Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » A lányomnak pszihológus...

A lányomnak pszihológus kellene? Nem bírom elviselni hogy sír.

Figyelt kérdés
Van egy 14 éves lányom. Az utóbbi időben észrevettem, hogy rosszkedvű. Sokat sír, magába zárkózik, nemtudom mi van vele. Most szeptemberben középiskolába ment, ma volt az első napja. Mikor hazajött láttam rajta hogy szomorú, most este pedig sírt is. Azt mondta, hogy hiányzik neki a régi osztálya, a legjobb barátnője, és teljesen idegen neki ez az egész új suli dolog. Látja, hogy mások hogy elvannak, elbeszélgetnek, ő meg egyedül érzi magát. Nemtudom, tényleg ennyi-e a baj, de nagyon rossz így látnom. Nyár eleje óta kicsit szomorkás, mióta megtudta hogy nem egy iskolába vették fel a legjobb barátnőjével. Szorongós lány, nehezen ismerkedik, nemtudom hogy segítsek neki.

2021. szept. 1. 21:40
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
6%
átrakod másik évben a bnője mellé abba a suliba
2021. szept. 1. 21:43
 2/18 anonim ***** válasza:
94%
Pszichológus oké. Ha meg találkozni akar a barátnőjével, akkor délután bármikor lehet, biztasd rá, hogy szervezkedjen 😉
2021. szept. 1. 21:44
 3/18 A kérdező kommentje:
Első.Nem lehet csak úgy átugrálni másik iskolába, egyik szakmából a másikba..
2021. szept. 1. 21:44
 4/18 anonim ***** válasza:
95%
A pszichológus oké: de nem a sírás, hanem a szorongás miatt. Hosszútávon csak nyerhet egy jó terapeutával.
2021. szept. 1. 21:46
 5/18 anonim ***** válasza:
15%

De, pontosan ez történt az osztályomban nem is egy gyerekkel xD

Lehet félévkor is.

2021. szept. 1. 21:46
 6/18 anonim ***** válasza:
90%
Ja, mert az úgy megy hogy csak úgy átiratkozik oda ahova nem vették fel.
2021. szept. 1. 21:48
 7/18 anonim ***** válasza:
99%
Én megkérdezném, hogy szeretne e velem beszélgetni róla vagy szeretne e pszichológushoz menni inkább és vele beszélni? Esetleg meséldj neki, hogy neked milyen volt a kamasz és iskolás korszak, biztos neked is voltak rossz pillanataid de aztán mi volt ami jó volt benne. Bocsi ha hülyeségnek hangzik így de én is hasonló kamasz voltam mint a te lányod és nekem anyukám ezekkel próbált segíteni. Nekem jó volt hallani, hogy nem vagyok az ilyen problémákkal egyedül és lehet ez még jó attól mert az eleje rossz.
2021. szept. 1. 21:50
 8/18 anonim ***** válasza:
26%
Pszichologus nem kell ide, siman csak amit fentebb irtak.
2021. szept. 1. 21:54
 9/18 anonim ***** válasza:
3%
Nincs semmi baja, el lett kenyeztetve.
2021. szept. 1. 21:56
 10/18 anonim válasza:
99%
Én is hasonló kamasz voltam mint ő, sőt most sem mondom, hogy könnyen ismerkedem. Nyugtasd meg valahogy, hangsúlyozd, hogy teljesen normális egy új közegben, új környezet, biztos az anyag is sok. Próbáljon meg valakikhez odamenni, becsatlakozni a beszélgetésbe, akár egy emberrel is barátkozhat ha van olyan aki szimpatikus. A pszichológus jó ötlet, biztos tud neki segíteni.
2021. szept. 1. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!