Homokozó - élősködők?
Aki csinált otthon az udvaron homokozót a gyereknek, nektek nem megy tele mindenféle bogárral?
Mi kb. 3 napja csináltuk neki, de ma ahogy felemeltem a tetejét, tele volt hangyával, ászkával, meztelen csigával, stb.
Lehet ez ellen valamit tenni szerintetek?
Elég nedves a homok (direkt ilyen játszóhomok, még tavalyról maradt), és nem is nagyon tud kiszáradni, mert muszáj mindig letakarni, mert belekakálnak a macskák.
Még arra gondoltam, hogy esetleg mi lenne, ha pl. szúnyoghálóval takarnám le, és akkor szárazabb lenne, hátha akkor nem mennének bele.
Valakinek van esetleg valami tapasztalata?
Kedves Fintor Zsófi, köszönöm a válaszod, de nem parázom túl! Kb. 20 db ocsmány meztelen csigát dobáltam ki belőle, de ezen kívül hangyák és ászkák is hemzsegtek benne. A gyerek látott már meztelen csigát, sőt... De hidd el, ha láttad volna, te sem ültetted volna bele a gyereket! Attól, hogy nálatok nem mennek bele a macskák, nálunk igen, és még csak nem is a sajátunk (az nem megy bele).
Most valahogy kitámasztottam a tetejét, de úgy, hogy ne legyen teljesen nyitva, hátha így nem megy bele a macska, kíváncsi vagyok, ha kicsit kiszárad, akkor jobb lesz-e a helyzet. Talán ha nem nedves, akkor kevésbé szeretik az élősködők.
Nekünk is bolti játszó homok van benne, de teljesen nedves.
A miénk nem teljesen zárt, csak egy fakeret tetővel, az alján meg linóleum van letéve. De mivel nem egyenletes a talaj, így be tudnak menni, ha akarnak.
De gondolom, hogy a hangyák pl. a zárhatóba is be tudnak menni, gondolom az sem zár hermetikusan.
Most egész nap nyitva van, közben figyelem, hogy ne menjen bele a macska, de éjszakára sajna be kell zárnom, kíváncsi vagyok reggel újra tele lesz-e.
Köszi, most mi is elgondolkodtunk egy ilyenen, csak régebben néhány ismerős mondta, hogy pancsolónak nem túl jó, mert nagyon csúszik, ha vizes lesz, ezért inkább fából csináltunk egyet, de úgysem akarunk vizet tenni bele, csak homokot. Meg mobilabb is lenne, mert bajban voltunk azzal is, hogy hova tegyük, úgy legalább lehetne ide oda helyezgetni, ha úgy alakul.
Esetleg azt nem tudod hány zsák homok fér bele?
Nekünk a mostani 1 x 1 méteres, és két 25 kg-os zsáknyi van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!