Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 15éves fiam tegnap elkötötte...

15éves fiam tegnap elkötötte az autónkat!Hogyan büntessem meg?

Figyelt kérdés
Mikor nem voltam otthon,a fiókból kivette a kulcsot,beindította,kicsit ki is ment garázsból az utcára,elment egy haverjához. Az egyik szomszédom vette észre,és ő szólt neki.Sajnos amikor visszajött az elejével egy picit neki is koccant a garázs falának. Mi legyen a következménye? Hogy büntessem meg?
2021. szept. 15. 10:49
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
46%
Ha itt kell tanácsot kérni arra, hogy hogyan büntesd ezért, akkor nem csodálom, hogy a 15 évesnek volt mersze elvinni. Téged úgysem vesz komolyan. Ki tanította vezetni amúgy az öcsköst, hogy simán lelépett vele?
2021. szept. 15. 13:10
 12/29 anonim ***** válasza:
67%

"Egy keresőképtelen gyereken nem lehet behajtani a javítási költséget, akármennyire fel is vagytok háborodva."

Nyilván, de ha mondjuk kap havi 5.000 ft zsebpénzt, az autót megjavíttatni meg mondjuk 30.000 ft, akkor voilá, fél évig nincs zsebpénz. Valószínűleg így gondolta az, aki azt írta, hogy "kifizettetné" vele.

2021. szept. 15. 13:37
 13/29 anonim ***** válasza:
51%
Ha helyre kell hozni a koccanás nyomát, akkor azt ő fizetné a zsebpénzéből, és egy ideig biztosan lemondhatna a kedvelt időtöltéseiről. De a legfontosabb: komoly beszélgetés, informálás.
2021. szept. 15. 13:46
 14/29 anonim ***** válasza:
79%
kamu csak olvassátok el lassan a kérdést.
2021. szept. 15. 21:34
 15/29 A kérdező kommentje:
*nekem
2021. szept. 15. 21:36
 16/29 anonim ***** válasza:
51%

#10! Nem vezetek bontószökevényt SE, ugyanis nincs jogsim. Ez így volt 15 éves koromban is, ezért nem kötöttem el senki kocsiját 😉

Ellenben jártam matek órára, tehát nem okozott problémát kiszámolni, ahogy a #12-nek se, hogy részletekben szépen ki tudja fizetni. Azt meg majd a kérdező eldönti, hogy neki megfelel-e "kis karcolással" is az autó, vagy megtérítteti a kárt, annak okozójával.

Gondolom te valami hasonló kis kamasz kölyök lehetsz.

2021. szept. 15. 21:44
 17/29 anonim ***** válasza:
46%

Ja, akkor még kevésbé számít a véleményed.

Én 23 éves vagyok, vezetek autót, és történt már garázsos baleset a családban.

Felénk egy olyan koccanás amit javítani kell mindig több mint 30 ezer, bár elhiszem hogy bivalybasznádon egy 60 éves suzukit 30 rongyér' is megjavítanak. Bár ez esetben inkább megköszönném a gyereknek, hogy nekiment a garázs falának.

2021. szept. 15. 22:06
 18/29 anonim ***** válasza:
58%

#17! Tök jó, akkor nyugodtan húzza meg a gyerek, nem számít, az se baj, ha legközelebb felcsavarodik a villanypóznára. Nyugodtan vigye el a kocsit. Sőt, a 6 éves is elviheti. Gratulálok, sok eszed van. A helyedben nem dicsekednék azzal, hogy 23 éves vagy, mert az agyi szinted egy középső csoportos óvodásét se éri el. Sikeresen megragadtad a lényeget, az a fontos, kinek, hol milyen kocsija van mennyiért javítják, ha összetörik. Véletlenül se az, hogy egy 15 éves GYEREK vezetni próbált és csak a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb baj.

2021. szept. 15. 22:47
 19/29 anonim ***** válasza:
88%

Félreértettél, természetes nem az anyagi kár a legfontosabb. Az 5-ös válaszban az említett anyagi résszel felelevenítettem, hogy ebben a kategóriában még az óvodás gyerekkel is kifizettetnék a vajat a kenyérre. Nem sokat túlzok, tényleg vannak itt hasonló szülők.

Az anyagi kárt a biztosítónak a dolga kifizetni, vagy a szülőknek, mert bár a gyerek követte el bűnt kiskorú, a szülei a felelősek érte.

Tehát nyilván nem az autó sérülése a legfontosabb, hanem a gyerek testi épsége és a nevelése.

Szerény véleményem szerint azonban ha kifizettetik vele a kárt, tehát megvonják a zsebpénzt tőle mint ahogyan írtad is, nem tanul semmiből.

Aki erre képes, az fog magának "zsebpénzt" szerezni, ha a szüleitől nem kap... :( már ha nem tudja nélkülözni azt az 5 ezret amit írtál példának, 6 héten keresztül.

Azért ez nem nagy bünti.

Amúgy egyetértek azzal, aki azt írta, hogyha ezt a kérdést feltette, akkor nem csoda ha megmerte ezt lépni a gyerek.

2021. szept. 15. 23:15
 20/29 anonim ***** válasza:
97%

A gyerek elköti a kocsit, a minimum 35 éves kérdező (vagy kitudja...) meg a neten kérdezi meg mit csináljon.

Jajjaj kérdező, vannak bajok nálatok..

2021. szept. 15. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!