Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elegem van ebből az egész...

Elegem van ebből az egész tiszteletadásból, mi a baj a mai felnőttekkel?

Figyelt kérdés

Komolyan mondom, nem az számit, hogy valaki hány éves. Minden felnőtt csak egyet tud mondani, hogyha mást nem tud: " Velem igy ne beszélj, mert én idősebb vagyok, mint te ". Ennek mi értelme ? Ha valaki annyira felnőtt, akkor hozzon fel belevaló okokat, amiért igaza van és ne ilyen lejárt dumákat. Nem mindig a felnőtteknek van igaza. Az lehet, hogy több tapasztalatuk van, de ettől még nem kell mindig letácsolni egy kamaszt, csak mert ők annyi mindent tudnak. Igen, tudnak sok dolgot, de nem mindent. És sokszor tévednek.

Ma is csak úgy rájött az egyik rokonomra, hogy belekössön a stilusomba. Aztán még ő krákogja, hogy én ne feleseljek neki. Persze, bárki letaknyosozhat, akár ti is, de ebben mi a logika ? Ha csak ennyire vagytok, hogy valakit lehordtok és úgy beszéltek vele, ahogy jól esik nektek, csak mert felnőttek vagytok, akkor az oké, de ti tényleg azt hiszitek, hogy én sose fogok felnőni ? Hogy nagy esélyem van akár jobb felnőtt is lenni, mint amilyenek ti vagytok ?

Mi a véleménye erről mindenkinek ?

2010. aug. 16. 16:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
61%

Kedves 39 éves 4 gyerekes, jó, hogy az arisztokratikus stílus neked bejön. Én a trágárt és a te módszeredet is követtem, a legtöbb esetben az átlag ember csak az agresszivitásból ért. A pr.lik nem fogják agyilag a finom célzást, csak ha az ő szintjükre ereszkedsz és elküldöd őket az anyjukba.

Meg kell nézni kivel beszélsz, egy orvosnak célozgathatsz, finoman arra, hogy nem értesz egyet a gyógyszerrel, amit felírt, nem küldöd el a búsba. Azonban a kukát tologató házinénit -aki még magyarul sem tud-, kénytelen vagyok a k. anyjába elküldeni, ha kikukázza a leveleimet és azt olvasgatja, utána meg pletyka formájában terjeszti a szerzett információt.

2010. aug. 16. 17:14
 12/24 A kérdező kommentje:

Hát örülök, hogy sokan egyetértenek velem. Azt hittem az első 10 ember olyan felnőtt lesz, aki majd lehúrrog, dehát nem igy történt és ennek örülök.

Az utolsó válaszoló nagyon jól kifejezett az utolsó sorokban egy jó ötletet :-)

2010. aug. 16. 17:20
 13/24 anonim ***** válasza:
60%

Kérdező, én is teljesen egyetértek veled :)

Csak annak adom meg a tiszteletet, aki megérdemli. És ez nem korfüggő.

2010. aug. 16. 17:27
 14/24 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem a tisztelet nem korfüggő! Azt mindenkinek meg kell adni! Nem véletlenül alakult ki az a mondás, hogy tiszteletre méltó, vagy tiszteletet érdemel.
2010. aug. 16. 17:45
 15/24 anonim ***** válasza:
41%
Utolsó vagyok és 35 éves!
2010. aug. 16. 17:46
 16/24 anonim ***** válasza:
41%

17.14:nem igazán nevezném arisztokratikusnak a stílusomat.:))Inkább nevezzük passzív ellenállásnak,hidd el,h sokszor SOKKAL idegesítőbb mintha elküldenél valakit a búsba.A kukát tologató házinéninek is,bármennyire hihetetlen.

Bevallom,káromkodni nem tudok olyan változatosan,h túlzottan hihető legyek,úgyh nekem csak a másik véglet maradt.:DDDD

Egyébként egyetemen dolgozom tanszéki mérnökként,és megdöbbentő a mai egyetemisták stílusa,mert azt hiszem,az,h ha belépek valahova,köszönök,és nem átgyalogolok azon aki ott ül,és kopogtatás nélkül bemasírozok a tanárom irodájába,elemi dolog.Mint ahogy az is,h a tanszékvezető professzort nem felborítom a folyosón,hanem köszönök neki.Ezért próbálom belenevelni a gyerekeimbe az elemi udvariasságot.Sőt,olyan ódivatú dolgokat is,mint h a lányokat előre engedjük,nem bántjuk a kisebbeket és hasonlókat.:)))

2010. aug. 16. 17:58
 17/24 anonim ***** válasza:
61%

Én is egyetértek veled(14/L),és néhány "felnőtt" eléggé lehurrogott egyszer,mert tanácsot mertem adni annak,aki kérte.És szerintük nem jót adtam.Aztán írt a kérdező privátot,hogy "kösz a tanácsot,a többiek csak felelősségre vontak"..hát igen,a felnőttek odajöttek nagy felelősségtudattal,meg segítőkészséggel,és csak ennyit tudtak írni:"miért feküdtél le azzal a sráccal?"

Jó lehet,hogy nemcsak annyiból áll a nevelés(sőt biztos),hogy veszel a gyereknek ezt-azt amazt,MERT TÉNYLEG NEM,de a kérdező a babáról kérdezett,hogy mégis mi kell neki..stb. Én csak leírtam,hogy mégis mire lehet szüksége.

Mondjátok meg:hogy neveltek egy 1 hónapos babát?SEHOGY!

Aztán majd később már lesz fogalma a lánynak arról,hogy hogyan nevelje a gyereket,de a pici babát nem tudja hogyan nevelni,mert az csak egy ártatlan pici baba.

Annak a lánynak segítség kellett,én megadtam!Nem felelősségrevonás!Azt már megkapta a SZÜLEITŐL.

2010. aug. 16. 17:58
 18/24 anonim ***** válasza:
61%

Mesélek is egy kicsit a saját felfogásomból kiindulva.

Voltunk 6.osztályos koromban az évfolyamommal erdei suliba.Ott volt egy takarítónő,aki takarított lehajtott fejjel.Én meg kérdezem tőle(köszönés után),hogy merre mehetek(hogy ne tegyem tönkre a munkáját,ne vigyek be koszt).Erre meg mondja,hogy nyugodtan menj(és utána még megjegyezte,hogy micsoda tisztelettudó vagyok..stb.Meghogy mások nem szoktak ilyenek lenni vele.

Majdnem mondtam,hogy vannak felnőttek még,akik megérdemlik a tiszteletet,de legalább így én is kiérdemlem.

Miért nem adják meg ugyanúgy a gyerekeknek is a tiszteletet?Példát kellene mutatni,nem?

2010. aug. 16. 18:02
 19/24 anonim válasza:
73%

Akkor ezt hallgasd meg!

Az ország egyik legjobb sulijába járok (nem egózok, csak ezt sulykolják belénk XD), 15 éves vagyok. Állok a büfénél és -jaj, hát ki hallott már ilyet??- egy 11-12-es lány (!) betolakszik elém ...:S Mondom, ne haragudj már, várd ki a sorodat, légyszi. Ő: Jaj, hát majd ha te is nagy leszel, akkor majd...blablabla.

Hát azt hittem, leszakad a pofám! Max. 3 évvel lehetett idősebb és még csak bunkó sem voltam...csak utána...

Amúgy ez hülyeség. Attól, hogy valaki idősebb, nem biztos, hogy jobban tudja. Sőt...! -_-"

2010. aug. 16. 19:28
 20/24 anonim ***** válasza:
11%

végül is igazuk van valahol azért csak idősebbek meg minden, de nekem is elegem van hogy állandóan mindenbe beleszólnak és csodálkoznak hogy visszabeszélek.

12L

2010. aug. 17. 12:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!