Mit tegyek, hogyha a kisebbik lányom szebb, mint a nagyobbik lányom, és ezért önbizalomhiányos?
Három gyerekem van: egy fiú és két lány. Egyformán szeretem mindegyiket, ők az életem értelmei, de reálisan látom őket.
A nagyobbik lányom átlagos. Nem csúnya, de nem is szép. A kisebbik lányom viszont nagyon szép. Ezt soha nem mondtam nekik, soha nem éreztettem velük sem én, sem az apjuk, sem a rokonság. Viszont a környezetük igen. Meg ugye a nagyobbik lányomnak is van szeme, látja, hogy mi a helyzet.
Már kicsi koruktól kezdve másképp kezelték őket, többször kiütközött, hogy a kisebbik lányomat jobban szeretik, és szebbnek látják, mint a nagyobbikat. Több eset volt, számtalanszor megesett ez velünk, de kettő példa nagyon beleégett a fejembe:
1. Amikor elmentünk a kormányablakba, és mivel sokan voltak, ezért várnunk kellett. Elment előttünk egy öltönyös nő, akinél volt egy Balaton szelet. Majd amikor jött vissza, akkor mondta, hogyha rámosolyog a kisebbik lányom, akkor odaadja neki a csokit. A lányom akkor még nagyon visszahúzódó volt, és nem mosolygott, hanem elbújt a szék mögé, de így is megkapta a csokit.
2. Az ikertestvérem járt a piacra árulni zöldséget meg gyümölcsöt, és mi mentünk hozzá, hogy megnézzük. Ott volt egy öreg házaspár, akik dinnyét árultak. Azok folyamatosan dicsérték a kisebbik lányomat.
Többször volt már ilyen.
A nagyobbik lányom 16, a kisebbik 14 éves.
Ami miatt most kiborult a nagyobbik lányom, az az volt, hogy tegnap évzáróról jöttek haza, és a buszmegállóban megállította őket egy tizenéves srác. A kisebbik lányomat kérdezte, hogy van-e már barátja, és hogy nem akar beülni valahova meginni egy limonádét. A nagyobbik lányomat meg észre se vette. És ezen akadt ki.
Próbálkoztam már mindennel. Mondtam neki, hogy nem a külső számít, és hogy ő is ugyanolyan szép, mint a húga, de nem akarja elhinni. Kicsit depresszív az állapota, sokat sírt tegnap, mára felpüffedt a szeme.
Nem olvastam a válaszokat és velem ilyen nem történt, de volt barátnőm, aki sokkal szebb volt nálam(illetve azt hittem), meg volt olyan barátnőm, aki alacsony, dagi, pattanásos, szemüveges, furcsa arccal..
Szóval azt hiszem tudom kezelni, és én is ezt használom a lányomnál!
Mondd a nagyobbiknak, hogy a kisebb amolyan hétköznapi szépség, ő viszont KARAKTERES. Ez rohadt sokat számít, és meghozza az ember kedvét az élethez. Mondj egy filmet, amit szeret, mittudomén a twilight volt akkoriban menő.. Ott volt Rosalie, a hosszú szőke hajú, nagy mellű, kerek csípőjű vékony nő, meg ott volt Alice, a vékony, nulla mellű, manó arcú csaj! Na az egyik olyan igazi szépségideál, amelyik a címlapokon feszítene a playboyban, a másik viszont olyan karakteresen szép, attól, szép, hogy olyan manós, olyan páratlan, ritka olyan manóarcú ember van. (nekem speciel jobban tetszik a manóarcú csaj apró mellekkel, de a férfiak többségének nem)
Arányos arccal jó lenni, mert sokan szépnek találnak, de sok hozzád hasonló is van.. karakteresen szép viszont olyan lehet csak, akiből nehéz másikat találni, és talán kevesebb embernek tetszik, de nem átlagos!
Én erre élezném(éleztem) ki a dolgokat. Barátnőm hatalmas cicis, átlagosan vékony, fehér ovális husis arc, nagy barna szemek, én meg vékony, vöröshajú, tompa orrú, zöld szemű koboldra hasonlítottam. Meg kell találni magunkban a szépet, az átlagosan szépeknek könnyű, a karaktert viszont megtalálni és felfedezni benne a szépet nehezebb. Azóta szebbnek tartom magam másoknál, illetve mind máshogy vagyunk szépek:) Nem is kellene olyan pasi, aki nem látja bennem az értéket és átlagosan szép lányra bukik.
:) Az én pasimnak az én karakterem fog bejönni! Keresd meg, mi a lányod előnyös oldala, milyen téren szép, és meg fogja találni az önbecsülését.. nekem nem segített benne senki, és sokáig tartott, remélem neki nem fog sokáig tartani. Gondolom a kisebbik lányod olyan angyalkás, a nagyobbiknak meg erősebbek a vonásai.. Kovácsoljon belőle előnyt, hogy vannak arcélei!:)
A kisebbiknek meg lehet mondani, hogy a fél világ szépnek találja, népszerűnek lenni is szuper, a legtöbben arra vágynak, meg ilyenek. Szóval egyiket sem szólod le, de kiemeled, ami szép bennük, és ehhez nem ártana felismerned, hogy létezik máshogy szép is..
Nézz meg pár filmet, fel fogod ismerni, ha máshol nem, szépségkirálynőválasztáson, mindenkinek másik kedvence lesz a családban! Nem azért, mert a többiek buták, és nem látják, melyik a legszebb, hanem mert mást tartanak szépnek!
Jaj de jó, hogy csak úgy tudtok magatokba önbizalmat táplálni, hogyha a szép, csinos nőket ledegradáljátok...
Érdekes módon minden szép lány bolti eladó, meg mindenki csak megb.szni akarja őket.
Pedig egyik boltba se az előnyös külsejű, dekoratív lányok és nők ülnek.
És nemcsak mindenki megb.szni akarja őket. Vagy ha le akarnak velük feküdni, az se baj, mert egy normális kapcsolatba bizony van szex.
Utálom, amikor a csúnyák meg átlagosak jönnek ezekkel a bolti eladós történetekkel meg a szóljuk le a szép lányokat, hogy nem is olyan szépek.
Hagyjuk már ezt a karakteresen szépet meg a hétköznapian szépet! Karakteres, na és mitől? Meg mit ér? Mit ér a karakteresség, ha nem szép? Nem h.lye a lányod, látja ő, hogy nem kell a férfiaknak. Most ezekkel a karakteresen szép vagy-maszlagokkal annyit értek el max, hogy a kicsi fogja magát rosszul érezni.
Azzal a keressük meg, hogy a nagyobbik lány miben jobb a kicsinél-badarsággal meg nem érsz el semmit, mert hogyha ő szebb akar lenni a másiknál, akkor azzal ő nem fog kielégülni, hogyha gyorsabban fut a kicsinél.
Ráadásul ezzel csak a versengést idézed elő két lány között.
Jézusom, az, hogy valakinek szabályos az arca, amire a fél világ gerjed, egyáltalán nem degradáló! Meg ki írta, hogy a szépek csak bolti eladók, meg csak megdugni akarják őket???
Azt tartják a legtöbben szépnek, akinek szabályos az arca! Képzeld, szerintem annál sokkal vonzóbbak, karakteresen szépek vannak.
Láttad te az alkonyatot?? Most komolyan, te nem veszed észre, hogy a barna hajú csaj máshogy szép, mint a szőke hajú csaj??? És a szőke hajú populárisabb..
De elég a disney hercegnőket megnézni! Szerinted melyik a legszebb? Szerintem a fekete rövid hajú, sápadt babaarcú hófehérke egészen máshogy szép, mint a csontosabb, vékony arcú, hosszú szőkehajú Auróra!
Nem szebb egyik a másiknál, de ha muszáj lenne választani, a többség aurórát mondaná, mert ő az átlagos szépség, aki közelebb áll egy barbihoz, mint a kerekded hófehérke..
Vagy ott a spicegirls, szerintem a szőke csaj volt a legszebb, mert kislányosra vette a figurát, barátnőm szerint a vörös, mert szexi volt, anyám szerint meg a fekete csaj, mert jó volt az alakja és a stílusa..
A karakter rohadt fontos, és rohadt sokat ér.. ott van mondjuk Palvin Barbi, semmi karakter, tizenkettő egytucat, de az arca olyan, mint az aranymetszés.. Aztán ott volt Lilu, meg a vörös csaj, valami Barbi, ne szerintem mindkettő szebb volt bármelyik palvinbarbinál.. SZERINTEM! ez a karakteresség lényege, melyik áll közelebb hozzád! Ezt tiniként tapasztalja meg az ember! Nem kell királylánynak elég, lehetsz pin up csaj, emo, vagy goth vagy technos.. bármilyen stílussal lehetsz karakteres, csak találd meg, amelyik passzol hozzád.
Kisgyerekeknél ott az a winx klub, a legtöbb embernek Stella jönne be, de nekem pl az ázsiai zenetündér jön be, másnak meg a Techno csaj.. Ahogy pasiknál is, abban a sorozatban és legszívesebben a techno sráccal lennék, vékonyabb, szemüveges, csontos vékony arca van, nekem ő sokkal vonzóbb, de tudom, hogy a fél világnak meg az a szabályos arcú herceg típus jön be, aki a Stellával kavar..
Rá kell ébreszteni, hogy máshogy is lehet valaki szép!!! Nem tudom milyen film vagy banda menő manapság, de a különböző arcok, hajak, testalkatok mind szépek a maguk módján és mindnek megvan a rajongótábora! A fősodor a barbikra bukik, ők az egyetemesen szépek, de rengetegen meg mást helyeznek eléjük! Ezt jelenti, hogy valaki karakteresen szép!
Persze legyen ápolt a haja, bőre, körme, legyen tiszta, de ezen kívül csak a saját karakterét kell megtalálni, nem csak a barbiszép létezik! A vagány motoroscsaj felnyírt hajjal és csontos állal is szép lehet, meg a nagy szemüveges titkárnős csaj, meg a pixie hajú fiús, meg bárki.. érted remélem, ezeket nem lehet összemérni, és ez nem degradáló, attól, hogy elutasítom, hogy csak egyfajta képpen lehet szép valaki, nem azt jelenti, hogy rosszat gondolok arról a típusról! Tessék gondolkozni!
Nálunk én vagyok a "szebb".
Engem nem hívtak a barátnők magukkal, amikor "pasizni" mentek és ez mindig rosszul esett. Akkor még nem tudtam, hogy miért van, hogy néha kihagynak a talikból. Egyszer az egyik elmondta, hogy azért, mert akkor inkább hozzám közeledtek volna a fiúk. Nagyon rosszul esett és az önbizalmamnak sem tett jót.
Csak azért írom, mert nem mindig jó (relatív) szebbnek lenni.
A gyerekeimnél is mindig a kicsit dicsérik, pedig fiú. 😂 Volt, hogy a lányom odaszólt a néninek, hogy én is itt vagyok. 😂 Ez szerintem nem csak a szépséggel függ össze, inkább a kicsiknek jópofiznak.
Én is azt javasolnám, hogy próbálja elfogadni magát. Érdemes lehet megtalálnia a stílusát, és ebben egy stylist vagy színtanácsadás rengeteget segíthet. Egy jó outfit és frizura csodákra képes. Nem feltétlenül kell smink sem, ennyi idősen sokszor visszás, mint szexi vagy csini. Ne tűnjön erőltettnek, főleg, ha tényleg annyival szebb a tesó.
A másik, hogy nem mindenkinek ugyanaz jön be. Nézzen meg néhány "sztárt" , akik (szerintem) kicsit sem szépek, mégis odáig vannak értük. A
Tudom, hogy ilyen korban nagyon fontos a pozitív visszajelzés és a szülőknek már sokszor nem hiszik el, hogy igenis szépek stb. Éppen ezért érdemes külső személyt bevonni, főleg ha szakmabeli. Tuti elviszem majd a gyerekemet, amikor tini lesz. Én 33 éves koromban voltam és nagyon bánom, hogy nem előbb. Annyi pénzt egyszer megér kifizetni érte. Akár anya lánya program is lehet. 😊
passz, 16 év alatt igazán elfogadhatta volna, hogy nem ő nyerte a jó géneket... én kifejezetten csúnya vagyok, vizenyős szürke szem, könnyen barnuló-fakuló bőr, ami valahogy sose egységes színű, bozontos, filcesedésre hajlamos "hullámos" haj, hosszú fej, turcsi orr, száj semmi. én vagyok a lány. öcsém gyönyörű volt kisfiúnak is, most meg hihetetlenül jóképű, szép arcéle van, normális orra, szája, barna szemek, szép, csigásan göndörödő majdnem fekete haj, és egységes, szép, barna bőre van, de most mit csináljak? ő kapta a két szülő előnyös tulajdonságait, ez van, bele kell törődni, az, hogy sírbakolok rajta, nem írja át a génállományom.
sőt, a legjobb barátnőm is nagyon szép, körülrajongja a fél világ, engem mindenki csak annyira vesz észre, hogy "ne aggódj, valakinek biztos bejössz te is", majd mennek a barátnőjükhöz.
ilyen az élet, bele kell törődni, nem mindenki jön be a fiúknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!