Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek, hogyha a kisebbik...

Mit tegyek, hogyha a kisebbik lányom szebb, mint a nagyobbik lányom, és ezért önbizalomhiányos?

Figyelt kérdés

Három gyerekem van: egy fiú és két lány. Egyformán szeretem mindegyiket, ők az életem értelmei, de reálisan látom őket.

A nagyobbik lányom átlagos. Nem csúnya, de nem is szép. A kisebbik lányom viszont nagyon szép. Ezt soha nem mondtam nekik, soha nem éreztettem velük sem én, sem az apjuk, sem a rokonság. Viszont a környezetük igen. Meg ugye a nagyobbik lányomnak is van szeme, látja, hogy mi a helyzet.

Már kicsi koruktól kezdve másképp kezelték őket, többször kiütközött, hogy a kisebbik lányomat jobban szeretik, és szebbnek látják, mint a nagyobbikat. Több eset volt, számtalanszor megesett ez velünk, de kettő példa nagyon beleégett a fejembe:

1. Amikor elmentünk a kormányablakba, és mivel sokan voltak, ezért várnunk kellett. Elment előttünk egy öltönyös nő, akinél volt egy Balaton szelet. Majd amikor jött vissza, akkor mondta, hogyha rámosolyog a kisebbik lányom, akkor odaadja neki a csokit. A lányom akkor még nagyon visszahúzódó volt, és nem mosolygott, hanem elbújt a szék mögé, de így is megkapta a csokit.

2. Az ikertestvérem járt a piacra árulni zöldséget meg gyümölcsöt, és mi mentünk hozzá, hogy megnézzük. Ott volt egy öreg házaspár, akik dinnyét árultak. Azok folyamatosan dicsérték a kisebbik lányomat.

Többször volt már ilyen.

A nagyobbik lányom 16, a kisebbik 14 éves.

Ami miatt most kiborult a nagyobbik lányom, az az volt, hogy tegnap évzáróról jöttek haza, és a buszmegállóban megállította őket egy tizenéves srác. A kisebbik lányomat kérdezte, hogy van-e már barátja, és hogy nem akar beülni valahova meginni egy limonádét. A nagyobbik lányomat meg észre se vette. És ezen akadt ki.

Próbálkoztam már mindennel. Mondtam neki, hogy nem a külső számít, és hogy ő is ugyanolyan szép, mint a húga, de nem akarja elhinni. Kicsit depresszív az állapota, sokat sírt tegnap, mára felpüffedt a szeme.

2021. jún. 24. 15:41
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
83%
Azt kellene megértetned valahogy a nagyobbik lányoddal, hogy ez csak külső. A test pedig megöregszik, megváltozik. A másik pedig, hogy őt jobban fenyegeti az a veszély, hogy felszínes kapcsolatai lesznek, mert mindenki a szépsége miatt akar közel kerülni hozzá. Akik pedig a szépségük alapján különböztetik meg őket, azokért az emberekért nem is kár.
2021. jún. 25. 11:48
 32/36 anonim ***** válasza:
40%
A szép embereknek érdekes módon sosincs normális kapcsolatuk, de a csúnya, undormány nőknek milyen nagy baráti társaságuk van, úristen...
2021. jún. 25. 18:10
 33/36 anonim ***** válasza:
98%
Nem tudom, hogy mennyit tesz hozzá a véleményem a témához, de én általában mindig a különlegesebb, nem hétköznapi vonású emberekre gerjedtem/gerjedek, mint a mai tömegízlésre.
2021. jún. 26. 21:07
 34/36 anonim ***** válasza:
90%
Ez ezért elég felszínes gondolkodás. Ő értéktelenebb, mert nem olyan szép, mint a testvére? Azt kéne felfogni, hogy ez csak a külső. És lesz majd olyan fiú, akinek ő is tetszeni fog. Miért akar mindenkinek? Engem kifejezetten zavarna, ha az utcán lszólítgatnának a fiúk.
2021. jún. 26. 23:58
 35/36 anonim ***** válasza:
79%

#32 "A szép embereknek érdekes módon sosincs normális kapcsolatuk, de a csúnya, undormány nőknek milyen nagy baráti társaságuk van, úristen..."

Hiába vagy szép, ha belül rohadsz mint a kéthetes kutyaszar. A szép arc meg a bomba test nem egyenlő azzal, hogy a lelked is egészséges, hogy minőségi kapcsolatokat tudj kialakítani.

Ellenben az "undormány" nőknek is lehet angyali személyiségük, kiváló humoruk, mosolyoghatnak a világra, így a világ is visszamosolyog rájuk. Én személy szerint több olyan csúnyácska nőt ismerek, akiről úgy gondolom hogy az emberség, jóság megtestesítője.

Kérdező, sajnos az emberek többsége nagyon fekete-fehéren gondolkodik. Szépnek nem kell lennie, de ápoltnak, csinosnak igen. Ha ápolt, igényes, tiszta a lányod, akkor lesz párja, tökmindegy mennyire csúnya.

2021. jún. 27. 00:19
 36/36 anonim ***** válasza:
93%

Tudom, hogy baromi klisé, de a szépség igenis relatív. Ahogy itt már írta is az egyik válaszoló:ha szóba jön a "jópasi" fogalma, legtöbben egyből Brad Pittre, meg George Clooneyra asszociálnak, nekem viszont egyik sem kéne. Látom, persze, objektíven, hogy mindketten jóképűek, de nálam nem rúgnának labdába.

Nekem sokkal jobban tetszenek azok a férfiak, akikben van valami különleges, valami egyedi. A kamaszok ezt lehet, hogy még nem értik meg (én sem értettem akkor), hiszen csak azt látják, hogy valakit ezren körülrajonganak, őket meg nem, akkor a másik biztos, hogy szebb, pedig ez nem így van. Mindenkinek más a szép és igen, vannak olyan külsejű emberek, akik "jobban megfelelnek a közízlésnek", de ez nem jelenti azt, hogy egy másféle szépséggel megáldott ember csúnya lenne. Valahogy ezt kéne elplántálnod a lányodban is. És hidd el, lesz olyan fiú (nem is egy), aki levegőnek fogja nézni a hugit a másik lányod mellett.

2021. júl. 4. 21:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!