Mit tehet a szülő, ha a gyereke állandóan rosszindulatú?
Tehetetlen dühöt érzek, de a 11 éves lányomnál mára már mindennapos a rosszindulat, a gonoszkodás. Nálunk a családban nem ismerek ilyen természetű embert, igyekszünk jól és szépen nevelni, már arra gondoltam, hogy túl sokat foglalkozunk vele, el van kényeztetve...
Sajnos naponta tapasztalom, hogy másnak szándékosan rosszat akar, nem érdekli, hogy megbánt másokat, csak vállat von. Bennünket, szülőket is sérteget, de nem használ sem a szép szó, sem a kiabálás, sem a büntetés.
A lányom osztályában van két ilyen típusú lány (ők 12 évesek) és én is el vagyok képedve rajtuk teljesen. És az a vicc, hogy a szüleik tök normálisak, jó fejek.
Esetleg islolapszichologus segítséget nem akarjátok igénybe venni?
7
Ebben lehet is meg nem is valami.Mi 3 vagyunk testvérek, egyforma nevelést kaptunk aztán egyikünk mégis problémás volt (pont kortárs nyomásra+ szerintem alapvetően kicsit a természetében is benne van) mi meg nem.Ilyenkor mi van? Kategorikusan kijelenteni, hogy a szülő hibája akkor lehetne ha lenne 4-5 gyerek és mindegyikükkel ugyanaz a gond lenne.Így ez max egy tipp a részedről, amiben tényleg akár lehet is valami, meg az is lehet hogy egyáltalán nem igaz:D
Ez az a kor, amiben előszeretettel majmolnak olyat, akit marha menőnek gondolnak, úgyhogy a kortárs nyomás (vagy akár valami influenszeré? nem tudom, néz-e ilyesmiket) simán játszhat.
Büntetést mit próbáltatok? Otthon pl wifijelszó-csere, vagy akár el is venni a telefonját, ilyesmi? Nyilván nem a büntetés az elsődleges cél, de mint írtad, a szép szó nem használ, sőt a csúnya sem. Csak van valami, amit szeret, és el tudjátok venni tőle, amíg el nem gondolkodik magán kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!