Magyarországon milyen az iskola?
Ott hány osztály van?
Milyen osztályzatok kaptok?
Mikortól meddig van a nyári illetve az osszes tobbi szunet?
Milyen tantárgyak vannak? stb...
mindenre kíváncsi lennék ami az iskolával kapcsolatos.
egy szlovákiai lány 13éves
utolsó: Nálunk lehet választani, hogy polgárira vagy hittanra mész. Nálatok nincs ilyen?
Amúgy kérdező, ha érdekel [és ha nem haragszol meg a kérdésemért], szivesen leírom én is nálunk hogy van :D Picit más mint Mo.-n :)
szerbiai 13/L
engem is érdekelne hogy szerbiában milyen az iskola.
Szívesen várom a válaszodat!
a polgári nevelés az majdnem olyan mint az etika.
Nálunk az etika és a hittan kozott lehez választani a polgári nevelés az kotelezo...
Szia kérdező. :) Én is szlovákiai vagyok.Amúgy mindent jól irtál,csak a mi sulinkban 7:45kor kezdünk,de a legtöbb suliban csak 8kor. :S Amúgy engem még az érdekelne,hogy ti Magyarországon nyolcadikba amikor végeztek akkor irtok ilyen tesztet,mint mi?Nekünk kilencedikben kell irnunk(matekból,szlovákból,magyarból)Kérdező gondolom tudod miről irok. :D
14/L
Aha értem,nálunk pedig kilencedik év végén irunk ilyen tesztet.Több középsuliban is beszámitják és ha ezeket a teszteket jól megirtad,akkor nem kell felvételizned.Azért van pár dolog,ami máshogy van.Nekem a jegyek a legfurábbak.Az,hogy nálatok az 1es a legrosszabb,nálunk 1es a legjobb. :D
14/L
Na, ismét a szerbiai lány vagyok :) Akkor leírom, hogy van nálunk.
Ott hány osztály van? : Általános iskolában 8, Középiskolában 4, de van olyan is, ahol csak 3
Milyen osztályzatokat kaptok: 5-kitűnő [ugye, ez a legjobb :D], 4-jeles, 3-jó, 2-elégséges, 1-elégtelen [legrosszabb]
Mikortól meddig van a nyári illetve az összes többi szünet: Kb június 20.-tól, szeptember 1.-ig [idén azt hiszem 18.-án kaptuk ki], tavaszi az április elejétől közepéig kb. Télit ugyanakkor kaptuk ki idén mint a magyarországiak, csak 1 héttel tovább tartott.
Milyen tantárgyak vannak? 5.-ben: azok amik alsóban +földrajz, biológia, történelem, sportaktivitás, műszaki ismeretek, német nyelv [nálunk ugye kötelező az angol, a szerb, a német és a magyar is-am. magyar iskolába járok]. Csak annyi a különbség, hogy nincs természet és társadalom , mert az 3 részre bomlott [föci, töri, biosz-nálunk bigi :D]
6.-ban jön még a fizika, 7.-ben jön a kémia, 8.-ban nincs új tantárgy.
Esetleg még annyi az érdekes, hogy nálunk nem 18 évig vagy tanköteles, hanem csak addig, amíg be nem töltöd a 15-öt [ha megbuksz, akkor sem kell a 8osztályt végig járnod]
13/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!