Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Jó ötlet megengedni egy 14...

Jó ötlet megengedni egy 14 évesnek, hogy ne vegyen részt a családi kiránduláson?

Figyelt kérdés
Hosszúhétvégére készülünk, de a gyermekem nem akar jönni velünk. Kamaszodik, és úgy gondolja, hogy egyedül is eltölthet otthon egy hétvégét. Na én ezt nem így gondolom. Ha itthon is hagyom akkor is áthívok hozzá egy rokont. Azért nem akar jönni mert számára unalmas a városnézés meg stb... Egyébként jó a kapcsolatunk.

2021. jún. 21. 10:40
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
29%
Kamu kérdés. Felesleges az éjszakai felügyelet
2021. jún. 22. 11:50
 22/32 anonim ***** válasza:
98%

14 évesen én bizony volt, hogy napokat egyedül voltam, mikor apa vidéken dolgozott.

A suli miatt nyilvánvalóan nem mehettem le vele, anya nem volt, úgyhogy ez volt.

Megbízott bennem, így simán egyedül mert hagyni. Egyetlen szabályt kellett betartanom: hogyha neadjisten kigyullad a ház, akkor szarjam le az értékeinket és menjek minél messzebb onnan.

2021. jún. 22. 13:39
 23/32 anonim ***** válasza:
99%
Én pont 14 évesen maradtam otthon először egyedül hétvégére is, tehát szerintem ha normális, megbízható a lányod, akkor nem baj. Ha van ismerős a közelben, akkor tudja az elérhetőségét, ha bármi van, fel tudja hívni.
2021. jún. 22. 14:53
 24/32 anonim ***** válasza:
19%

Én most 17 vagyok, 13-4 éves koromban engem is mindig vittek több napos programokra, még ha nem is akartam, és így utólag nagyon hálás vagyok érte. Mert megszerettem őket, és már nagyon is szívesen megyek velük.

Nekem is mindig kényelmesebbnek tűnt otthon feküdni és kockulni, de a végére mindig megérte. Mondjuk nálunk nem is volt választós hogy megyek e, mert élmények egyszerűen kellenek, főleg a családoddal.

Ha nagyobb lesz biztosan megbánja hogy nem ment veletek.

2021. jún. 22. 15:06
 25/32 A kérdező kommentje:
Kedves 24-es. Na ez az ami bennem is megfogalmazódott, hogy mi van ha megbánja. Mert simán lehet, hogy jól érezné magát. De most kicsit lázad úgyhogy ezt elengedem. Megkérem, hogy a következő úti célt találja ki ő, hátha arra nyitottabb lenne.
2021. jún. 22. 16:08
 26/32 anonim ***** válasza:
84%

Egy 14 évest nem mersz egyedül hagyni a saját otthonában pár napra? Direkt nevelted ilyen életképtelennek?

Amúgy ha elviszitek max az fog történni, hogy még csak jobban megutálja az ilyen családi kirándulásokat, s ha nagykorú lesz, már tényleg sose fog menni.

2021. jún. 22. 19:42
 27/32 anonim ***** válasza:
52%
Vagy az, ami a 24-es válaszolóval
2021. jún. 22. 19:56
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem attól ne tarts, hogy megbánja. Egy 14 éves már nyugodtan szembesülhet a tetteinek a következményével, például azzal, hogy ha nem kíván részt venni a családi nyaraláson, akkor ki fog maradni belőle. Másrészt meg egyszer kihagyni egy ilyen nyaralást nem olyan katasztrófa. Hosszú távon szerintem nagyon is árthat az, ha úgy érzi, ráerőltetted.
2021. jún. 22. 20:02
 29/32 anonim ***** válasza:
84%

Túlaggódod az egészet.

Neki az a buli ha most békén hagyod... megbánja? Majd pár ev múlva elmegy a haverokkal vagy a barátnővel

2021. jún. 22. 21:14
 30/32 A kérdező kommentje:

Ahhhaaa... tehát egy aggódó szülő életképtelenné neveli a gyermeket aki éppen betöltötte a 14-et és már tud mosni és főzni?

Nem azért volt a kérdésem, mert olyan szerencsétlen a gyerek, csak azért kérdeztem mert még nem voltam ilyen helyzetben.

2021. jún. 23. 08:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!