylányodról kell, hogy szóljon. Én legnagyobb testvér vagyok, anyukám ilyen helyzetekben mindig hozzámcsapta a kistesókat is, akiket nyilván szerettem, de abszolút nem esett jól, hogy egy-egy alkalom nem szólhatott csakis rólam. Ha nem örültem neki, én voltam az önző, aki nem szereti a tesóit...
Szóval kistesónak megtanítani a határtartást, nagytesónak pedig igazi szülinapot biztosítani így!
Az egyik barátomra is állandóan ráeröltették a kis öccsét.
A gyereket a szülő magának szüli, nem a testvérének.
A szülinap a nagylány programja, nem a kicsié. Teljesen jogos, hogy nem akarja elvinni magával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!