Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Hogy védekezzek a macskák...

Hogy védekezzek a macskák bolhái ellen?

Figyelt kérdés

Nem én írtam ki az előző kérdést, csak azt láttam és arról jutott eszembe, hogy én is kiírom...

Szóval pár hónapja költöztünk kertes házba, a macskáim azelőtt nem voltak bolhásak...

Itt meg már elég hamar azok lettek.

Igazából nem tudom, hogy miről jött át a bolha, mert az előző lakó teljesen üresen hagyta itt a házat.

Megfürdettem Őket bolha elleni samponnal, az útmutató szerint, de nem hatott. Megszáradtak és ugyanúgy vakaróztak, ugyanúgy volt a szőrükben bolha...

Viszont azt megtapasztaltam, hogy a macskáim a fürdést nagyon nem bírják, az egyik majdnem szívrohamot kapott.

Gondoltam, hogy majd akkor veszek sport-on készítményt, de most olvastam, a másik kérdésben hogy az nem kezeli a problémát, az csak megelőzésre jó...

Szóval akkor mi legyen?

Mit tudok tenni?

Illetve az alap, hogy takarítok, de honnan jöhetnek a bolhák?

2021. jan. 11. 11:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Frontline, Pestigon. Ezek cseppek, és hatnak.
2021. jan. 11. 11:33
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Ez jó lesz?

[link]

Emellett kell e még valamit csinálnom?

2021. jan. 11. 11:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi Frontline-t hasznàlunk, az egyik macskánk allergiás a bolhára, és kikaparja a szőrét foltokban, ha épp bolhás. A Frontline-al helyrejött.
2021. jan. 11. 12:22
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

Amíg nincs kiírtva a bolha addig ne engedd ki a macskákat az udvarra se. Először is addig kell ismételni a bolhairtós fürdetés, míg van bolha. Másrészt minden textilt kimosni fertőtleníteni, lakást alaposan kitakarítani, mert a helyük vagy más rész is bolhás lehet. Ha a macskák már tiszták, akkor jöhet a spot on, meg kell várni míg hát, aztán mehet ki a macska is.

Ha ez nincs meg és úgy engeded ki a cicákat, kb annyit ér minden fürdetés, mint halottnak a csók.

2021. jan. 11. 13:03
 5/8 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem engedem ki Őket.

Eddig 60 négyzetméteres lakásban éltünk, most ez egy 120 négyzetméteres ház...

Az utcán nem élnék túl, mert már felnőttek és sosem voltak kiengedve, mivel panel lakásban laktunk. Ilyenkor már nem tudnak alkalmazkodni.

A kerítés meg csak jelképes, egy macska simán átmegy rajta... Nincs most rá 2 millióm, hogy megcsináltassam.

A fürdetést nem lehet kikerülni?

Amikor fürdettem Őket, az egyik bekakilt, annyira félt és utána verekedtek napokig, mert nem ismerték meg egymást.

Most arra gondoltam, hogy ezt a belinkelt terméket veszem...

A leírás alapján, ez nem csak megelőzésre jó, hanem írtásra is...

Vagy akkor még sem?

2021. jan. 11. 13:24
 6/8 anonim ***** válasza:
Vagy felhívod az állatorvosod és kikéred az ő tanácsát? Megmondod, hogy költözés volt és bolha bajod lett, a többit meg el mondja ő.
2021. jan. 11. 16:36
 7/8 anonim ***** válasza:

Amit belinkeltél az jó igen. Meg ez is jó.

[link]

2021. jan. 11. 16:52
 8/8 anonim válasza:
100%
Szia! Nekünk a Foresto macskanyakörv vált be, ami 6-8 hónapig védelmet ad a bolhák és a kullancsok ellen. Úgy tudom, hogy ez a kialakult bolhásodást is megakadályozza. (Láttam is egy alkalommal, hogy dögledezik a bolha, nem bírt ugrani, kapálódzott.) 7-8 e Ft körül van, de hosszabb távra olcsóbban jössz ki. Nekünk a spotonok és társai nem váltak be. Illetve a macskák alvóhelyeit fújd le bolhásodás elleni sprével, hogy a lárvákat (vagy miket) is kiirtsad. Mi BioKill-t használtunk, az nem veszélyes a cicákra.
2021. jan. 16. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!