Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ti végeztek házimunkánál? Mit...

Ti végeztek házimunkánál? Mit és mennyit? Szendvicsetek megcsinálják? Korotok? Iskolai könyveinek magatok kötitek be?

Figyelt kérdés
2016. nov. 13. 16:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A 7éves lányom megcsinálja magának a szendvicset, a 4évessel összefogva este elpakolják a szobájukat, megágyaznak maguknak. Szerintem nem nagy elvárás, persze jár érte dicséret, és egy fél óra tabletezés... Nem tudom, hány éves vagy, gyanítom, több, mert írni speciel még nem tud.
2016. nov. 13. 16:39
 2/11 anonim ***** válasza:
96%

16 vagyok, ezeket csinálom:

saját szoba rendben tartása

heti egyszer az egész ház felporszívózása-mosása

három naponta vacsoránál mosogatás

hétvégente segítek főzni

három hetente fürdő-wc takarítása

ha szezonja van, hétvégente besegítek a kerti munkáknál is

3an vagyunk, apa, anya és én, így ezért jut három naponta, vagy hetente rám a sor.

szendvicsemet magam készítem, nagylány vagyok már, a könyveket nem kötjük be.

2016. nov. 13. 16:46
 3/11 anonim ***** válasza:

Fiam 13 éves amiben tud besegít itthon. Ő ér legkorábban haza, így begyújt a kazánba, amit az apja előre bekészít.

Kutyákat megeteri, füvet nyír, porszívóz. Már a főzéssel is próbálkozik virsli/ rántotta ami megy neki de nem erőltettem.

Szobáját ő takarítja de van amiben segítek.

Reggelit ő csinálja magának vagy adok pénzt és megveszi. Ha itthon vagyunk mind akkor én csinálok reggelit.

Sokszor megkérem suli után menjen be a legközelebbi coopba ott vegyen meg ezt azt a vacsihoz. Ezt nagyon szereti mert ilyenkor ami kimarad az övé :)

Könyveket ő becsomagolja be, én meg ráírom a nevet, osztályt. Ezt ő kérte mert," anya szépen ír".

2016. nov. 13. 16:46
 4/11 anonim ***** válasza:

Házimunkából ezeket végzem:

locsolás

porszívózás

felmosás

teregetés

mosógépből kipakolás

mosogatógépbe ki- és bepakolás

Szendvicset magamnak szoktam csinálni,de általában venni szoktam a suli felé útbaeső boltban

Iskolai könyveimet nem szoktam bekötni,mert nálam úgyis 2 perc alatt leszakadnának róla:D

14/l

2016. nov. 13. 17:20
 5/11 anonim ***** válasza:

Hetente párszor összesöprök az egész házban. A szobámat én tartom rendben teljesen, anyáméban csak a padlót. Mosogatógépünk van, néha kipakolok, bepakolni mindig bepakolunk magunk után, vagy egymás után, ahogy kényelmes. Kerti munkákat én csinálom: söprök, gereblyézek, füvet nyírok, kutya után ürüléket szedek, locsolok, gyümölcsöt szedek.

Nagybevásárlásokat anya egyedül intézi, de ha csak 1-2 dolog kell, akkor azért elmegyek én.

Anya csinálja reggel a szendvicsemet, mert szeretek sokáig aludni, ő meg korán kel. De egyébként sem vagyok nagy konyhatündér, csak sütni tudok és szeretek.

A könyveimet én kötném, de már nem kötöm be, csak vignettát teszek rá.

15/l

2016. nov. 13. 19:14
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

16 és fél éves korom óta együtt élek a párommal.Mindent meg kellett csinálnom,de ez önmagától értetődő volt.

Mosogattam,teregettem,mostam,porszívóztam,felmostam,törölgettem,főztem,befizettem.Ezek mellett iskolába jártam,dolgoztam,páromnak csomagoltam ételt a munkába,csekkeket fizettem be,autót mostam,stb.Szóval körülbelül mindent megcsináltam.

Még mikor otthon éltem valamivel kevesebbet csináltam meg,mivel kicsit el voltam kényelmesedve.Akkor a szobámat tartottam rendbe,néha az egész házat felporszívóztam,mosogattam,mostam,főztem és teregettem.Az iskolába a könyveimet magamnak tartottam rendben,kaját vettem és nem vittem.De ha vittem volna akkor magamnak csináltam volna meg. Most 19 vagyok

2016. nov. 14. 15:28
 7/11 anonim ***** válasza:

A szobámat minden héten kitakarítom, mosok, főzök magamnak, használat után a konyhát is kitakarítom, a fürdőszobát is szoktam. Szendvicset ugyan nem csinálok, mert reggel örülök, ha megtalálom a kávém, de amúgy minden más esetben főzök magamnak :DD az nálam már természetes dolog.

Könyveket nem kötöm be :$$

16/L

2016. nov. 14. 17:32
 8/11 anonim ***** válasza:

Most nyáron költöztem el otthonról, tehát jelenleg mindent a barátommal együtt csinálunk.

Amíg otthon voltam addig főztem, mert nagyon szeretek főzni, a mosogatógépbe ki-be pakoltam, ruhákat hajtogattam, a szobámat rendben tartottam. A suliba amit enni vittem magamnak készítettem, az utolsó 2 évben Anya csak akkor főzött rám, ha családi ebéd volt és ő főzött, vagy együtt főztünk.

Az iskolai könyveimet nem kötöttem be, és most se kötöm be. :)

19/L

2016. nov. 14. 19:12
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat és gratulálok mindenkinek,mert sajna a mostani tinikről ès már fiatal felnöttekről akikről környezetembe hallok akàr szüleiktől ott nem ilyen szorgalmas és önmagukat kiszolgáló fiatalok képe jött le.Sok olyan 18-24 évesről hallottam akik felnőtt,dolgozó ember fejjel is anyukájukkal csináltatják a szendvicseiket,felmosót sem ismerik....

Gratulálok,olyan jó volt olvasni hogy sok szorgalmas is van,még kisgyerek is.Elismerésem felétek.

2016. nov. 15. 20:04
 10/11 anonim ***** válasza:

Kajat altalaban peksegben veszek. Anyum a munkahelyere mindig szendvicset csomagol maganak,neha keszit nekem is egyet,de sosem kerem meg ra. Szoval lenyegeben a sulis evest intezem magamnak.

A sajat szobamat rendben tartom(jo,nincsen mindig hatalmas tisztasag,de azert odafigyelek),illetve van ket cicam,oket mindig en rendezem. (Takaritas,etetes,bevasarlas,doki ha kell,stb)

Nincs beosztva kifejezetten a hazimunka,nalunk az mosogat,aki eszreveszi,hogy szukseges,ugyan ez van szemet levitelevel vagy a teregetessel. Ezeket nagyjabol egyenlo aranyban csinaljuk meg a szuleimmel. A nagyobb takaritasokat pedig kozosen vegezzuk.

2016. nov. 18. 23:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!