Fiúknak miért kell elnézni mindent? "Mert hàt jaj fiù,nem kell megcsinálnia"
Férjem származik ilyen családból (természetesen itthon nálunk megcsinál mindent, ha kérem, de szerencséje van, mivel én jobban szeretem megcsinálni ezeket a dolgokat)
De pl az kiverte a biztosítékot, hogy ott laktunk anyóséknál két évig. A fenti fürdőt a három fiú gyermeke és én használtuk. Erre odaadja nekem a vízkőoldót, hogy én takarítsam a fürdőt, mert én vagyok a nő. De a fiúknak sosem kellett. Ismétlem: 3 fiu, egy lány, és csak a lány takarít xD
A fiam 4 éves, elpakol maga után, ha kell valami a hűtőből, kiveszi magának, csinál magának szörpöt egyedül (vízadagolós hűtőnk van, abból engedi hozzá), lelkesen segít takarítani, sütni-főzni. Valamelyik nap kért nedves törlőt, merthogy ő le szeretné törölni a szobájában a szekrénye polcait, utána ugyanezt megcsinálta a nappaliban is. Hozzáteszem egyik sem volt poros, de azt hittem, megzabálom :) A mosógépbe sokszor ő pakol be, ő indítja el, kiszedi nekem lavórba ha lejárt, segít teregetni. Mindezt amit felsoroltam, kérés nélkül. Nem tudom, de remélem megmarad ez a nagy lelkesedése 😂
Nálunk amúgy apósom olyan, hogy semmit nem csinál, anyós ugrálja körbe. A férjem ugyebár ebben nőtt fel, és rá ez szerencsére úgy hatott, hogy nem akar olyan lenni, mint az apja. Nem is olyan, megcsinál mindent otthon, pont mint én. Úgyhogy szerencsére tőle is azt látja a fiunk, hogy a házimunka nem nemhez kötött dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!