Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Fx8300-nak egy asus m5a78l-m...

Fx8300-nak egy asus m5a78l-m lx3 lap elég lenne vagy elégedjek meg egy fx 6300-al?

Figyelt kérdés
Jelenleg fx 4100 fut a gépbe és kéne neki egy kis frissités, intelre még nem váltok elöször meg várom a Zen csodát ha nem az iagzi akkor intel. olcson tudnék hozzájutni a processzorokhoz ezért lenne a csere kb év végig kéne a dolog. Normális hütű az van szerencsére. Válaszokat köszönöm.

2017. jan. 20. 21:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerintem elégedj meg az fx 4100-al, esetleg próbáld meg húzni, bár nem hiszem, h sokat tudnál rajta! A nagyobb fx-ek throttlingolni fognak ezzel a fapados lappal! Igazából annyira nem sokkal erősebbek ezek sem, csak a több szál miatt- ill. a magasabb órajel miatt tud többet!

Fontosabb kérdés lehet, h mire kell a gép, ill. milyen a vga?

2017. jan. 20. 21:14
 2/11 anonim ***** válasza:

Nyugodtan mehet bele a 8300. A lapod 95W-ig támogat, ez is 95W. Legfeljebb nem tuningolsz.

Thermal throttling a proci túlmelegedése miatt szokott lenni (gyári hűtővel pl.), nem a vrm miatt. Ha egy lapra írják, hogy támogatja, akkor veheted bele.

Ha alulfeszeled, akkor még kevesebbet is ehet akár, vagy némi tuning is beleférhet.

Ha a proci nem melegszik túl, nem fog throttlingolni.

2017. jan. 20. 22:02
 3/11 anonim ***** válasza:
#2 Márpedig a VRM miatt is lehet throttling. Ami ilyen gagyi lapokban gyakran előfordulhat ha beleraksz egy komolyabb FX-et.
2017. jan. 20. 22:28
 4/11 anonim ***** válasza:
#3 így van, az meg a másik, hogy nem 95w-os, hanem 125w...
2017. jan. 20. 22:41
 5/11 anonim ***** válasza:

[link]

TDP 95W.

Azért egy ilyen proci fogyasztása (nem egyenlő TDP, az a maxot jelöli abban a csoportban, ahol van, egy 6350 meg egy 8350 is egyformán 125W TDP, mégsem ehetnek ugyan annyit) kb. egy 4. genes i7-nek felel meg, amit viszont bármilyen lapba ajánl bárki, 3 fázisú lapokba is.

[link]

(Az FX-8300 órajelei, így fogyasztása is kicsit a 8310 alatt van, a 4 fázis pedig ennél a lapnál is adott)

2017. jan. 20. 23:00
 6/11 anonim ***** válasza:
Tényleg 95w. Ott csesztem el, hogy amire én gondoltam az a 8350-es volt... Mindenesetre még mindíg úgy gondolom, hogy 8 magos fx-et otthoni átlag felhasználásra/játékra felesleges venni, mivel gyakorlatilag 2mag/2szállal tud többet, mint a kisebb tesója! Azt pedig csak bizonyos esetekben fogod észrevenni! A 6300-ra is csak akkor érné meg a cserét, ha több szálas alkalmazásokat használsz! Ha csak 4 szálról van szó, forradalmi előrelépést ettől se várj!
2017. jan. 21. 00:30
 7/11 anonim ***** válasza:
A tdp nem fogyasztas, hanem hotermeles merteke, es a rossz vrm-tol igenis lesz throttling, bun lenne ebbe a lapba fx 8xxx-et tenni, es szerintem is hataereset barmelyik 6 magos fx is.
2017. jan. 21. 03:07
 8/11 A kérdező kommentje:
Bocsánat hogy csak most reagálok. Rx 460 4bg oc van mellete és egy chieftec 500-as táp. Jelenleg az fx 4100 is huzva van 4.3ghz megy és eleég stabilnak itélem, stabilitás teszt is igazolja 2 óra után semmi melegedés semmi rendkivülit nem vettem észre. Elsökörben játszom de nem hardcore játéokkal az uj pric ha meg lesz maximum a legkomolyabb game ami lesz az Division amugy egyszerübb competitiv gamekkel elvagyok. üdv.
2017. jan. 21. 08:18
 9/11 A kérdező kommentje:
*proci
2017. jan. 21. 08:19
 10/11 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

De ezekbe mehet egy i7-4790, igaz? Mivel jobb itt a vrm/cpu teljesítmény mutató? Inkább rosszabb.

2017. jan. 21. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!