Jó anyuka mellett a kamasz gyerekeknek a háztartásban ( pakolás-rendrakás-takaritás) soha semmit nem kell csinálniuk, mert a jó anyuka mindent egyedül megcsinál?
Szerintem egy jó anyuka életképes gyereket nevel, olyat, aki tudja, hogyan kell alapvetô háztartási munkákat elvégezni, és alap ételeket megfôzni. Nem kell nyilván mindent a gyerekkel csináltatni, de azért 18 évesen jó ha tudja, mire kell figyelni, mikor berak egy mosást, hogyan kell úgy teregetni, hogy ne gyûrôdjön a ruha, hogyan kell vasalni inget, nadrágot. Tudjon egy krumplilevest, pörköltet megfôzni, palacsintát megsütni. Ha a sütôt is tudja használni, szuper.
Pont nem jó szülô az, aki mindent a gyerek feneke alá tesz, aztán csodálkozik, hogy a kamasz egy vajas kenyeret se tud megkenni magának.
Egébként nálunk például anyám elvárta, hogy segítsünk, de mindig mindent kritizált. "Teregess ki!" De nem mondta el hogyan, hanem mikor kiteregettem ahogy szerintem jó, akkor jól lecseszett, hogy a nadrágot nem így kell!
Kértem, hogy tanítson meg fôzni. "Jó akkor gyere nézd, hogy csinálom!" Te pucold a zöldséget! (Ez eddig is az én dolgom volt, persze kezdô vagyok, lassan megy.) "Amíg azt csináltad, addig én beletettem ezt, meg azt, meg a fûszereket!" Hát köszi, a "tanítás" kimerült abban, hogy én csinálom a konyhai piszkos munkát, a lényegi részt meg pont nem látom, mert nem vár meg vele.
Nem lehetett volna úgy, hogy kicsit több idôt hagy a fôzésre, hogy az én tempómban csinálhassuk, vagy ô is segít a zöldséggel, hogy hamarabb készlegyen. Ezzel csak elvette a kedvem az egésztôl.
A mentálisan elmaradott proliknál még lehet, hogy így van.
Értelmes családokban már rájöttek, hogy amióta a nő is dolgozik, azóta nem beszélhetünk klasszikus családmodellről, mindenki keres pénzt és mindenki végez házi munkát. Ha valakinek extrém mód derogál megfogni egy porszívót, az teremtse meg az anyagiakat egy takarítóra.
Az meg, hogy egy kamasz gyerek ne tudjon maga után elpakolni és takarítani főleg szánalmas, mivel nem életképtelenek és a szülők se kéne annak neveljék őket. Annyira szánalmas, amikor 20 éves emberek ott állnak, hogy ők aztán mindent is tudnak, és ők sz.rták a spanyol viaszt is, de nem tudja, hogy kell 2 automata gombbal elindítani a mosógépet. Egy jó anya az életre nevel és önállóságra, illetve arra, hogy ne válasszon magának valaki ilyen tróger férjet.
A férjem bizony be volt fogva fiú létére a házimunkába.
Segített a főzésben, takarításban, tiniként már maga mosta a ruháit.
És meg is lehet nézni milyen férj lett! Neki nem kell könyörögni h mosogasson el havonta 1x és nincs olyan háztartási munka, amit ne csinálna meg. Még a főzést is felváltva csináljuk, nem egy ember dolga az sem.
Elkényeztetett tinikből nyafka felnőttek lesznek.
Ami azt illeti, az Rossz anya aki kinyalja a gyerekei seggét, mert nem tanítja őket semmire és csak hátráltatja őket azzal az életben, hogy óriásbébiket nevel.
másik megoldás hogy legyetek gazdagok és akkor futja személyzetre
és akkor tény, hogy nem kell hazimunkát csinálni még a gyerekeknek se
Hogy én csináljak mindent egyedül, mert a normális nő megcsinálja
na ilyen emberrel nem kellett volna gyereket vallalni, mert valoszinuleg a hazassagotok elott is cselednek nezte a noket, nem csak most lett ilyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!