Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tegyek, hogyha a kisebbik...

Mit tegyek, hogyha a kisebbik lányom szebb, mint a nagyobbik lányom, és ezért önbizalomhiányos?

Figyelt kérdés

Három gyerekem van: egy fiú és két lány. Egyformán szeretem mindegyiket, ők az életem értelmei, de reálisan látom őket.

A nagyobbik lányom átlagos. Nem csúnya, de nem is szép. A kisebbik lányom viszont nagyon szép. Ezt soha nem mondtam nekik, soha nem éreztettem velük sem én, sem az apjuk, sem a rokonság. Viszont a környezetük igen. Meg ugye a nagyobbik lányomnak is van szeme, látja, hogy mi a helyzet.

Már kicsi koruktól kezdve másképp kezelték őket, többször kiütközött, hogy a kisebbik lányomat jobban szeretik, és szebbnek látják, mint a nagyobbikat. Több eset volt, számtalanszor megesett ez velünk, de kettő példa nagyon beleégett a fejembe:

1. Amikor elmentünk a kormányablakba, és mivel sokan voltak, ezért várnunk kellett. Elment előttünk egy öltönyös nő, akinél volt egy Balaton szelet. Majd amikor jött vissza, akkor mondta, hogyha rámosolyog a kisebbik lányom, akkor odaadja neki a csokit. A lányom akkor még nagyon visszahúzódó volt, és nem mosolygott, hanem elbújt a szék mögé, de így is megkapta a csokit.

2. Az ikertestvérem járt a piacra árulni zöldséget meg gyümölcsöt, és mi mentünk hozzá, hogy megnézzük. Ott volt egy öreg házaspár, akik dinnyét árultak. Azok folyamatosan dicsérték a kisebbik lányomat.

Többször volt már ilyen.

A nagyobbik lányom 16, a kisebbik 14 éves.

Ami miatt most kiborult a nagyobbik lányom, az az volt, hogy tegnap évzáróról jöttek haza, és a buszmegállóban megállította őket egy tizenéves srác. A kisebbik lányomat kérdezte, hogy van-e már barátja, és hogy nem akar beülni valahova meginni egy limonádét. A nagyobbik lányomat meg észre se vette. És ezen akadt ki.

Próbálkoztam már mindennel. Mondtam neki, hogy nem a külső számít, és hogy ő is ugyanolyan szép, mint a húga, de nem akarja elhinni. Kicsit depresszív az állapota, sokat sírt tegnap, mára felpüffedt a szeme.

2021. jún. 24. 15:41
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
97%

Nálunk fordítva volt. A nővérem a világszépe, én meg hozzá képest sehol... kisebb koromban volt belőle irigység, plusz nálunk a nővérem volt a család fénysugara, én meg örüljek, hogy otthon lakhatok. :D

Szóval a családunk hozzáállása is érdekes maradjunk annyiban.

Igazából a nővérem volt az egyetlen aki soha nem nézett ke, mindig egyenlőként bánt velem. Sokszor csak azért ő volt a királyfi, hogy én lehessek a hercegnő, vagy ő a divattervező, hogy én a kifutómodell. De a szívem mélyén akkor is éreztem az igazságtalanságot.

Akkor békültem meg a helyzettel amikor láttam, hogy szépnek lenni is szívás tud lenni. Hogy a pasik mennyire nem látnak a nővérem lelkébe és nem is érdeklik a felszínnél mélyebben. Hogy mennyi felületes barátja van akik csak felvakarnak kapaszkodni rajta. Úgyhogy a hercegnőkért sokszor nem a hercegek állnak sorba, de a szépsége révén jogot formálnak rá, és ha nem sikerül közel kerülni hozzá, akkor megy a sértegetés, furkálódás.

Amikor ezt megértettem és rájöttem én mennyivel könnyebb helyzetben vagyok, akkor tudtam elengedni ezt a neheztelést.

2021. jún. 24. 15:53
 2/36 anonim ***** válasza:
90%
Érdemben nem tudok hozzászólni, de elborzaszt, hogy még mindig itt tart az emberiség...
2021. jún. 24. 16:09
 3/36 anonim ***** válasza:
95%

A balaton szelet no xomment, alap, hogy mindhárom gyereknek adok, ha hárman testvérek, vagy egyiknek sem.

Viszont a lányodnak meg kell értenie, hogy csinosságtól függetlenül, van olyan, hogy két lány közül csak az egyik tetszik egy fiúnak, én sosem szomorkodtam azon, ha valamelyik barátnömmel kezdett ismerkedni valaki és nem velem.

2021. jún. 24. 16:10
 4/36 anonim ***** válasza:
92%
Sajnos ez ilyen, ilyen az élet, ezzel mindenki szembesül valamikor az élete folyamán, hogy van nála, szebb, okosabb, ügyesebb, akár testvér, barát, osztálytars, kolléga. Ezzel meg kell küzdeni, el kell fogadni, be kell építeni a személyiségébe, hogy van amiben ő jobb, van amiben a mások, de ő úgy jo, ahogy van. Egészen biztos, hogy van neki is valamihez jo adottsága, vagy olyan dolog, amiben ő ügyes, tehetséges, ezek által tud megerősödni az önbizalma amellett, hogy elfogadja, hogy lesz mindig amiben valaki jobb nála.
2021. jún. 24. 16:11
 5/36 anonim ***** válasza:
99%

Nekem is a húgom volt a szebb.

Mégha a szüleink nem is, a rokonok és a kívülállók igenis érzékeltették.

Nekem is több emlékem van arról, amikor engem akarva-akaratlanul megaláztak azzal, ahogy a húgomat a tenyerükön hordozták, de egy nagyon beleégett a fejembe.

Faluban laktunk. A sarki boltba anyám elengedett minket. Hol én mentem, hol ő. Felváltva mentünk mindig. Anyám mindig csak annyi pénzt adott, amennyi pénz kellett az adott dolgokra. Egyik nap jön haza a boltból a húgom, egyik kezébe egy fél kiló kenyér, a másikba meg egy csomag chips. Azt mondta, hogy a boltos adta neki. Következő alkalommal én mentem, utána ő ment. Megint egyik kezébe egy fél kilós kenyér, a másikba egy csomag ropi. Megint azt mondta, hogy a boltos adta neki. Anyám elkezdett kételkedni benne, azt hitte, hogy lop a boltból. Felöltözött és elment a boltba. Ott megkérdezte a boltostól, hogy mi a helyzet. Elmondta neki a boltos, hogy igen, ő adta a chipset meg a ropit a kislánynak, mert olyan szép és aranyos, és nem kell kifizetni, mert azt szívből adta neki.

Ettől kezdve olyan utálatot éreztem a húgom iránt, hogy az valami leírhatatlan volt. Eddig a boltosos esetig soha nem mondtam ki, hogy utálom, soha nem fogalmaztam meg ennyire tisztán és érthetően, hogy féltékeny vagyok rá. Onnantól kezdve ez rányomta a bélyeget a kapcsolatunkra.

Én akkor borultam ki nagyon, amikor a nekem tetsző srác ráírt a húgomra és elhívta fagyizni. Egy világ dőlt össze bennem.

Sokáig utáltam a húgomat emiatt, hogy ő szép, stb.

2021. jún. 24. 16:18
 6/36 anonim ***** válasza:
97%

Örülök, hogy nem vagyok egyedül.

Egész életemben azt hallgattam, hogy a csodaszép, angyalka, tündérhercegnő nőverem az oka annak, hogy reggel felkel a Nap. Mer ő olyan széééééép.

2021. jún. 24. 16:24
 7/36 anonim ***** válasza:
23%

Azért nem hiszi el, mert amint írtsd, van szeme. Meg ugye nem hülye. Tudja ő, hogy ő a csúnya, a nővére meg a szép.

Ráadásul ha egy csúnyát és egy szépet egymás mellé raksz, akkor a szép még szebb lesz, a csúnya meg még rondább.

2021. jún. 24. 16:43
 8/36 anonim ***** válasza:
25%

Megoldás : egy nála csúnyább barátnő.

Rosszul hangzik, de a lehető leghatásosabb megoldás. Mellette ő is szép lehet.

2021. jún. 24. 16:53
 9/36 anonim ***** válasza:
71%
Ezért tuti le leszek pontozva és ki is fogják szívni a vérem. Keress egy sminktanfolyamot neki. Itt a nyár, 16 éves. Magtanítják, hogy emelje ki a szépségét. Ismerek olyan lányt aki smink nélkül tök átlagos szomszédlány, sminkben (nem full vakolatban) pedig látszik például, hogy gyönyörű a szeme, vagy milyen vékony íves a szája.
2021. jún. 24. 17:21
 10/36 anonim ***** válasza:
86%

Ez nálunk is így van. Én vagyok a "csúnya" nővér. Csak én halmozottan hátrányos helyzetben vagyok, mert 2 húgom is van, egy sokkal szebb, meg egy sokkal fiatalabb😂 Érdekes, mert ovisként még pont én voltam a sztár. Engem köberajongtak, tesómat nem annyira (a gyerekek). Bár, akkor még nem is volt olyan szép a tesóm, lehet, hogy azért. Később meg nem nagyon jártunk egy társaságba, ezért nem igazán zavart. Pedig tesóm a szépsége mellé szerénységet nem nagyon kapott, így tőle eleget hallgattam🙂 Fiúk terén, amellett, hogy nem jártunk egy társaságba, szerintem a személyiségemnek köszönhető, hogy nem lett probléma. Engem például mindig csak olyan pasiknak a véleménye érdekelt, aki nekem tetszett. Szóval olyan helyzetben, mint a lányod, én biztos nem borultam volna ki, akkor se, ha mindennapos. Kit érdekel, hogy random pasinak ki tetszik? Amúgy "fiúzni" tényleg inkább csúnyább barátnőkkel érdemes, nem tudom, azt a választ miért pontozták le.

Biztos van, amiben a nagylányod jobb, dicsérjétek azt. Nálunk az volt a szereposztás, hogy a tesóm a szép, én az okos és ezzel így elvoltunk. Amíg a kishúgunk meg nem született...😂

2021. jún. 24. 18:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!