Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tilos e általános iskolások...

Krosszarcu kérdése:

Tilos e általános iskolások számára a festett haj, testékszer?

Figyelt kérdés
Az unokaöcsémet nem engedik testnevelés órára a pierszingje miadt.

2021. szept. 15. 10:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
82%
Tilos, igen.
2021. szept. 15. 10:42
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Az iskola hazirendje szabalyozza, azt kell elolvasni.

Ful piercingert nekunk nem szoltak ill 13 evesen lett ombre hajam (meg annoooo mikor szarnyait bontogatta az ombre es atmenet hirbol se volt a hajakban) de nem voltak hupilila hajak es feltuno piercingek, nem is valo altalanos iskolaban.

Persze hogy nem engedik tesi orara, mert balesetveszelyes. Ebbe gondolj bele

2021. szept. 15. 10:44
 3/17 anonim ***** válasza:
94%
Piercing mindig is tilos volt tesi órán, maximum fülbevaló volt megengedett. Hajfestés, ha diszkrét, engedve szokott lenni.
2021. szept. 15. 10:56
 4/17 anonim ***** válasza:
87%
A piercing oké hogy tilos, na de a hajfestést nem értem miben okozna bajt
2021. szept. 15. 11:01
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Iskolától függ, nálunk mindkettő megengedett volt. Olvasd el a suli házirendjét.
2021. szept. 15. 15:03
 6/17 anonim ***** válasza:
96%

Jogilag(a törvények szerint) nem szabályozhat az iskola esztétikai dolgokat. Viszont ezzel nem igazán foglalkoznak, tehát ha reklamálsz, hogy nem jogszerű a házirend, akkor le fogják kulázni.

De ha úgy vesszük,

hogy jogszerű a házirend, akor matek órán nem szólhatnak be mondjuk egy nagyobb fülbevaló miatt, míg tesin igen, mert balesetveszélyes.

2021. szept. 15. 17:05
 7/17 anonim ***** válasza:
96%
ahova én jártam általánosba kb 10 éve ott volt pár kölyöknek piercingje vagy festett volt a haja. nem lehetséges hogy a piercinggel olyasmi jellegű probléma van ebben az esetben mint pl tesin nem lehet ékszert se hordani meg hosszú hajat össze kell kötnöd?
2021. szept. 15. 20:49
 8/17 anonim ***** válasza:
87%
Nálunk tilos a hajfestés, a körömlakk is. A piercinget még értem is, mert az elakadhat tesiórán, de azt sosem értettem, hogy a körömlakk miért zavar bárkit. Szerintem ez csak hatalomfitogtatás.
2021. szept. 15. 22:54
 9/17 A kérdező kommentje:
Azt mondta az ofő hogy az iskola szerinte munkahely, szigorú házirenddel, beíratta a gyereket a legközelebbi iskolába, nem foglalkozott semmivel és 2019 ben meg is halt.
2021. szept. 17. 09:16
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk csak beszóltak miatta, de nem volt illegális. Legalábbis azzal az igazgatóval, aki 3.-8.-as koromban volt a suli igazgatója (még ma is az), az előző viszont emlékszem, hogy ordított 14-15 éves lányokkal, amiért ballagásra sminket és/vagy körömlakkot viseltek vagy éppen befestették a hajukat. Nővérem még vele végezte a sulit, ha nem lett volna éltanuló, tuti nagy bajba került volna egy túl sokáig megmaradt hajfestés miatt.

A piercinggel sincs baj az általános iskolámban, nyilván bizonyos keretek közt. Tesi órán mondjuk kiszedetnék a delikvenssel, az biztos. Nekem csak fülbevalóm volt, azt se hordhattam talajtornához, labdasporthoz, magas és szekrény ugráshoz, mert túl veszélyes. Úgyhogy mivel a tesik 70-80%-a tartalmazott ilyesmit, vagy kivettem a fülemből az öltözőbe és visszaraktam vagy tesis napokon nem hordtam, csak akkor, ha nincs tesink.

2021. szept. 17. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!