Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igaz lehet, hogy ahol már van...

Igaz lehet, hogy ahol már van gyermek, ott még nagyszerűen felnőhet akár kettő, három is? (Anyagilag értem. )

Figyelt kérdés

Hisz szinte semmit sem kell a kis saját babaápolási termékeken, pelenkán kívül venni a második, harmadik kicsinek. Én legalábbis így látom.

Sokaktól lehet hallani, hogy anyagi okokból nem vállalnak következőt. Nekünk van egy kislányunk és elgondolkoztam, hogy tulajdonképpen a kistestvérnek nem kell vennem semmit a pár kozmetikai dolgon kívül.

Naiv gondolatok, vagy szerintetek is így van?

2010. jún. 21. 13:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az lehet,hogy szekrényt meg babakocsit nem kell venned, de nem biztos, hogy ruhákat se,mert lehet,hogy ellenkező nemű lesz, vagy nem abban az évszakban születik amikor az előző, és így nem tudod ráadni a meglévő ruhákat. Pelenkát, popsitörlőt meg minden mást ugyanúgy meg kell venni, meg később a kaját is.
2010. jún. 21. 13:21
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Naív.... :) Persze, a kezdeteknél sok minden meglesz...de pl. nem mindegy, hogy egy babára veszed a pelenkát vagy kettőre (2*4 ezer ft pl.)Vagy hogy egy gyerkőcnek több van akinek játékot kell venni vagy etetni. Persze apróság, hogy 2 db répával vagy almával többet veszel meg...de csomó olyan költség van ezeken felül, ami sok, pl. oltások, később bölcsi, óvoda, de a pénz nem több.... ha én pl. most vállalnék másodikat nem hiszem hogy több pénzt kapnék mint a86 ezer GYED.... de a kiadás akkor is több
2010. jún. 21. 13:21
 3/10 anonim ***** válasza:
79%

Kicsit naív, mert nem olyankor kerül sokba két gyerek mikor még elül a nagy babakocsijában, elhordja a nagy ruháit és a popsikrém is közös, hanem majd amikor két ebédpénz van, két táborozás, két gyerekbelépő mindenhová, stb.

Ennek ellenére 11 hónapos volt a lányunk mikor jött a testvér, mert mi is úgy gondoljuk, hogy ahova az Isten báránykád ad oda ad legelőt is (nem vagyokk vallásos, de ezt hiszem)

36 nm-en, másfél szobán élünk, nem vagyunk gazadok, mégis megmosolygom azt picit aki 80 nm-en, két kocsival, és jóval több luxus mellett nem mer másodikat vállalni. Nekem az ott mindig kicsit "gyanús"...

2010. jún. 21. 13:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
nekünk a második is lány,így sokmindent nem kellett/kell venni. De mivel más hónapban születtek,a testi fejlődésük eltér.ezért persze kell venni ruhát,cipőt.ha az 1ik beteg a másik is elkapja=dupla gyógyszer. És ha az 1iknek veszel vmit kell a másiknak is!
2010. jún. 21. 13:26
 5/10 anonim ***** válasza:
78%
Előbb utóbb, főleg ha külön neműek aljön az az idő, amikor mindkettő több pénzbe fog kerülni, de ettől függetlenül persze a második már anyagilag sokkal kevesebb kiadásból kijön, mint az első. A harmadik és a második között persze nincs ekkora eltérés. És három gyerekkel rengeteg kedvezmény jár (ingyen menza, ingyen könyvek, olcsó belépők és bérletek, támogatások, magasabb családi pótlék, munkavaesztés esetén hivartásos anyaság, ami ugyan csak huszonezer körül van, node a semminél több.) De a gyerekeknek idő kell, hogy foglalkozz velük, és minnél több a gyerek, annál kevesebb az idő egyre, és ez nem elhanyagolható. No meg a gyerekek felnőnek. Üres zsebbel elindítani őket majd az életbe, nagyon vad dolog. És az iskolába is járni kell valamibe, egy kamasznak nem mindegy mibe megy. Ha nem is a legdrágább cucc, de valami kell neki. Mindent nem vonhatsz meg. És a táborok és szakkörök sincsenek ingyen. Ez mind-mind elgondolkoztató. Mindenki maga dönt, de azerintem, ha már kettőt válalsz, akkor inkább legyen három, mert a támogatásokkal már előrébb vagy.
2010. jún. 21. 13:27
 6/10 A kérdező kommentje:
Értem. Köszönöm a válaszokat. Valóban tapasztalatlan vagyok ezen a téren és nem gondolkoztam pár évre előre.
2010. jún. 21. 13:28
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

ez igaz addig mig kicsik nem kell sokat költeni a kisebre mert a ruha kocsi ágy stb meg van.

DE....

Ovi,suli középiskola stb.

Ha az egyiket elengeded moziba elkell a másikat is(dupla jegyár)igy van a koncertel stb.

Ha az egyiknek kicsi a cipő(lány)a másikra nem adod rá(mert ifu).

Szoval nem akkor érzed ezeket amikor még kicsik hanem amikor felnöttek.Ha moziba viszed öket ,vagy konvertre stb.Nekünk kettö van az egyik lány a másik fiu.Idén megy a lányzo oviba.Rá két évre az öccse.

És eezek a megterhelök kiadások nem azok mikor durván kiadsz a két gyerekre 20 amibe pelus meg külömbözö dolgok vannak benne.

2010. jún. 21. 13:35
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez amit leírtál kb 3 évig működik. Utána sokkal jobban elhasználódnak a ruhát hisz nem nő olyan gyorsan és sokkal tovább hordja a ruhákat (vagyis elhasználódnak) Óvodában, iskolában mind a kettőnek meg kell venned a tanfelszerelést és az ebédből is kettőt kell fizetned, nem beszélve ha különórákra, szakkörökre járnak.A középiskolában meg már végképp dupla annyiba kerül két gyerek mint egy. Az egyetemről meg nem is beszélve.

Mondom én akinek két gyereke van. Sokáig gondolkodtunk a harmadikon de végül letettünk róla mert hosszú távon nem biztos hogy tudnánk őket iskoláztatni. Még a kettő is nehéz lesz. De azért ehhez hozzá kell tenni hogy mi minden esélyt meg akarunk nekik adni. Ha egyetemre akarnak menni akkor mi biztosítani akarjuk nekik. A párommal nekünk nem volt lehetőségünk ilyenekre és megfogadtuk hogy a gyerekeinknek lesz.

2010. jún. 21. 13:36
 9/10 A kérdező kommentje:

Huh...ezekbe nem is gondoltam bele, én még a babavilágban, rózsaszín ködfelhőben élek...nagyon buta vagyok, bocsánat!

Köszönöm a hasznos válaszokat!

Azért szeretnénk kistesót. :)

2010. jún. 21. 13:39
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy buta, csak még nem gondoltad igazán végig. Most pár dolgot felsoroltunk. Ezekre érdemes figyelni. Azért testvér szerintem is kell. Nekünk már van is. És én azért komolyan gondolkodom a hármon, bár nekem a támogatásokon kívül egyéb sokkal erősebb indokaim is vannak.
2010. jún. 21. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!