Ti végeztek házimunkánál? Mit és mennyit? Szendvicsetek megcsinálják? Korotok? Iskolai könyveinek magatok kötitek be?
16 vagyok, ezeket csinálom:
saját szoba rendben tartása
heti egyszer az egész ház felporszívózása-mosása
három naponta vacsoránál mosogatás
hétvégente segítek főzni
három hetente fürdő-wc takarítása
ha szezonja van, hétvégente besegítek a kerti munkáknál is
3an vagyunk, apa, anya és én, így ezért jut három naponta, vagy hetente rám a sor.
szendvicsemet magam készítem, nagylány vagyok már, a könyveket nem kötjük be.
Fiam 13 éves amiben tud besegít itthon. Ő ér legkorábban haza, így begyújt a kazánba, amit az apja előre bekészít.
Kutyákat megeteri, füvet nyír, porszívóz. Már a főzéssel is próbálkozik virsli/ rántotta ami megy neki de nem erőltettem.
Szobáját ő takarítja de van amiben segítek.
Reggelit ő csinálja magának vagy adok pénzt és megveszi. Ha itthon vagyunk mind akkor én csinálok reggelit.
Sokszor megkérem suli után menjen be a legközelebbi coopba ott vegyen meg ezt azt a vacsihoz. Ezt nagyon szereti mert ilyenkor ami kimarad az övé :)
Könyveket ő becsomagolja be, én meg ráírom a nevet, osztályt. Ezt ő kérte mert," anya szépen ír".
Házimunkából ezeket végzem:
locsolás
porszívózás
felmosás
teregetés
mosógépből kipakolás
mosogatógépbe ki- és bepakolás
Szendvicset magamnak szoktam csinálni,de általában venni szoktam a suli felé útbaeső boltban
Iskolai könyveimet nem szoktam bekötni,mert nálam úgyis 2 perc alatt leszakadnának róla:D
14/l
Hetente párszor összesöprök az egész házban. A szobámat én tartom rendben teljesen, anyáméban csak a padlót. Mosogatógépünk van, néha kipakolok, bepakolni mindig bepakolunk magunk után, vagy egymás után, ahogy kényelmes. Kerti munkákat én csinálom: söprök, gereblyézek, füvet nyírok, kutya után ürüléket szedek, locsolok, gyümölcsöt szedek.
Nagybevásárlásokat anya egyedül intézi, de ha csak 1-2 dolog kell, akkor azért elmegyek én.
Anya csinálja reggel a szendvicsemet, mert szeretek sokáig aludni, ő meg korán kel. De egyébként sem vagyok nagy konyhatündér, csak sütni tudok és szeretek.
A könyveimet én kötném, de már nem kötöm be, csak vignettát teszek rá.
15/l
16 és fél éves korom óta együtt élek a párommal.Mindent meg kellett csinálnom,de ez önmagától értetődő volt.
Mosogattam,teregettem,mostam,porszívóztam,felmostam,törölgettem,főztem,befizettem.Ezek mellett iskolába jártam,dolgoztam,páromnak csomagoltam ételt a munkába,csekkeket fizettem be,autót mostam,stb.Szóval körülbelül mindent megcsináltam.
Még mikor otthon éltem valamivel kevesebbet csináltam meg,mivel kicsit el voltam kényelmesedve.Akkor a szobámat tartottam rendbe,néha az egész házat felporszívóztam,mosogattam,mostam,főztem és teregettem.Az iskolába a könyveimet magamnak tartottam rendben,kaját vettem és nem vittem.De ha vittem volna akkor magamnak csináltam volna meg. Most 19 vagyok
A szobámat minden héten kitakarítom, mosok, főzök magamnak, használat után a konyhát is kitakarítom, a fürdőszobát is szoktam. Szendvicset ugyan nem csinálok, mert reggel örülök, ha megtalálom a kávém, de amúgy minden más esetben főzök magamnak :DD az nálam már természetes dolog.
Könyveket nem kötöm be :$$
16/L
Most nyáron költöztem el otthonról, tehát jelenleg mindent a barátommal együtt csinálunk.
Amíg otthon voltam addig főztem, mert nagyon szeretek főzni, a mosogatógépbe ki-be pakoltam, ruhákat hajtogattam, a szobámat rendben tartottam. A suliba amit enni vittem magamnak készítettem, az utolsó 2 évben Anya csak akkor főzött rám, ha családi ebéd volt és ő főzött, vagy együtt főztünk.
Az iskolai könyveimet nem kötöttem be, és most se kötöm be. :)
19/L
Köszi a válaszokat és gratulálok mindenkinek,mert sajna a mostani tinikről ès már fiatal felnöttekről akikről környezetembe hallok akàr szüleiktől ott nem ilyen szorgalmas és önmagukat kiszolgáló fiatalok képe jött le.Sok olyan 18-24 évesről hallottam akik felnőtt,dolgozó ember fejjel is anyukájukkal csináltatják a szendvicseiket,felmosót sem ismerik....
Gratulálok,olyan jó volt olvasni hogy sok szorgalmas is van,még kisgyerek is.Elismerésem felétek.
Kajat altalaban peksegben veszek. Anyum a munkahelyere mindig szendvicset csomagol maganak,neha keszit nekem is egyet,de sosem kerem meg ra. Szoval lenyegeben a sulis evest intezem magamnak.
A sajat szobamat rendben tartom(jo,nincsen mindig hatalmas tisztasag,de azert odafigyelek),illetve van ket cicam,oket mindig en rendezem. (Takaritas,etetes,bevasarlas,doki ha kell,stb)
Nincs beosztva kifejezetten a hazimunka,nalunk az mosogat,aki eszreveszi,hogy szukseges,ugyan ez van szemet levitelevel vagy a teregetessel. Ezeket nagyjabol egyenlo aranyban csinaljuk meg a szuleimmel. A nagyobb takaritasokat pedig kozosen vegezzuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!