Elegedjem a fiam?

Figyelt kérdés
A nagyobbik gyermekem most lett 16 éves. Két haverjával el akar menni Balatonra három napra.Sátorral,terv nélkül,kalandtúra jellegű kiruccanásra. Nem nagyon szeretjük elengedni, ő persze könyörög,érvel,hogy kell a kaland meg nem lesz baja,a haverjait is elengedik stb.Ti elengednétek 16 éves kamaszokat egy ilyen kalandra?
2021. júl. 29. 20:25
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
78%
Elengedném, én is mentem ennyi idősen, pedig lány vagyok. Annyi kikötésem lenne, hogy legyen nála bankkártya, és minden este hívjon fel hol éjszakázik aznap. Délelőtt pedig hogy minden rendben van-e. Nem a világ végére megy, kellenek a fiatalkori tapasztalatok.
2021. júl. 29. 23:34
 22/41 anonim ***** válasza:
91%

attól függ, normális, megbízható, biztosan úszik vagy elég fegyelmezett, hogy ne menjen bele, és ott töltötte-e az egész gyerekkorát a tó partján? ha mindenre igen a válasz, talán. nagyszüleim éltek az északi parton, előbb ismertem a viharjelzéseket és minden hozzájuk kapcsolódó szabályt, minthogy le tudtam volna írni a nevem és előbb hallottam a vízbe fulladós történeteket, mint hogy szabad lett volna híradót néznem esténként.

lehet hogy én voltam az a kislány, akit mindig nevettek a többiek, mert nem megy be egyedül a vízbe, nem megy be, ha tilos, először szól a mamájának és felveszi a mentőmellényét mielőtt elmegy vizibiciklizni, de valahogy sohasem én voltam az a kis nyaraló, akit megölt a nagy víz.

amúgy menjen nyugodtan, de egy valamit verj alaposan a fejébe indulás előtt: a balaton ÉLŐvíz, és mint olyan krvára érzi ha nem tiszteled kellően, és ha rossz napja van, megöl a francba.

2021. júl. 30. 00:22
 23/41 anonim ***** válasza:
59%

Mikor én voltam 16 jó hogyha a este 7-ig kimaradhattam otthonról. Nemhogy napokra elmenjek...

Nem, egy rakat tinédzert nem engednék el "csakúgy" kirándulni. Legalább 1 szülővel, pontos tervvel, mikor hova mennek. Pl délelőtt egy városban, délután egy másikban, estére meg mondjuk egy harmadikban lesátoroznak és felhív hogy odaértek. Ilyesmi féltételekkel engedném el, ha a helyedben lennék.

2021. júl. 30. 00:23
 24/41 anonim ***** válasza:
62%

22-es! Most szerelmes lettem beléd :D

Egyébként én sem engedném el. 16 évesen még nagyon sok mindenre nem gondol az ember, és kész is a baleset, meg ugye sok balesetet kivédeni sem lehet. Bennem hatalmas lenne a félelem. Nyilván később is félteném, de szerintem érezhető a különbség a 16 és a 20 éves között, meg nyilván a 20 éves már nem feltétlen kérné az áldásomat erre. Hülyén is venné ki magát.

A másik, hogy nyáron a "Balaton" tudjuk, hogy miről szól... Nem mernék mérget venni arra se, hogy józan lesz végig.. Vagy,hogy a haverjai nem csinálnak valami égedelem baromságot.

2021. júl. 30. 01:17
 25/41 anonim ***** válasza:
41%
19-es: én sem értem a sok “nem”-et. Csak hagyd a gyereket élni!! Talàn a legjobb kor az életben a 16-18 éves kor, ki kell élvezni!!!
2021. júl. 30. 01:22
 26/41 anonim ***** válasza:
73%
25, ki is élvezheti de nem egy veszélyes víz mellett, pár hasonló kisgyerekkel.Nem akarom temetni mint unokabátyámat. Ő fejest ugrott vízibicikliről, kitört a nyaka, tele volt vele a híradó
2021. júl. 30. 06:03
 27/41 anonim ***** válasza:
93%
Mi normális tinik voltunk, tudtuk, hogy nem ugrunk fejest a Balcsiba sehonnan, addig mentünk be, amíg leért a lábunk, volt nálunk úszógumi hülyéskedni, részegen se mentünk vízbe. 16 évesen egy hétre elengedtek egy barátnőmék nyaralójába, ott volt a víz közelében a nyaraló. Vonattal mentünk le 4-en lányok, kirándultunk, kompoztunk, főztünk, pancsoltunk, és ittunk is (nem hányásig azért), de életre szóló élmény. Esténként felhívtuk a szüleinket, hogy minden oké Rá egy évre sátorozni mentünk. Megbíztak bennünk, és mi ezzel nem éltünk vissza, kellett az önállósodáshoz. És ez nem 1970-ben volt, hanem 14 évvel ezelőtt.
2021. júl. 30. 07:10
 28/41 anonim ***** válasza:
73%
Hány évesek a haverok?
2021. júl. 30. 08:26
 29/41 A kérdező kommentje:
Mind a két haverja 16 éves.
2021. júl. 30. 11:13
 30/41 anonim ***** válasza:
66%
Elengedném
2021. júl. 30. 17:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!