Hogyan tudna egy 16 éves lány spórolni a háztartásban?
Apukám azt mondta, hogyha nyár végén úgy lesz pénzünk, akkor veszünk nekem egy új íróasztalt. Nagyon örülnék neki, a mostani íróasztalom még apukámé és apukám nővéréé volt diákkorukban, ez pedig nem tegnap volt. Az asztal mág nagyon rozoga és piros. Most, hogy fel lett újítva a szobám nagyon nem szép ez az asztal.
Arra lennék kíváncsi, hogy én mivel tudnék úgymond spórolni a háztartásban, hogy kevesebbet kelljen költeni?
16/L
Talán az árammal.
-Csak ott kapcsolj villanyt ahol vagy. Ha kijössz valahonnan egyből csukd le.
-Ha feltöltötted a mobilodtad, egyből húzd ki a konnektorból.
-Hajmosás után ne szárits hajat. (ez a hajadnak is jót tesz, itt a jó idő)
-Ne legyen feleslegesen bekapcsolva a gép, tv stb.
Most egyenlőre ennyi jutott eszembe. Majd még visszatérek :)
Szinte mindennel.
Leginkább ha nem "kényezteted" magad,ha nem veszel meg magadnak minden luxus cikket.Pl.: ha van egy napszemüveged,akkor nem veszel másikat stb....
Szép dolog tőled,hogy spórolni akarsz:)
Ha megteheted,akkor vállalj nyáron diákmunkát:D
Örülök,hogy 16 éves léttedre nem laptop spórolásán jár az eszed stb...:p Remélem,hogy megkapod :)
Köszönöm szépen, nagyon jó ötleteket adtatok:)
A teszvesz, vatera és ilyenek sajnos nem jöhetnek szóba. A szüleim azt vallják, hogy ha már veszünk valami ilyet, azt hosszútávra és újat vegyünk. Használtat egyedül ruhából veszünk néha.
Én is elkezdtem spóroli május elején (ha veszek valamit és 100Ft-ost kapok vissza, akkor az bedobom a perselyembe). Rövid távon nem túl látványos, de hosszútávon jó megoldás, mert az a heti 3-400Ft nem olyan feltűnő, hosszútávon (néhány hónap alatt) viszont lesz belőle pénz, annyi amennyi egy 16 éves lánynak kellhet egyszerre.
Most szükségem lenne néhány nyárias ruhadarabra, de majd a szülinapi pénzből turiba fogok vásárolni, így is próbálok segíteni a szüleimen:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!