Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 13 éves lányomnak van "barátja...

13 éves lányomnak van "barátja". Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

13 éves, bejelentette, hogy pár napja van barátja. A fiú 15 éves, a barátnőjének haverja, a barátnő szülei ismerik, rendes gyerek őszerintük. Ti mit csinálnátok a helyemben. Hagyjam, vagy tiltsam? Milyen szabályokat hozzak?

Tudni kell, hogy kislányom fejlettebb a koránál, testben is és azért gondolkodásban sem 13 éves szintjén van. (Persze nem mindenben, azért néha még gyerekes :) ) Én úgy gondolom, a tiltással nem érek el semmit. Én szeretném, ha szem előtt lennének, ha a srác jönne hozzánk. Párom kijelentette, hogy ide "pasi" ne jöjjön.

Nekem az lenne az ötletem, hogy hetente egyszer, mondjuk pénteken suli után elmehetnének sétálni a városba, de csak akkor, ha úgy viselkedik (kamasz ugye, és a tanulás, az otthon segítés most mind nehezebben mennek), és esetleg egy-két hónap múlva, ha tényleg komolyan gondolják, szombat délutánonként átjöhetne a srác (párommal megbeszélem addig, hogy jobb, ha szem előtt vannak)

Volt már valaki ilyen helyzetben? Én még korainak tartom, de félek, ha tiltom, megoldják titokban a találkozást, és ezért végülis minden ok nélkül nem akarom eltiltani a barátnőjétől, vagy attól hogy néha bemenjenek a városba.

Tudni kell, hogy a viszonyom nagyon jó a lányommal, mindent elmond nekem, ezt párom is megjegyezte (ő nem az apja, egy éve vagyunk együtt, karácsonykor költöztünk össze). Ezért is félek, hogy a tiltással elveszítem a bizalmát.

2021. márc. 1. 11:25
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Közben most néztem meg a srác oldalát, 16 éves lesz pénteken.

8-as csak attól félek, hogy ő olyan kis mindenkinek megfelelni akaró csajszi, és a srác 16 éves, azért azok már mást akarnak, mint egy 13 éves. :(

9-es, azért a páromnak is van belszólása a dolgokba, bár nem az apja, de együtt neveljük, mivel együtt élünk. És nem vagyok annak a híve, hogy mivel nem az apja, csak az én párom, akkor semmi köze a gyerekhez, főleg, mert sok mindent megad neki, segíti, tanítja, tehát van beleszólása.

Ezt tegnap este tudtam meg, és lesokkolt a hír, el fogok beszélgetni a lányommal is, és majd párommal is.

2021. márc. 1. 12:57
 12/34 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sem lehet tiltani őket. Falán en engednek azért 2 délutánt is sétálgatni. De amúgy kb korrektek a feltételeid.
2021. márc. 1. 14:20
 13/34 A kérdező kommentje:

10-es. Az én lányom még nem "tolja a dolgokat" és el volt vele beszélgetve már régen. Tudja mi micsoda, mivel jár. Főleg, mert nem volt még 11 éves és már menstruált, tehát korán érő típus.

12-es, majd meglátjuk még. Utána érdeklődtem a srácnak, lányom barátnőjének az anyukájától, aki régről ismeri a családot. Szóval ha tényleg ilyen a srác, akkor "álompasi". Tehát rendes és normális, okos, jó tanuló stb. Az ő lányát (lányom barátnőjét) matekból korrepetálja. Sportol is, és szigorúan fogják a szülők.

Tehát meglátjuk mi lesz.

2021. márc. 1. 14:27
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Ha sportol meg másokat korrepetál, úgyse lesz sok ideje délutánonként. 😉
2021. márc. 1. 14:29
 15/34 A kérdező kommentje:
Pont ezt mondta az ismerősöm is :)
2021. márc. 1. 14:31
 16/34 anonim ***** válasza:
37%

Jó, hát most még nem tolja a dolgokat, de hidd el, a srác erőltetésére úgyis fogja 2-3 hónap múlva...

Nagyon nehéz dolog ez. Emlékszem, amikor én voltam 17 éves (pedig ennek már 13 éve), már a lányok között is ment a verseny, kinek van pasija, ki dugott már és ki nem... Nekem mondjuk ilyen betegesen szigorú szüleim voltak, szóval 19 lettem, mire barátom lett és azt sem mertem elmondani, és ez szerintem a másik véglet, de azt is tudom, hogy akiknek mindent engedtek a szülők, azokban meg semmi kontroll nem volt önmagukról hiszen 13-14 évesen lehetett menőzmi meg nagylányoskodni azzal, ki mennyire "felnőtt" már.

És nem feltétlenül hiszem, hogy ez nevelés kérdése, ennyi idősen egyszerűen jobban számít a többiek véleménye, mint a szülőké. Szóval de, tartani kell a korlátokat is az engedés mellett, és abban talán igazat adok a párodnak, hogy 13 éves "szerelmesek" ne feltétlenül járkáljanak egymáshoz.

Nekik még elég, hogy találkoznak, elmennnek, smárolnak kézenfogva és hasonlók. Mondjuk, ez egy 16 évesnek tuti nem lesz elég...

2021. márc. 1. 14:34
 17/34 anonim ***** válasza:
33%

Jaj kérlek 16 éves fiú előadja a szépet stb, rögtön lecsúszik a bugyi. Egy 18-20 évest is be tud bolondítani egy fiú, nemhogy egy 13 évest.

16-os nagyon jól írja, lányodnak elég lenne a randi/csók, de egy 16 éves fiúnak ez édeskevés manapság.

2021. márc. 1. 14:36
 18/34 anonim ***** válasza:
100%

Bár az én lányom 1,5 éves csak, de anno nekem is 13 évesen lett barátom.

Nem tiltották a dolgot, atmentunk egymáshoz, csókolózáson kívül más nem történt.

Ezutan lett egy 17 éves barátom, én 14,5 voltam. Vele már szex is volt, de teljesen pozitív emlék.

Szerintem ha megbízol benne, nem lesz gond. Felgyorsult a világ, nagyon hamar érnek a lanyok/fiúk. Neked kell biztos hátteret adnod, hogy mindig ott legyél neki.

A másik, hogy anyukám 14 évesen halt meg. KB 2 évre rá lett párkapcsolata (azóta is tart), nekem nagyon nehéz volt befogadni tőle a tanácsokat.

Én is javaslom, hogy gondold át a párod mennyire folyik bele a nevelésbe, mert érzékeny korban van a lányod, nehogy rosszul süljön el.

2021. márc. 1. 14:37
 19/34 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok

Apukámnak lett párkapcsolata és a parjatol volt nehéz befogadni dolgokat

Lehet félreertheto voltam

2021. márc. 1. 14:39
 20/34 A kérdező kommentje:

16-os, most nagyon sehova sem tudnak menni. Ez az egyik. Viszont, ha ott vannak nálunk, a szoba ajtaja nyitva, sőt kint beszélgethetnek a teraszon ilyen jó időben, az szerintem jobb, mint ha a városban vagy parkban vannak.

17-es bízom a nevelésemben, hogy a lányomnál azért ez kevés lesz. És nem minden 16 éves olyan, mint ahogy nem minden 13 éves olyan, ahogy a 16-os mondja. Nem kell általánosítani.

De legyen igazad, akkor mit csináljak? Tiltsam meg neki és zárjam be a házba, mindenhova vigyem-hozzam, akkor mit érek el vele? Ha nincs bizalom akkor a fene megette az egészet. Lányom fel van rendesen világosítva, így bízom az itélőképességében.

2021. márc. 1. 14:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!