Akinek nem dolgozik valamiért az anyukája, azt a kamasz gyereke lúzer, élősködő, söpredék, nulla, senkiházinak látja?
23!
Értem. Nos, a csak szólok: először is a kérdésben kamasz szerepel. Rá nem jár gyes. Másodszor, a családipótlék alanyi jogon jar. Milliárdosnak és a létminimum alatt élőnek is. Messze egyik sem jut vele.
Az ingyen tb.... A gyerekednek is inhyenes am, 18 evig. Az nem baj?
De megint csak halkan jegyzem meg: azok a családok, ahol az egyik szülő HTB - merthogy kapaszkodj, nem csak nő lehet az- nem kérnek ingyenes tb-t, mert nem minimálbérből meg segelybol élnek
22!
Felénk a család egy egység gazdasagilag is, így a férj fizetése a feleség jövedelme is. De most figyelj jol: a törvény szerint is így van. Ha Jani meg a Kati osszehazasodik, és nem írnak házassági vagyonjogi szerzodest, mint ahogy ezt a házasulandók 99,9% -sem teszi, akkor a házasságkötésük napjától kezdve vagyonközösség van. Ha Jani 5 millát keres havonta, Kati meg semmit, akkor a kettejük havi bevétele 5 milla. Ha ebből vesznek egy 60 milliós házat, meg van 10 millió spórolt pénzük és elválnak, akkor Katinak jár 30 milla a házból és 5 milla spórolt pénzből. Akkor is, ha egy pillanatig sem dolgozott.
25ös, az én 18 alatti gyerekem tanul, nem otthon tartatja el magát :-D
Igen ez az undorító. Ha valaki nem tesz a családi kasszához ne is vegyen ki belőle. Ha évekig jó volt otthon tespedni, akkor válás esetén lehet menni a híd alá, hiszen azt érdemli, nem csinált semmi hasznosat. Jujj tudom gyereket nevelt..amit a dolgozó nők is ugyan úgy megcsinálnak.
Nekem mindegy de gerinctelenség évekig kitartottnak lenni majd válás esetén még a markát is tartani, bár a férfinek, ha van kis esze, válás előtt valaki megbízhatóra íratja az ingatlanokat
"25ös, az én 18 alatti gyerekem tanul, nem otthon tartatja el magát :-D"
Hm....Dolgozik és magát tartja el kiskorúként? Ügyes gyerek. Gratulálok, tényleg nem mindennapi, hogy egy kiskorú külön éljen és önfenntartó is legyen a saját munkájából.
A családi kasszához nem csak a fizetés tesz hozza, hanem az otthoni munka is. Nem, nem mindenki cseled, ezt csak az önérzetes, hozzad hasonlók hiszik. Na és kapaszkodj, gyereket se kell nevelnie a haztartasbelinek.
Plusz info: Kati lehet hogy 5 ingatlan tulajdonosa és abból van kétszer annyi bevétele, mint Janinak, aki munkahelyen dolgozik. Kati HTB.
Ezen utolsó mondatodhoz annyit fűznék, ha nem volt házassági vagyonjogi szerzodes, a ferfit ugy megbüntetné a bíróság egy ilyen vagyonmentesi próbálkozásnál, hogy a híd alatt végezné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!