Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Egy 14 éves lánynak milyen...

Egy 14 éves lánynak milyen szükségletei lehetnek?

Figyelt kérdés

Sajnos, amikor megszületett, az anyjával összevesztünk, és elváltunk. Azóta ritkán láthattam. Viszont 2-3 éve hallom, hogy milyen rosszul bánik vele az anyja, nem veri, vagy ilyenek, de sosem beszél vele, semmit sem vesz neki, mindig én vettem meg, ha kellett valami. Akkor mentem a bírósághoz, hogy én nevelhessem, és most sikerült megnyerni a pert, így hamarosan hozzám költözik. Mivel nem tudtam eddig vele lenni minden nap, és nevelni, így azt sem tudom, mire van szüksége, én pedig szeretnék neki mindent biztosítani, hogy minnél jobb élete legyen.

Azt tudom, hogy ruházat, és élelmiszer, tisztálkodási szerek kellenek, de vannak ezen kívü különleges dolgok, amire szüksége lehet?

2021. aug. 28. 17:53
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
77%

Oké, Te biztosan nem veszel óvszert. Inkább a hormongőzös nyikhajra bízod a védekezést, aki megveszi a legolcsóbb vackot, majd kitalálja, hogy inkább nem húzza fel, mert kényelmetlen, meg nem megy neki benne?

Nézd, értjük, hogy korainak tartod 14 évesen a szexet. Mi is korainak tartjuk, mert az is. De abszolút nem 18+-os a téma. Ajánlom, hogy nézz utána a szexuális nevelésnek. Ma már nem felvilágosításról, hanem szexuális nevelésről beszélünk. Nem egy nagy hegyibeszéd a nászéjszaka előtt, mi hogyan működik, hanem egy 2 éves kor körül elkezdett folyamatos párbeszéd.

Amúgy a műszaki cikkek kimaradtak. Telefon, tablet/laptop. Nézz utána a helyi szórakozási lehetőségeknek. Hogyan jut oda a gyerek, és hogyan jut haza, milyen gyakran mehet, stb.

2021. aug. 29. 09:41
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha szereted a többi jönni fog magátol. Étel, ital, külön szoba, intimszféra tiszteletben tartása, lelki támogatás, kommunikáció, betét/tampon/kehely(attól függ mit használ), hallgasd meg a véleményét, hagyj neki teret, hogy kibontakozzon, de azért ne is legyél ez a mindent megenged típusú szülő, meg ilyenek. De ha ezek a dolgok a részedről eddig is megvoltak, akkor nem lesz gond. Amúgy igen, a szexuális felvilágosítás is fontos, főleg hogy írtad, hogy az anyja sosem beszélt vele, gondolom erről sem beszélt vele, csak hogy ilyenkor már javában mennek a "pletykák" a hamis információk az iskolákban, de természetesen nem rögtön ezzel kell kezdeni, de nem árt ha a lehető leghamarabb szóba jön a téma, ha mást nem is egy ilyen kis felvilágosító könyvet is lehet neki venni.
2021. aug. 29. 12:48
 23/33 A kérdező kommentje:

#21, #22

Ezek mind fontosak, emlékszek, hogy én a másik testvéremmel laktam egy szobában kb 13 éves koromig, de már akkor is zavart, hogy nem tudtam egyedül lenni néha, így fontosnak tartom, hogy legyen egy külön szobája, ahhol senki sem zavarja.

Fogalmam sincs, hogy az anyja miket mondhatott neki, de idővel meg kell ejteni a felvilágosítást is(ha még nem történt meg), de nem ezzel akarok rögtön kezdeni.

2021. aug. 29. 13:04
 24/33 anonim ***** válasza:
43%
Tényleg nem most kell egyből belevágni a dologba, de ha már összeszoktatok, akkor majd vegyél neki egy doboz óvszert és mondd meg neki, hogy számíthat rád bármi történik, nem akadsz ki, csak fontos, hogy megossza veled, ha baj van.
2021. aug. 29. 13:39
 25/33 anonim ***** válasza:
83%
Szakadjatok már le az óvszerről . Szerintem eleget el lett mondva , hogy ejtse meg majd a szexuális felvilágosítást . Vagy minden szülő veszi havonta az óvszer csomagot a gyerekének a betét mellé ?? Majd el fog az apuka szépen beszélgetni vele , hogy fontos a védekezés és kész . Max ad neki óvszerre pénzt . Ha nagylány a szexhez akkor a gumit is vegye meg ne apuci . Attól még nem fog valaki védekezni , hogy apuci vett neki 14 évesen gumit .
2021. aug. 29. 14:37
 26/33 anonim ***** válasza:
79%
Hát én biztos nem vennék neki csak úgy random óvszert. Főleg, mert nem támogatom, hogy ennyi idősen már széttegye a lábát random fiúcskáknak, mert már viszket neki, de kb. még azt se tudja mi a szerelem. Inkább adnék neki rá pénzt minden hónapban, de biztos megpróbálnám előbb lebeszélni róla, jól gondolja meg kinek és mikor adja oda magát, mert könnyen sérülhet még lelkileg ennyi idősen.
2021. aug. 29. 14:38
 27/33 anonim ***** válasza:
100%
#26-os vagyok. Egyébként is meg, a szexuális felvilágosításnak nem csak arról kéne szólnia, hogy "Nagylány vagy már, nesze neked itt egy doboz óvszer, ettől nem leszel terhes..", hanem a lelki oldalát is érdemes lenne átbeszélni, pl. hogy ne azért tegye, mert a barátnői meg az osztálytársai már nem szüzek, ne azért tegye, mert mások szerint ciki, gáz szűznek lenni, tényleg gondolja meg kivel fekszik le, miért más az, ha a szerelmével veszíti el és nem olyannal, akit alig vagy nem is ismer egyáltalán, ha vannak benne gátlások inkább várjon még, mert nem fogja úgy élvezni, és hasonlók. Ezekről sem ártana beszélni egy tinivel, de sokan csak a technikai oldaláról beszélnek, aztán csodálkoznak, ha a gyerekük 12 évesen már nem szűz. Ezeknek ugyanolyan alap dolgoknak kéne lenniük, mint hogy mondjuk ne nyisson idegennek ajtót, ne szálljon be idegen kocsijába, ne fogadjon el fogyasztható terméket csak úgy bárkitől, stb.
2021. aug. 29. 18:28
 28/33 A kérdező kommentje:

Nagyon jó ötlet :)

2021. aug. 29. 22:08
 29/33 anonim ***** válasza:
49%
+Muszáj*
2021. aug. 31. 18:39
 30/33 anonim ***** válasza:
91%
27-es gondolatmenetét tovább fűzném. Amikor beszélgetsz a lányoddal, Te inkább kérdezz tőle. Ne Te akard megmondani a frankót, inkább kérdésekkel vezesd rá a frankóra. És VEDD ŐT KOMOLYAN. Akármilyen sületlenséget mond, akármilyen lehetetlen ötlettel áll elő, hiába látod előre, mekkora pofáraesés lesz ebből, soha ne cikizd ki. Soha ne mondj olyat, hogy "ugye megmondtam". Ami neked csipcsup hülyeségnek tűnik, attól ő tényleg érezheti azt, hogy itt a világvége, vagy legalábbis erős vágyat érezhet rá, hogy lehúzza magát a vécén.
2021. aug. 31. 21:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!