13 éves lányomnak van "barátja". Mit tennétek a helyemben?
13 éves, bejelentette, hogy pár napja van barátja. A fiú 15 éves, a barátnőjének haverja, a barátnő szülei ismerik, rendes gyerek őszerintük. Ti mit csinálnátok a helyemben. Hagyjam, vagy tiltsam? Milyen szabályokat hozzak?
Tudni kell, hogy kislányom fejlettebb a koránál, testben is és azért gondolkodásban sem 13 éves szintjén van. (Persze nem mindenben, azért néha még gyerekes :) ) Én úgy gondolom, a tiltással nem érek el semmit. Én szeretném, ha szem előtt lennének, ha a srác jönne hozzánk. Párom kijelentette, hogy ide "pasi" ne jöjjön.
Nekem az lenne az ötletem, hogy hetente egyszer, mondjuk pénteken suli után elmehetnének sétálni a városba, de csak akkor, ha úgy viselkedik (kamasz ugye, és a tanulás, az otthon segítés most mind nehezebben mennek), és esetleg egy-két hónap múlva, ha tényleg komolyan gondolják, szombat délutánonként átjöhetne a srác (párommal megbeszélem addig, hogy jobb, ha szem előtt vannak)
Volt már valaki ilyen helyzetben? Én még korainak tartom, de félek, ha tiltom, megoldják titokban a találkozást, és ezért végülis minden ok nélkül nem akarom eltiltani a barátnőjétől, vagy attól hogy néha bemenjenek a városba.
Tudni kell, hogy a viszonyom nagyon jó a lányommal, mindent elmond nekem, ezt párom is megjegyezte (ő nem az apja, egy éve vagyunk együtt, karácsonykor költöztünk össze). Ezért is félek, hogy a tiltással elveszítem a bizalmát.
igen jól érzed, az egy éve felszedett jöttmentre való hallgatás és a lányod eltiltása a fiútól az egyenes út a gyereked elvesztéséhez.
ha a fiú kedves, értelmes és normális, nem látom akadályát hogy elmenjenek sétálni vagy ha valami kinyit beüljenek fagyizni/teázni iskola után, ahogy azt se tartom ördögtől valónak, hogy a szombat délutánt nálatok töltsék együtt... faszi meg nyugodjon le és ne hisztizzen, és főleg ne kezdjen dominanciaharcot egy 15 éves gyerek miatt...
Na ácsi. Ő a párom, nem egy jöttment, nem egy faszi. Szeret engem, szereti és elfogadja a gyereket, pont azért félti is. Csak neki nincs gyereke, így nehezebb neki, hogy hogyan kell nevelni egy kamaszt.
A gyerek bizalmát félek, hogy elveszítem, nem a páromét. Ő segíteni akar. Az, hogy azt mondta ide pasi nem jöhet, azt félig viccnek szánta természetesen.
Ebben a kérdésben nem a párom a lényeg, hanem hogy mennyire kell féltenem a lányomat, hogy a tudom megoldani, hogy mindenkinek jó legyen.
Azt gondolom, jól csinálod. A 13 éves gyereknek úgyis hiába mondod, hogy minél pasi, viszont nem kell úgy tenned sem, mintha komoly kapcsolat lenne, mikor egy gyerekről beszélünk.
Persze, péntek délután menjenek el ide-oda, ha akarnak, de csak amennyiben otthon és a suliban is teljesít. A szex nehéz kérdés, mert úgyse tudod megakadályozni, hogy ennyi idősen dugjanak...
Nos az első mondatban a "minél pasi" részt nem igazán értem.
A szex azért más, mert akkor is csak 13 éves, hiába néz ki 15-16-nak. De pont ezért nem akarom tiltani teljesen, mert így most elmond mindent, sokmindent megbeszélünk, és ő mondta, hogy szeretné, ha megismerném a srácot. És azért remélem sikerült úgy nevelni, hogy ne adja oda magát, mondjuk azért, mert a srác azt mondja, hogy akko nem is szeretsz.
Köszi a választ.
Én is 13 voltam amikor összejöttem az első barátommal, így a saját tapasztalatom tudom leírni. Szerintem a lehető legjobb reakciót kaptam akkor a szüleimtől: először találkozni akartak vele, semmi extra csak egy bemutatkozás és utána már mehettem én is hozzájuk és jöhetett ő is hozzánk bármikor. Nyilván attól még kellett tanulni, nem aludhattunk egymásnál és nem mindennap lógtunk egymás nyakán de azért jó volt hogy nem az volt hogy minden héten a szombatot kellett várni. A tiltásról meg ne is beszéljünk, akkor az utcán találkoznak és ennyi, biztos az sokkal jobb mint otthon 'biztonságban' :D
Nem ő lett életem szerelme, de jobb így visszagondolni mintha balhé lett volna miatta a szüleimmel és jelentem normális volt az átlagom, nem k*rvultam el (már bocsi de sokan hiszik ezt amikor valakinek fiatalon lesz kapcsolata), nem is feküdtem le vele 2 hónap után (ezt is sokan hiszik), tapasztalatnak jó volt:)
23/L
Köszönöm a választ.
Hétköznap mivel négyig suliban van, és nem a városban lakunk, nem akarom hogy elmászkáljon, akkor tanulni kell. Ez eddig is így volt, barátnőzni sem mehetett, csak pénteken és hétvégén. És ezért gondoltam a pénteket, mert akkor csak fél kettőig van suliban.
És, igen szeretném én is megismerni. Szerintem egyik este megkérem, hogy hívjuk fel videochat-en, és akkor mi is beszélhetünk vele a párommal.
Köszönöm a pozitív megerősítést. A tiltást teljesen elvetettem én is, csak kíváncsi vagyok mások véleményére.
Ha tiltod ,akkor titokban fognak találkozni, szóval jól teszed,hogy nem ezt teszed. A párodra ne hallgass ,,ide pasi nem jöhet"
De! Menjen csak. Viszont legyenek szabályok. Ne maradjon ki,érjen időben haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!