Ha kamasz fiú abban a tévhitben van, hogy a háztartás és jarulékai női munka és neki nem kell semmit csinálni, hogyan lehet vele megértetni, hogy nem így van?
Igen, attól hallja, aki elsőre eszetekbe juthat.
Nincs együtt élés, de most is ez van erősítve benne.
Pld mesélte neki, hogy indulás előtt porszivózott, de leszúrta, hogy miért dolgozik helyettem....vagy mikor telefonált, nem vette fel, mikor visszahívta, mondta, hogy bocs, vizes volt a kezem, mert mosogattam... mire mondta neki, hogy a lusta anyád csak ne ossza rád a saját feladataid, máskor ne hagyd magad palira venni
Azóta se csinál semmit és azt mondja, hogy ez az én dolgom.
Nem hisz nekem, azt mondja, csak lusta vagyok és ő nem fog nekem ugrálni.
Ha nem csinálok meg valamit örökre úgy marad, mert tényleg ez a véleménye. ( 14 éves)
Nincs mosogatás, nincs internet. Nem kell ezt túlbonyolítani, és elég egyszer szólni :)
Én is elvált vagyok két fiúval, mindig arra gondolok ilyenkor egy nagy sóhajjal, hogy sebaj, ez is egy lehetőség nevelni, hogy majd a menyeimnek már ne kelljen. :D
"Miből gondoljátok, hogy apuka a egyedül ül egy koszos lakásban? Gondolom talált egy nōt aki nem veszi észre, hogy a párja nem csinál otthon házimunkát"
Attól még nyugodtan fel lehet ajánlani, hogy költözzön oda egy kicsit. Apa rögtön nem lesz akkora "sztár" ha vele is meglesznek a mindennapos súrlódások, meg a ô párkapcsolata sem lesz olyan idilli, ha kicsit jobban belelát (pláne, ha odakerül egy szemtelen kamasz feszültségkeltônek).
Jó ötleteket mondtak a többiek. Tipikus férfimunkákat csináltass vele, és pont itt a nyár, küldd el nyári munkára és vedd el a pénzét, hogy most ő a férfi a házban, neki kell eltartania a családot.
Ha nem teszi meg, akkor el kell venni a kiváltságokat. Netet kikötni, telefonszámot letiltani stb.
#17 te mit tanácsolnál? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy szerinted mit kellene tennie, mert én nem nagyon látok más módot, mint amit írtak.
A szépen üljünk le elmagyarázni dolog nem működik, azért is tette fel a kérdező a kérdését. Ezeken kívül mit lehetne még?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!