Aspergeres lehet?

Figyelt kérdés
A lányom 14 éves és elég fura. Kerüli a testi kontaktust, megszállottan oda van az orvostudományért, nem beszélget szinte senkivel se, elkezd beszélni az érdeklődési köréről és hiába mondják neki mások is hogy nem érdekli őket akkor is folytatja,kerüli a szemkontaktust, tömegben nagyon szorong (voltunk egy rendezvényen és végig a kezét szorongatta, lefelé nézett és amikor megkérdezték valamikor nem tudott rendesen válaszolni),nagyon ragaszkodik a bevett rutinjához, ha valamit elmozdítok az éjjeliszekrényén azonnal észreveszi (akkor is ha az adott tárgy két centivel lett elmozdítva) és addig rendezgeti ameddig vissza nem kerül az eredeti helyére. Múltkor máshogy raktam le a párnákat az ágyára és addig nem tudott elaludni ameddig vissza nem rendezte őket
2021. júl. 4. 15:22
 1/7 anonim ***** válasza:
94%
Miért nem szakemberhez viszed?? Mióta tapasztalod ezeket?
2021. júl. 4. 15:27
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Én is nagyon hasonlóan viselkedek. Felnőttként tudtam meg, hogy autista vagyok. A magyar egészségügy botrányos, főleg ilyen téren. Ritka az olyan orvos, aki jól ért az autizmushoz, nem véletlen van annyi ember, aki huszonévesen vagy idősebb korban kap diagnózist. Ismerek egy nőt, aki 52 évesen tudta meg, hogy micsoda. Ez van. A nőket sajnos nehezebb diagnosztizálni. Sokáig az orvosok is azt hitték, hogy csak férfi lehet autista.
2021. júl. 4. 16:38
 3/7 anonim válasza:
23%
Nekem a multhéten derültki hogy autista vagyok. Tegnap voltam pszichológusnál 2tesztetkellet csinálnom időre. Az első nem ment jól a második jobban ment. Hétfön kell mennem 2órás tesztre de nem tudom mik lesznek a tesztben jólenne ha valaki segítene az interneten van egy 50 kérdésböl álló kérdöív meg csináltam az eredmény autizmus ez jött ki. De angolulvol ezért googlerol fordítottam. Nem tudom hogy ezek a kérdések lesznek e hétfön..
2021. júl. 7. 12:46
 4/7 anonim válasza:

Elviheted pszichiáterhez, értelme annyi lesz, hogy ha majd dolgozik, adókedvezményt fog kapni. Segíteni nem tudnak rajta, legalábbis rajtam már nem tudnak, 25 évesen diagnosztizáltak, miután magam rájöttem. Fejlesztés kisgyermekkorban van, utána már elnézést hogy ezt mondom, "szarból nem lehet várat építeni".

Egyébként a leírtak alapján Aspergeres a lányod.

2021. júl. 8. 20:10
 5/7 A kérdező kommentje:
Egyébként a kommunikációval nincsenek problémák. Empatikus és megérti az érzelmeket és a vicceket.
2021. júl. 8. 20:29
 6/7 A kérdező kommentje:
A pszichológus szerint nincs baj vele
2021. júl. 8. 20:30
 7/7 anonim válasza:
Pszichológus nem ért hozzá, pszichiáter kell.
2021. júl. 8. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!