Egy 14 éves lánynak milyen szükségletei lehetnek?
Sajnos, amikor megszületett, az anyjával összevesztünk, és elváltunk. Azóta ritkán láthattam. Viszont 2-3 éve hallom, hogy milyen rosszul bánik vele az anyja, nem veri, vagy ilyenek, de sosem beszél vele, semmit sem vesz neki, mindig én vettem meg, ha kellett valami. Akkor mentem a bírósághoz, hogy én nevelhessem, és most sikerült megnyerni a pert, így hamarosan hozzám költözik. Mivel nem tudtam eddig vele lenni minden nap, és nevelni, így azt sem tudom, mire van szüksége, én pedig szeretnék neki mindent biztosítani, hogy minnél jobb élete legyen.
Azt tudom, hogy ruházat, és élelmiszer, tisztálkodási szerek kellenek, de vannak ezen kívü különleges dolgok, amire szüksége lehet?
Oké, Te biztosan nem veszel óvszert. Inkább a hormongőzös nyikhajra bízod a védekezést, aki megveszi a legolcsóbb vackot, majd kitalálja, hogy inkább nem húzza fel, mert kényelmetlen, meg nem megy neki benne?
Nézd, értjük, hogy korainak tartod 14 évesen a szexet. Mi is korainak tartjuk, mert az is. De abszolút nem 18+-os a téma. Ajánlom, hogy nézz utána a szexuális nevelésnek. Ma már nem felvilágosításról, hanem szexuális nevelésről beszélünk. Nem egy nagy hegyibeszéd a nászéjszaka előtt, mi hogyan működik, hanem egy 2 éves kor körül elkezdett folyamatos párbeszéd.
Amúgy a műszaki cikkek kimaradtak. Telefon, tablet/laptop. Nézz utána a helyi szórakozási lehetőségeknek. Hogyan jut oda a gyerek, és hogyan jut haza, milyen gyakran mehet, stb.
#21, #22
Ezek mind fontosak, emlékszek, hogy én a másik testvéremmel laktam egy szobában kb 13 éves koromig, de már akkor is zavart, hogy nem tudtam egyedül lenni néha, így fontosnak tartom, hogy legyen egy külön szobája, ahhol senki sem zavarja.
Fogalmam sincs, hogy az anyja miket mondhatott neki, de idővel meg kell ejteni a felvilágosítást is(ha még nem történt meg), de nem ezzel akarok rögtön kezdeni.
Nagyon jó ötlet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!