Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Magyarországon milyen az iskola?

Magyarországon milyen az iskola?

Figyelt kérdés

Ott hány osztály van?

Milyen osztályzatok kaptok?

Mikortól meddig van a nyári illetve az osszes tobbi szunet?

Milyen tantárgyak vannak? stb...

mindenre kíváncsi lennék ami az iskolával kapcsolatos.

egy szlovákiai lány 13éves

2010. aug. 25. 16:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Mi az a Polgári nevelés?
2010. aug. 25. 23:02
 12/28 anonim ***** válasza:

utolsó: Nálunk lehet választani, hogy polgárira vagy hittanra mész. Nálatok nincs ilyen?

Amúgy kérdező, ha érdekel [és ha nem haragszol meg a kérdésemért], szivesen leírom én is nálunk hogy van :D Picit más mint Mo.-n :)

szerbiai 13/L

2010. aug. 25. 23:43
 13/28 anonim ***** válasza:
Kedves szerbiai lány, engem érdekelne, hogy nálatok hogy van :)
2010. aug. 26. 06:46
 14/28 A kérdező kommentje:

engem is érdekelne hogy szerbiában milyen az iskola.

Szívesen várom a válaszodat!

2010. aug. 26. 11:50
 15/28 A kérdező kommentje:

a polgári nevelés az majdnem olyan mint az etika.

Nálunk az etika és a hittan kozott lehez választani a polgári nevelés az kotelezo...

2010. aug. 26. 11:51
 16/28 anonim ***** válasza:

Szia kérdező. :) Én is szlovákiai vagyok.Amúgy mindent jól irtál,csak a mi sulinkban 7:45kor kezdünk,de a legtöbb suliban csak 8kor. :S Amúgy engem még az érdekelne,hogy ti Magyarországon nyolcadikba amikor végeztek akkor irtok ilyen tesztet,mint mi?Nekünk kilencedikben kell irnunk(matekból,szlovákból,magyarból)Kérdező gondolom tudod miről irok. :D

14/L

2010. aug. 26. 12:37
 17/28 anonim ***** válasza:
Nem, nekünk nincs ilyen teszt 8. végén. Az iskolában nem is írunk semmi ilyesmit, viszont van egy központi (szóval az egész országban megegyező) felvételi vizsga, sok gimnáziumba csak akkor kerülhetsz be, ha ezt megírod, és ez alapján vesznek fel. Magyarból és matekból kell ezt írni, valamint ha a gimnázium megkövetel valami speciális felvételit. (Én pl. töri tagozatos vagyok, és így kellett töriből is.)
2010. aug. 26. 12:45
 18/28 anonim ***** válasza:

Aha értem,nálunk pedig kilencedik év végén irunk ilyen tesztet.Több középsuliban is beszámitják és ha ezeket a teszteket jól megirtad,akkor nem kell felvételizned.Azért van pár dolog,ami máshogy van.Nekem a jegyek a legfurábbak.Az,hogy nálatok az 1es a legrosszabb,nálunk 1es a legjobb. :D

14/L

2010. aug. 26. 12:55
 19/28 anonim ***** válasza:
én meg romániai nálunk 1-10-ig van az osztályozás 10-es a legjobb 1-es a legrosszab és nálunk nem bizonyítvány van hanem minden fél év és év végén média
2010. aug. 26. 12:58
 20/28 anonim ***** válasza:

Na, ismét a szerbiai lány vagyok :) Akkor leírom, hogy van nálunk.

Ott hány osztály van? : Általános iskolában 8, Középiskolában 4, de van olyan is, ahol csak 3

Milyen osztályzatokat kaptok: 5-kitűnő [ugye, ez a legjobb :D], 4-jeles, 3-jó, 2-elégséges, 1-elégtelen [legrosszabb]

Mikortól meddig van a nyári illetve az összes többi szünet: Kb június 20.-tól, szeptember 1.-ig [idén azt hiszem 18.-án kaptuk ki], tavaszi az április elejétől közepéig kb. Télit ugyanakkor kaptuk ki idén mint a magyarországiak, csak 1 héttel tovább tartott.

Milyen tantárgyak vannak? 5.-ben: azok amik alsóban +földrajz, biológia, történelem, sportaktivitás, műszaki ismeretek, német nyelv [nálunk ugye kötelező az angol, a szerb, a német és a magyar is-am. magyar iskolába járok]. Csak annyi a különbség, hogy nincs természet és társadalom , mert az 3 részre bomlott [föci, töri, biosz-nálunk bigi :D]

6.-ban jön még a fizika, 7.-ben jön a kémia, 8.-ban nincs új tantárgy.

Esetleg még annyi az érdekes, hogy nálunk nem 18 évig vagy tanköteles, hanem csak addig, amíg be nem töltöd a 15-öt [ha megbuksz, akkor sem kell a 8osztályt végig járnod]

13/L

2010. aug. 26. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!