Mit tegyek, hogyha a kisebbik lányom szebb, mint a nagyobbik lányom, és ezért önbizalomhiányos?
Három gyerekem van: egy fiú és két lány. Egyformán szeretem mindegyiket, ők az életem értelmei, de reálisan látom őket.
A nagyobbik lányom átlagos. Nem csúnya, de nem is szép. A kisebbik lányom viszont nagyon szép. Ezt soha nem mondtam nekik, soha nem éreztettem velük sem én, sem az apjuk, sem a rokonság. Viszont a környezetük igen. Meg ugye a nagyobbik lányomnak is van szeme, látja, hogy mi a helyzet.
Már kicsi koruktól kezdve másképp kezelték őket, többször kiütközött, hogy a kisebbik lányomat jobban szeretik, és szebbnek látják, mint a nagyobbikat. Több eset volt, számtalanszor megesett ez velünk, de kettő példa nagyon beleégett a fejembe:
1. Amikor elmentünk a kormányablakba, és mivel sokan voltak, ezért várnunk kellett. Elment előttünk egy öltönyös nő, akinél volt egy Balaton szelet. Majd amikor jött vissza, akkor mondta, hogyha rámosolyog a kisebbik lányom, akkor odaadja neki a csokit. A lányom akkor még nagyon visszahúzódó volt, és nem mosolygott, hanem elbújt a szék mögé, de így is megkapta a csokit.
2. Az ikertestvérem járt a piacra árulni zöldséget meg gyümölcsöt, és mi mentünk hozzá, hogy megnézzük. Ott volt egy öreg házaspár, akik dinnyét árultak. Azok folyamatosan dicsérték a kisebbik lányomat.
Többször volt már ilyen.
A nagyobbik lányom 16, a kisebbik 14 éves.
Ami miatt most kiborult a nagyobbik lányom, az az volt, hogy tegnap évzáróról jöttek haza, és a buszmegállóban megállította őket egy tizenéves srác. A kisebbik lányomat kérdezte, hogy van-e már barátja, és hogy nem akar beülni valahova meginni egy limonádét. A nagyobbik lányomat meg észre se vette. És ezen akadt ki.
Próbálkoztam már mindennel. Mondtam neki, hogy nem a külső számít, és hogy ő is ugyanolyan szép, mint a húga, de nem akarja elhinni. Kicsit depresszív az állapota, sokat sírt tegnap, mára felpüffedt a szeme.
#20 ez eléggé depis hozzászólás lett.
Az utolsó mondat nem igaz! Nem mindenkinek a világszépe nők jönnek be. Sőt, kinek mi a szép.
Nekem pl. George Clooney sosem tetszett, se fiatalon se idősen. A nők meg bomlottak érte. Vagy Brad Pittet is ide sorolhatom. Viszont van olyan, aki nekem bejön, sokak szerint kimondottan csúnya.
Szóval nem, nem kell beletörődni. A harmonikus megjelenésre kell törekedni, azt mindenki szereti.
A szépség szubjektív.Nekem volt egy baromi szép barátnőm középsuliba(most is azok vagyunk), mikor elkezdtünk együtt bulizni járni mindig minden srác rá hajtott.Legalábbis úgy nézett ki:) Aztán kiderült 2-3 srácról is hogy valójában én tetszettem nekik, csak mivel jóban voltunk és nem merték mondani, hogy bejövök így csak kísérgettek bennünket, én meg mivel akkor csapódtak hozzánk mikor a barátnőm a barátnőm lett, azt gondoltam miatta:D:D
Egy jó személyiség egy átlagos nőt bőven csodálatossá tesz.Ezt tapasztalom az életben.Átlagos nőként is sokszor adtam kosarat fiúknak,férfiaknak.Nem tudom ezt hogy lehet egy 16 évesnek megmagyarázni, valószínűleg sehogy, inkább saját magának kell megtapasztalnia, hogy Ő is értékes, érdekes és szép lehet valakinek.Fiúnak is akár vagy csak egy társaságban lehet ő a jó nő, mert szellemes, intelligens,humoros vagy bármi más.Én fura voltam mindig, meg megértő,meg érdekes..Nem tudom miért.:)
Mindenkinek màs az ideàlja. Plusz ha nem előnyös az öltözködèse/frizuràja vàltoztassatok.
A legjobb baràtnőmmel ellentètel voltunk, ő magas szőke kèkszemű, èn alacsony barna haj ès szem. Baromira irigykedtem rà, hogy mennyien udvarolnak neki. Aztàn megtanultam kezelni a göndör hajam ès öltözködni.
Nem verseny, de 9 èves kapcsolatban vagyok 2 gyerekkel, ő pedig mèg keresgèl.
Én mondjuk kapásból visszaadtam volna a Balaton szeletet azzal, hogy "arra tanítom a gyerekeket, hogy nem fogadunk el semmit idegenektôl, és nem szeretném ôket összezavarni".
Amúgy meg, szerintem tagadni a nyilvánvalót olyan, mintha el akarnád bagatellizálni a lányod problémáját.
“Igen a húgod úgy tûnik szebb külsôt örökölt, mint te. És igen, a szebb külsejû embereket sokszor jogtalan elônyökhöz juttatja az emberek elfogultsága miatt. Ez nagyon igazságtalan dolog, joggal vagy miatta csalódott és dühös. Hiszen semmit sem tett érte, hogy kapjon valamit, ennyi erôvel neked is járna! Teljesen igazad van, ha úgy érzed, a külsôd miatt büntetnek téged.
Ugyanakkor gondolj arra is, hogy a húgod sem tehet róla, hogy ilyen külsôvel született. Ha te megutálod, hibáztatod ôt a szépsége miatt, az ugyanolyan igazságtalanság lenne, hiszen a külseje (és mások butasága) miatt büntetnéd, amirôl nem tehet. Valószinûleg sokan fognak majd mások is irígykedni rá, emiatt ismeretlenül utálni vagy alaptalan pletykákat terjeszteni róla. Neki ez lesz a hátránya, amivel a külseje miatt szembesülnie kell.
Holott az igazi hiba mindig az emberek butasága. Én azt szeretném, ha te és a húgod is olyan emberekké válnátok, akik elôbb megpróbálják megismerni az embereket, mielôtt bekategorizáljátok ôket jónak vagy rossznak."
Én valahogy így közelíteném meg a dolgot.
Én egyke vagyok, de tiniként egy elől deszka hátul léc, nagyon korán 180cm hórihorgas, sovány lány voltam. Csak csúfoltak, vagy ha nem is de jellegtelen kinézetem miatt csak az baratkozott velem, aki megismert. Humorom volt és kedves, jó barát voltam. Így azért akadt jó társaság.
Később 20 évesen aztán nőcisedtem, híztam, mellem nem is de fenekem jó kerek lett. Divatosabban öltöztem, smink. Már a hajam sem csak lógott, hogy tovább nyújtson. Hirtelen érdekelni kezdtem a fiúkat, és ez osszessegeben önbizalmat
adott, ami meg is látszott, hozzá adott az összképhez. Több bókot, előzékenységet kaptam. Sok visszajelzést, hogy észre vesznek.
Ekkor már ért atrocitás is, este már nem tudtam észrevétlenül hazajutni, utcán bulikba sok kellemetlen szituáció is ért. Egy nagy mellű barátnőmnek megemlítettem ezt el és ő mesélte hogy ő ezt élte át 13 éves kora óta, hogy pasik csorgatják rá a nyálukat, a buszon fogdosták, ajánlatokat kapott mintha a mell meret egyenlő lenne azzal hogy valaki könnyű verű. Sok példát hozott.
Ekkor fogalmaztam meg magamban azt hogy nem lehet egyszerű tiniként úgy felnőni, hogy magán érez egy csomó nyálcsorgató szempárt. Nem bánom hogy kimaradtak ezek az életemből. Annyira nem viselt meg a szépség hiánya és mivel barátaim pasim időben volt így nem sérültem, önbizalmam normális.
Nyilván ezeket évek távlatából mondom.
Ha a testvére nem mélyíti el a fájdalmát a nagyobbiknak, akkor hamarabb jut túl ezen a különbségen. Ha a szebb nem érezteti sem tettel sem szóban.
Egyszer láttam egy videót ahol a kevésbé szép tesónak össze kellett írnia hogy mit gondol magáról. Majd ezt szemtől szembe elmondania a szebb testvérnek mintha rá mondaná. Persze rájött milyen butaságokat gondol magáról hisz nem tudta a tesvér~nek se kimondani a bántó szavakat. Előtte viszont a szebb tesó méltatta kamerában a testvérét, amit együtt végignéztek.
Kiderult sok vélt, rosszul értelmezett helyzetből jött egy csomó sérülés. A szebb is szépnek tartotta a másikat és ő meg egy csomó más miattvokt irigy.
Érdemes ezeket kibeszélni, meghato és látványos facebook videó volt
Nekem a barátnőm volt ilyen. Városban voltunk, folyamatosan jöttek a fiúk, de egyiket sem én érdekeltem.
Miután már nem töltöttem annyi időt azzal a barátnőmmel, nekem is megjött kicsit az önbizalmam, de a mai napig 30 éves koromig érzem a sebeket amiket 3 éves korunktól fogva okoztak a kívülállók. Mindig ő volt a szebb, az okosabb, neki volt igaza mert ő a kisebb, szebben énekelt, szebben rajzolt stb.
Sajnálom hogy segíteni nem tudok, de erre fel kell készülni, hogy most fog szerezni életre szóló sebeket az önbizalma.
Az érdekes az, hogy a szeretet amit iránta éreztem gyerekként, szép lassan utálattá változott. Még mindig minden meg van áldva, hogy milyen különleges az a lány.
Remélem testvérek között nem alakul ki utálat.
(Ami talán segíthet, ha nem próbál meg olyan lenni mint ő, de erre magának kell rájönnie)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!