Magyarországon milyen az iskola?
Ott hány osztály van?
Milyen osztályzatok kaptok?
Mikortól meddig van a nyári illetve az osszes tobbi szunet?
Milyen tantárgyak vannak? stb...
mindenre kíváncsi lennék ami az iskolával kapcsolatos.
egy szlovákiai lány 13éves
majdnem olyan,mint nálatok
1-4. általános iskola alsó tagozat
4-8.általános iskola felső tagozat
9-12.gimnázium v.szakközép v.szakiskola (összefoglaló néven középiskola)
ez után egyetem
1-es elégtelen
2-es elégséges
3-as közepes
4-es jó
5-ös jeles
kezdés szeptember 1.
őszi szünet vmikor halottak napja körül kb.5 nap
téli szünet ált. dec.22-től jan.3-ig.
tavaszi szünet húsvét környékén szintén 4-5 nap
nyári szünet jún.15-től szept.1-ig.
Egyébként szar,nagyon sokat kell magolni,nem arra megy ki a játék,hogy az iskola felkeltse a gyerek érdeklődését,hanem,hogy bemagoltassanak vele mindenfélét,amire sose lesz szüksége.
Én azt vettem észre,hogy a szlovákiai diákok jobban fel vannak készítve reál tárgyakból.
Tantárgyak:magyar nyelv és irodalom,történelem,matematika,fizika,kémia,földrajz,biológia,első nyelv,második nyelv,testnevelés,ének,rajz,etika,pszichológia,filozófia,társadalomismeret(ez utóbbi négy elsősorban gimiben)
az iskola tantervétől függően lehet még vallás oktatás magyarul hittan,ha sporttagozatos akkor pl. úszás meg ilyenek.......még valami?
Nálatok hogy van?
Amúgy én meg szerbiai 13 éves lány vagyok :)
Én sem sokkal több újdonságot tudok mondani, mint az előttem szólók, de azért leírom. :)
*Ott hány osztály van?
- Ha az általános iskolát nézzük, ott nyolc osztály van, 1.-től 8.-ig. Ha megbukik, évet kell ismételnie (első osztályban szülői engedély kell hozzá, hogy a tanár megbuktathassa). 18 éves koráig ell kell végeznie az általános iskolát.
*Milyen osztályzatokat kaptok?
- Öt osztályzat van - egyestől ötösig - a legjobb az ötös, a legrosszabb az egyes. A négyes jó, a hármas közepes, a kettes elégséges, az egyes elégtelen.
Van(nak) olyan tanár(ok), akik adnak csillagos ötöst is, (5*) ami azt jelenti, hogy az adott tantárgyból kiemelkedő teljesítményt ért el a diák.
Az alsó tagozatosok piros- fekete és zöldpontot is kapnak - teljesítménytől függően.
(Nálunk) Dicséretet az kap, aki kiemelkedő teljesítményt ért el valamiben: versenyen vett részt, stb...
Mi például dicséretet kapunk a városi ünnepségen való szereplésért, és akkor is, ha részt veszünk a farsangon.
*Mikortól meddig van a nyári illetve az összes többi szünet?
"Megjelent a 2010/2011. tanév rendjéről, valamint egyes oktatási jogszabályok módosításáról szóló 22/2010. (V. 13.) OKM rendelet. A rendelet szerint a 2010/2011. tanévben a szorgalmi idő első tanítási napja 2010. szeptember 1. (szerda), utolsó tanítási napja 2011. június 15. (szerda).
A tanítási napok száma száznyolcvanhárom nap, a nappali oktatás munkarendje szerint működő középiskolában a tanítási napok száma száznyolcvankettő nap.
Az őszi szünet 2010. november 2-től november 5-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap október 29. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap november 8. (hétfő).
A téli szünet 2010. december 22-től 2011. január 2-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2010. december 21. (kedd), a szünet utáni első tanítási nap 2011. január 3. (hétfő).
A tavaszi szünet 2011. április 21-től április 26-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap április 20. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap április 27. (szerda)."
(Ezt a Fővárosi Oktatási Portál honlapjáról írtam le.)
*Milyen tantárgyak vannak?
- Gondolom, hogy 7.-es, vagy 8.-os leszel, mivel 13 éves vagy. A tantárgyak a következőek:
Magyar nyelv és irodalom;
Történelem és állampolgári ismeretek;
Nyelv: angol vagy német;
Matematika;
Informatika;
Természetismeret;
Fizika;
Biológia;
Kémia;
Földünk és környezetünk;
Ének-zene;
Rajz- és vizuális kultúra;
Technika és életvitel;
Testnevelés és sport;
Tánc és dráma;
Hon- és népismeret;
Informatika;
Ember- és társadalomismeret, etika;
Mozgókép- és médiaismeret;
Egészségtan.
Különórák is vannak, nálunk a következők közül lehet választani:
-zeneiskola: zongora, cselló, hegedű, gitár, furulya, fuvola, dob.
-kézi- kosárlabda edzézek.
-fociedzés.
-matematika és informatika szakkör.
-társas- és népitánc illetve balett.
A 17:49-es vagyok még mindig.
Csak annyit, hogy én is 13 éves vagyok, most voltam 6. osztályos. Jön a hetedik, 4 új tantárgy! Huh! :(
a szunetek azok kb ugyanúgy vannak csak nálunk a nyári szunet késobb kezdodik.Június végéig kell iskolába járni.A tanév szeptember 2.án kezdodik.Az alapiskolában 9 osztály van.
Tantárgyak:Matematika,Magyar nyelv és Irodalom,Szlovák nyelv,Angol vagy Német nyelv(lehet választani),Torna,Kémia,Fizika,Etika vagy Hittan,Természetrajz,Rajz,Informatika,Polgári nevelés,Zene,Foldrajz,
Nálunk az 1-es a legjobb jegy
2-es a dicséretes
3-as a jó
4-es az elégtelen
5-os a legrosszabb
Itt nem kell mindent bemagolni,habár vannak olyan tanárok is akik azt mondják hogy ha érted ha nem akkor is magold be.Na az ilyen tanárokat utálom :(
Reggel 8ra kell beérni.Kb fél2 fél3-kor végzunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!