Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Akinek nem dolgozik valamiért...

Akinek nem dolgozik valamiért az anyukája, azt a kamasz gyereke lúzer, élősködő, söpredék, nulla, senkiházinak látja?

Figyelt kérdés
Ezt mondja is? Pld, hogy egy semmittevő őt csak ne utasítsa semmire?
2021. jan. 19. 21:15
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
56%

Ugyan sosem mondtam ilyet anyámnak, de rosszul esett és zavart, amikor az ellenőrzőbe a háztartásbelit kellett beírnom a foglalkozásához. Szégyelltem, hogy mindenki anyukája dolgozik, csak az enyém nem.

Amíg élt, apa tartotta el. Amióta meghalt, mi, a gyerekei tartjuk el és ez már így is marad. Anya kb. 30 éve nem dolgozik. Sose volt főállású anyaként bejelentve, 0 jövedelme van.

Kedves Kérdező, nagyon nem mindegy a körülmény, ami miatt nem dolgozik egy anya. Hogy átmeneti állapot vagy sem, s hogy nem tud, vagy nem akar dolgozni. Az utóbbira nem tudok mentséget.

2021. jan. 20. 07:06
 12/27 anonim ***** válasza:
74%

11!

Amikor én gyerek voltam, egyetlen olyan osztalytarsunk volt, akinek az anyukája HTB volt. Iszonyatos módon irigyeltük, hogy őt mindig várja valaki otthon, nem kell menzát ennie, mert az anyja főz, mindig segített neki a házi feladatban és sokszor eljött elé az iskolába akkor is, amikor már elég idős volt egyedül járni.

2021. jan. 20. 07:15
 13/27 anonim ***** válasza:
76%

Az én édesanyám háztartásbeli volt 20 évig, és engem is irigyelt minden osztálytársam, hogy sose kellett napköziben maradnom, nem voltam menzás és midnig várt rám valaki otthon.

Egy percig sem gondoltam ilyeneket anyámról. Már csak azért sem mert attól még, hogy valaki htb, nem azt jelenti, hogy egész nap lógatja a lábát. Anyám 4 gyereket ellátott, nevelt, háztartást renden tartotta, kertet művelt, befőzött és apám vállalkozásában végezte a papírmunkát. Többet dolgozott mint az átlag, attól etlekintve, hogy nem volt bejelentett munkahelye. Én büszke voltam rá mindig is.

2021. jan. 20. 10:00
 14/27 anonim ***** válasza:
87%

11. vagyok. Rám soha senki sem volt irigy. Otthon folyton ment a vita az anyagiak miatt, anyámnak pszichés problémái voltak és vannak, arra emlékszem az együtt töltött időből, hogy félek tőle, mikor és mitől lesz dührohama. Mindig a kuporgatás ment, minden fillért be kellett osztani. Én is menzán ettem, mert gyakran nem várt otthon meleg étel,csak hétvégén. Az osztálytársaim felsőben kibeszéltek, hogy 2 váltás ruhám van összesen. Apukám vitt és a nagymamám jött értem az iskolába, amíg nem tudtam egyedül járni. Testvéreim 2 évesen bölcsibe jártak. De Anya később sem akart visszamenni dolgozni.

Nem érdekel, hogy lepontoztok, de mint látható, nagyon érzékeny ez a téma számomra. Nekem is van azóta gyerekem és háztartást is vezetek, főzök, takarítok, mindezt 8-12 óra munka mellett. Sokan mások is megoldják. A gyerekemnek mindent meg tudok adni, anyagi biztonság, foglalkozások, kirándulás, szeretet, kiegyensúlyozott gyermekkor.

Biztos a kérdezőnek nyomós oka van, hogy ne dolgozzon. Félre ne értsen senki, egyetlen kamasz gyereknek sem szabad ilyen stílust megengedni a szüleivel szemben. De a kérdező kérdéséből kevés dolog derült ki ahhoz, hogy objektív választ lehessen adni ebben a kérdésben.

2021. jan. 20. 10:31
 15/27 anonim ***** válasza:
59%

11,14!

Nálatok kicsit más volt valóban a helyzet. Itt senkinek sem felelt meg, csak anyádnak. Normális esetben a pár együtt dönt úgy, hohy egyikük htb lesz és azért ez azt is jelenti, hogy anyagilag is megtehetik. Szidhatod anyádat, háríthatod rá a problémát, de apád is pont ugyanolyan hibás, sőt, talán hibásabb, mint anyád.

2021. jan. 20. 11:30
 16/27 anonim ***** válasza:
58%
Érdekes, az én anyukám dolgozott, mégis mindig volt meleg étel, és segített a tanulásban is. Nem csak az eltartottak csinálják ezt hanem az anyukák nagy százaléka is, MUNKA MELLETT.
2021. jan. 20. 16:38
 17/27 anonim ***** válasza:
54%

16!

12 körül, ebeddel várt és akkor tanult veled? Amúgy meg komolyan nem értem, fáj neked, ha valakinek a párja annyit keres, hogy a masiknak nem kell dolgoznia es otzhon lehet?

2021. jan. 20. 16:48
 18/27 anonim ***** válasza:
52%

17es, hol volt vége a tanításnak 12 órakkor? Nekünk általános másodiktól is 14.00 után volt vége.

Nekem aztán nem fáj, csak nem tekintem a társadalom teljes jogú tagjának, mint azokat akik tesznek a közös kasszába. Az eltartottak csak kivesznek, érdemi tevékenységet nem tesznek az országért.

2021. jan. 20. 17:10
 19/27 anonim ***** válasza:
80%
Amikor én gyerek voltam, 12-13 orakkor vége volt a tanításnak. Max a felsősöknek volt hatodik órájuk. Délután csak napközi volt. Nem, nem vagyok mai gyerek. Anno még kéthetente szombaton is volt egy ideig tanítás....
2021. jan. 20. 17:44
 20/27 anonim ***** válasza:
55%

"Az eltartottak csak kivesznek, érdemi tevékenységet nem tesznek az országért."

Értem. Tehát a gyesen lévő anyuka is ide ertendo. A gyes uyganis alanyi jogon jar, egy pillanatig nem kell érte dolgozni.

Amúgy meg mit vesz ki konkrétan szerinted az eltartott? A tb-t maga fizeti. Nyugdíja ha nem volt munkaviszonya az államtól nem lesz. Tehát mit vesz ki?

2021. jan. 20. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!