Mennyire szégyenlős a gyerek?
Mennyi idős gyerek?
Egy 1 hónapos valószínűleg nem az, azonban egy 15 éves már annál inkább.
Az oké hogy a te kis buksidban ott vannak a részletek, de mi hogy találjuk ki mire gondolsz?
Amit a környezetében lát, azt tanulja meg. Ha valamelyik, vagy mindkét szülő az, akkor nagy valószínűséggel a gyerek is az lesz.
Ha a testvérek együtt nevelődnek, és a szülők nem szólnak rájuk ha meztelenkednek, nagyobb korban kevésbé lesznek szégyenlősek.
Megfigyelték, hogy a vallásos szűlők gyerekei között több a szégyenlős, valószínűleg mert a tanításokkal beléjük nevelik.
A természeti népek kevésbé szégyenlősek, ott inkább a tabuk amiket betartanak.
4!
És régen hány pedofil botrányról hallottál?
Mindkét szülőm de még a nagyszüleim is a legkevésbé sem szégyenlősek én meg rettenetesen az vagyok... Sose volt megjegyzés rám ilyen téren, elvileg nem indokolt hogy én ilyen lettem de bennem ez a túlzott meztelenkedés annyit váltott ki hogy nem zavar ha más pucér viszont én képtelen vagyok ruha nélkül jól érezni magam mások előtt, a családom előtt is takargatom magam...
Szerintem az a normális ha a gyereknek meg van hagyva hogy ez a saját privát dolga legyen egy idő után, pláne onnantól hogy serdül, mély nyomokat és traumát okozhat a benyitogatás és a privát szféra megsértése. Aztán rá fog jönni hogy semmi rossz nincs a testében de azok az évek nagyon érzékenyek és ezt tiszteletben kell tartani.
Van olyan gyerek aki egyáltalán nem szégyenlős és van aki nagyon. Ez nem csak nevelés kérdése, személyiség, kortársak, egyéni preferencia számít jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!