Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tudnátok ötleteket adni?

Tudnátok ötleteket adni?

Figyelt kérdés
Most lesz a fiam 11 éves. Teljesen gondban vagyok a szülinapi ajándékkal kapcsolatban.Görkorcsolyát szeretne.Van neki gördeszkája már, amit összvissz talán 5x használt. Ott porosodik a szekrény mögött,plusz olyan helyen lakunk ahol föld út van, egy keskeny járda van ahol tudna gyakorolni, de ott meg elég nagy a forgalom,percenként jönnek mennek.Legközelebb anyosék van jó aszfalt.Tudom hogy a görkori is csak ugyanarra a sorsra jutna mint a gördeszka.Probáltam neki is ezeket elmagyarazni. Sajnálom hogy ezt írom de sajnálok így kiadni 10 ezret valamire ha nem lesz használva. Van neki játszós tabja, van x box is, de nem köti le nagyon,inkabb az udvaron vagyunk többet ebben a jo időben. Gondoltam okosórára,de nem akarja. Tudnátok valami jó ajándék ötletet mondani légyszíves?Vagy kapja meg a korit?

2021. máj. 6. 09:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
46%

Teljesen egyetértek veled. Én sem szeretek olyanra költeni amiről pontosan tudom, hogy utána nem fogja használni a gyerekem. Vagy nem praktikus mert nem tudja használni.

Esetleg ha van bicikli ahhoz valami extra kiegészítő?

2021. máj. 6. 09:43
 2/14 anonim ***** válasza:
94%
Ha mozogni szeretne, és ahogy írod, van udvar, akkor ebben az irányban gondolnék ki valamit. Kosárpalánk mondjuk, a kosarazáshoz át lehet a haverokat is hívni és dzsamborizni.
2021. máj. 6. 09:45
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszi 1 es.

Tavaly előtt kapott egy szuper bicot,már felextráztuk neki amivel csak lehet, de most nemrég kapott aposomtol egy régi 28 as biciklit, és azzal jár, mindenhová. 😅 Az lett az uj kedvenc.

2021. máj. 6. 09:47
 4/14 A kérdező kommentje:

2 es, köszi neked is.

Nem szeret kosarazni, járt egy időben kosár edzésre, de hamar megunta. Van trambulinunk, libikoka, hinta. (van kisebb tesó is)

2021. máj. 6. 09:49
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Én megvenném a korit, ha erre vágyik. Ha már egyszer elmondta, hogy mi a kívánsága, aztán mégis mást kap, ami SZERINTED hasznosabb, és amit szerinted jobban ki tud használni, őrülten csalódott lesz. Max tanul az esetből, és elajándékozzátok vagy eladjátok a korit, ő meg abból a pénzből kér magának valami mást.
2021. máj. 6. 10:15
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Én is megvenném, ha azt akarja.
2021. máj. 6. 10:49
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem vedd meg neki a görkorcsolyát, amikor anyukám vett imádtam, és együtt görkoriztunk. A görkorcsolyának örülne a legjobb, ahogyan előttem is írták. Nagyon sok dolog volt nekem is amiért pénzt adtak és utána nem igazán használtam, de a gyerekkor ezzel is jár, én sem voltam különb. Szerintem 10 ezer beleférhet, bár megértelek téged is, de ennyi idősen nem biztos, hogy megérti, hogy amit megveszünk azt nem azért veszed, hogy utána otthagyja, legalábbis szerintem még nem érzi ennek a súlyát.
2021. máj. 6. 11:38
 8/14 anonim ***** válasza:
91%

Sajnos bennem gyerekként mély nyomot hagyott, hogy kértem valamit és ahelyett olyan dolgokat kaptam, amiket a szüleim hasznosnak ítéltek. Egy idő után már féltem az ajándékoktól, azaz a folyamatos csalódástól, meg hogy elszomorítom őket azzal, hogy nem repesek az örömtől.

Úgyhogy inkább valamilyen átmeneti megoldás felé hajlanék, ha nagyon számít az összeg. Pl. venni vagy kölcsönkérni egy használt korit azzal az "ürüggyel", hogy próbáljon gyakorolni vele, hogy később már a tapasztalat fényében tudjátok kiválasztani a neki legmegfelelőbb típust, amit majd jól ki tud használni. Nem kell elhamarkodni a döntést, különösen hogy a korit ki is fogja nőni gyorsan.

Ha mást szeretnél adni, jó ajándék lehet egy függőágy a kertbe vagy egy eregetni való sárkány, ezekből nem lehet kinőni és olcsóbban is megkaphatók. Vagy egy slackline, ha van két fátok, ahová ki lehet húzni, lehet hogy az is lekötné, bár az még drágább, mint a kori.

2021. máj. 6. 12:11
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha már megkérdezted, akkor szerintem maradj a korinál. Engem mindig elszomorított ennyi idősen, ha valaki családtag megkérdezi, hogy mit szeretnék, aztán mást kaptam, mert az hasznosabb. Pedig amúgy lehet örültem volna a másik dolognak, ha nem úgy kaptam volna, hogy te egy hülyeséget akarsz, de ez sokkal klasszabb. Ez a 18 éves kori ajándékomnál is elszomorítot. Én egy könyvet kértem, hogy ne kelljen rám annyira sokat költeni, nem nagy cucc az egész, erre kaptam tízszer annyi pénz, csak mert amit én kértem, az "hülyeség" lett volna.

Szóval szülőként, ha a gyerekem megkérdezem, hogy mit szeretne, akkor azt adom neki, ha persze belefér, vagy nem kérdezem meg és lesz meglepetés. A megkérdezem és meglepi lesz az soha nem jó, az kb úgy jön le, hogy megkérdeztem, hogy aztán kifrjezhessem hogy mennyire nem érdekel a véleménye.

Esetleg próbáld más irányba terelni a témát, hátha más tetszik meg neki inkább, vagy nézhetsz használt korit. Vagy nem tudom hogy görkorcsolyánál létezik-e olyan pálya, mint jégkorinál, mert mondjuk akkor lehetne kölcsönözni ott és együtt kipróbálni. Klassz közös élmény lehetne. (Már ha van érte lehetőség)

2021. máj. 6. 13:31
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Átgondoltan igen, nem akarok csalódást okozni neki hogy mást kap. Ha korit kért akkor azt kapja,majd látjuk hogy boldogul vele. Szép napot mindenkinek.
2021. máj. 6. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!