Magyarországon milyen az iskola?
Ott hány osztály van?
Milyen osztályzatok kaptok?
Mikortól meddig van a nyári illetve az osszes tobbi szunet?
Milyen tantárgyak vannak? stb...
mindenre kíváncsi lennék ami az iskolával kapcsolatos.
egy szlovákiai lány 13éves
Még annyi esetleg, hogy nálunk úgy van, hogy felváltva kell menni. Egyik hónapban délelőtt, másikban délután járunk iskolába. [felváltva az alsósok és a felsősök], szeptemberben délután kezdünk, az alsósok délelőtt, és akkor így váltakozik.
Reggel 07:30kor kezdődik a tanítás [akkor kezdődik, nem akkorra kell ott lenni], délután pedig a felsősöknek 13:00-kor, az alsósoknak 13:30-kor. Nekik azért később, mert alsóban max 6órájuk van, felsőben pedig van 7. óra is :)
13/L
Ja, még az jutott eszembe [remélem nem baj, hogy ennyit írok :D], hogy sokan kérdezték, itt GyK-n, hogy megbuktam-e vagy évvesztes vagyok-e, mert 13 éves vagyok, és még "csak" 7.-be megyek.
Egyik magyarországi barátnőm azt mondta, hogy Magyarországon úgy van, hogy akik [pl] 1997 első félévében születtek, azok 1 évvel előbb indulnak suliba, mint akik a második félévben születtek :D
Ez fura...nálunk az 1997-ben születettek mind egyszerre indulnak suliba. 7évesen. Szóval én '97-ben születtem, és 2004 szeptemberén kezdtem az iskolát. Meg mindenki más, aki velem egyidős....
[remélem érthető voltam, mert szerintem nagyon össze-vissza írkáltam [érthetetlenül]]
13/L
tényleg,egy hetet?
megdöbbentő,akkor te nem fogsz gimnáziumba járni...
mi szintén ennyit kaptunk,hogy feldolgozzuk a Bűn és bűnhődést....
Oh, egyetemen meg egy hét alatt olvastam el (és tanultam meg az elemzését) 4 regényt, 2 drámát és 16 verset.
De ezzel most nem akarom leszólni az előző 2 hozzászólást, csak érzékeltetem, hogy minden korosztályban mást érzünk nehéznek. Kedves előző, te soknak érzed azt az egy hetet a Tiszára, és ironizálsz. Viszont az 10 éves gyerekeknek kellett megtanulniuk. Én meg a Bűn és bűnhődés egy hetes feldolgozási idejére mondom azt, hogy bárcsak ennyi időm lenne rá egyetemen is. ;)
No,igen,egyetem is vannak ilyen klassz dolgok,azért írtam a gimit,mert neki elvileg ez következik muszájból,az egyetem meg nem kötelező.
Magyar szakos vagy?
Nekünk szintén így lesz,csak mindez oroszul......
Sztem tök hül.yeség az, hogy verseket kell tanulni. Én pl megtanulok egy szabályt, felmondom, aztán már nem is emlékszek rá. Amúgy az ember agyával az van, hogy csak azt jegyzi meg, ami érdekli... Hát én pl ezt majdnem megtanultam fejből: http://www.youtube.com/watch?v=sxjpjC4S0MY
De a himnuszt meg elfelejtettem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!