Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért játssza a nagyszerű apát?

Miért játssza a nagyszerű apát?

Figyelt kérdés
Mikor együtt éltünk, akkor nem igazán törődött a gyerekkel. Hülyeség a közös séta, a néha pizzasütés, ez a bolti szar. Mióta elhagytam, azóta mindent megad a gyereknek. Van pizza, mindenfelé jövés mentés, fagyizás. Mikor én csináltam ugyanezt, akkor én szórtam a pénzt.
2021. máj. 23. 17:20
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező ez nálunk is így volt. Az én exem azóta kezdett el vele foglalkozni, mióta új párom van, és vele megyünk többfelé. Megtanította horgászni, kártyázunk együtt, sőt tanul is vele, ha kell. Na most már megy az ígérgetés, hogy ide viszleg, meg ezt csinálunk, negyedét talán be is tartja. De ő is csak kifelé.

És sajnos - most figyelj kedves 7-es - a lányom fogalmazta meg jól. Idézem a 13 évest. " Az a baj, hogy én azt hittem, hogy minden apa olyan, hogy nem játszik, nem foglalkozik a gyerekkel és akkor jött x (párom), és ő olyan, amilyennek apát szeretném, hogy legyen."

Szóval ezért a panasz, mert ez a gyereknek sem jó.

9-es itt is tévedsz és általánosítasz. Soha semmi gondja nem volt otthon, mindent igyekeztem megcsinálni, ledolgozta a 8 óráját, max lenyírta a füvet, utána meg engem kellett terelgetni, mert nem tetszett neki, ahogy takarítok, közben ő meg nézte a sorozatokat naphosszat, vagy aludt, mert ő annyira fáradt, vagy épp beteg volt. Ha a gyerek akart társasozni, ő biztos nem. Ha kértem menjünk el sétálni, játszótérre akkor ő nem, menjünk mi.

Kérdező én teljes mértékben megértelek. De tényleg annak kell örülni, főleg ha a gyerkőc is örül, hogy most legalább akkor foglalkozik vele, mikor ott van. :)

2021. máj. 25. 15:08
 12/17 anonim ***** válasza:
mert már van veszítenivalója. olyankor érezzük, hogy valami fontos, amikor már nincs meg. pl. a nagyim, Isten nyugosztalja, mindig untatott az éeket történeteivel gyerekként. most meg de szívesen hallgatnám őket, milyen jó lenne, ha elmondhatná újra. remélem érted.
2021. máj. 25. 16:08
 13/17 anonim ***** válasza:

elolvasva a #11-est persze az is lehet, hogy totál hülyeséget írtam. és csak mo az van benne, hogy le kell a másikat győzni

nem ismerlek titket, szóval fogalmam nincs.

2021. máj. 25. 16:10
 14/17 anonim ***** válasza:

13-as biztos vannak olyanok is, amit te írtál, de itt nem ez a helyzet. Bennem is felmerült, hogy miért nem lehetett ezeket akkor csinálni, mikor még együtt voltunk, most miért játsza meg magát a gyereknek. Mert én tudom, hogy ez megjátszás valamilyen szinten, mert mindenkinek azt terjeszti, hogy őneki mennyire fontos a gyerek, csak a gyerek nem hülye, és érzi a dolgokat, és elmondja, hogy ő úgy érzi az apja nem szereti, ha otthon vannak ugyanúgy nem foglalkozik vele, csak néha elviszi ide-oda, hogy lássák "milyen jó apa".

Most volt egy nagy vitánk, ahol kicsit felvilágosítottam. Ellenünk, vagyis párom ellen akarta hangolni a gyereket, ami kicsit visszájára sült el, amikor elmondtam, hogy jobb ha nem szól, volt, hogy egy hónapig nem vitte el a gyereket, semmi indokkal utána meg azt mondta, hogy hát neki kellett volna szólnia. Egy gyereknek?????

2021. máj. 26. 09:56
 15/17 anonim ***** válasza:

Véletlenül elküldtem. Szóval igen vannak ilyen apák, de én még mindig azt mondom, hogy a gyerek miatt kell ennek örülni.

Kérdező 11 éves elég okos már, hogy tudja helyén kezelni a dolgokat. Lényeg, hogy te ne akarj apjával versenyezni, hanem csak legyél ott neki :)

2021. máj. 26. 09:57
 16/17 A kérdező kommentje:
Nem akarok versenyezni. Nem szólok semmi rosszat az apáról. Biztatom, hogy menjen vele. Nem akarok, csak normál viszonyt.
2021. máj. 26. 10:19
 17/17 anonim ***** válasza:

Kérdező ahogy én is, mi is így vagyunk örülök, ha valamit tényleg csinálnak együtt.

Én egy darabig tűrtem, szemben kedves volt, a gyereknek olyanokat írt, hogy én miért nem vittem ki a gyereket halottak napján az ő apja sírjához, meg amiért elaltattam a cicánkat, aki beteg volt, azért idióta vagyok. Lányom nem tudja, hogy én ezt láttam, nem akartam visszaélni a bizalmával, de tudtam, hogy nem mond el mindent, hogy engem ne bántson.

De amikor már a páromat fenyegette nem létező dolgokkal, és éjjel részegen irogatott SMS-eket, na akkor kiakadtam és kiosztottam. Azóta normálisabb. Ez húsvétkor után egy héttel volt. Várom mikor lesz változás.

2021. máj. 26. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!