Hogyan reagálnátok arra, ha a férjetek gyermeke kipaterolna titeket a hálóból?
Köszönöm az eddig érkezett válaszokat! Egyébként otthon annyival el van intézve, hogy “most mit csináljak? Ha velem akar aludni akkor velem alszik.”
El sem tudom képzelni milyen szörnyetegnek állítana be az anyuka, ha azt szeretném, hogy ez nálunk másképp legyen. Azt mondaná, hogy én elveszem a gyerektől az apját, majd menne a telefon a férjemnek, hogy szégyellje magát, hogy én manipulálom őt stb..
Kérdező, nem baj, gyereknek, kamasznak NINCS HELYE A FELNŐTTEK ÁGYÁBAN. Pont.
Ha az édesanyja félreneveli, az az ő felelőssége. Miatta nem lesz egy normális párkapcsolata. Tkp. egy félévesnek sincs semmi keresnivalója a felnőttek ágyában!!! - és azért ilyen korai időtől, hogy ez ne is legyen igény.
Egy kétévest már nagyon nehéz leszoktatni egy kialakult rossz szokásról.
Aki valóban szereti a gyerekét, az nem neveli félre, nem alakít ki káros szexuálpszichológiai szokásokat. Aki szereti a gyereket, nem akarja birtokolni.
Ez azért durva, már nem kisgyerek, lassan reggeli merevedése lesz meg éjszakai magömlése. Neki magának kéne cikinek éreznie, hogy a szüleivel alszik. Valami tuti nem százas.
Én ezeket az apjának is elmondanám. Nem arra kihegyezve, hogy én nem akarom, hogy a gyerek kitúrjon, hanem arra, hogy egy kamaszról beszélünk, akinek lassan beindul a szexuális érése, és beteg dolog, hogy ezt a szüleivel egy ágyban akarja megélni.
Kedves előző válaszoló (#26)!
Lehet hogy kamu, de lehet, hogy nem. Ezt nem tudhatjuk, viszont akkor is megpróbálunk segíteni , ha tudunk. Ha tényleges a probléma, és sikerül így megoldania, annak örülni fogunk. Ha meg kitaláció, akkor is leírjuk a lehetőségeket. Mert ha a kérdező csak poénkodik is, egy másik embernek lehet, hogy pont nagy segítség lesz az itt olvasott hozzászólások tartalma.
Kedves kérdező!
A gyerek pontosan milyen viselkedéssel van feléd? elutasító, szemtelen, vagy ügyet sem vet rád? Ez az miatt fontos, mert ebből pontosan le lehet szűrni, miként is vélekedik rólad.
Amikor gyerek otthon van, nem lehet tudni, hogy az "első anyuka" miként viszonyul a dologhoz, mi a véleménye apukáról és az "új nőről".
Apukát szereti, ezért bújik oda. Vagy megpróbál eltávolítani titeket egymástól, hátha visszamegy anyuhoz. De fiu lévén.....más is eszembe jut, sajnos.
Ha jól sejtem, az anyukánál az "apa új nője" szöveg lehet , minden az "miatt a nő miatt van"..... Nem egyedi, sokszor van így.
A gyerek, mivel ritkán látja apukát, természetes, hogy vele akar lenni (bár ilyen mértékű bújást nem engednék én sem, mert félreértésekre adhat okot). Ha ehhez hozzávesszük a válási hercehurcát , a gyerek kérdezgetését a válóper alatt....ezek egy kiskamasznak nagyon megterhelő élmény is lehetett.
Azt tanácsolom, hogy apuka sürgősen vegye ki a részét a helyzet megoldásában, nem lehet egy vállrándítással ezt elintézni, mert az új kapcsolat rovására mehet (az első anyukával is beszélje ezt meg, mert nem bújtatgathatja, vagy zsarolhatja a gyerekkel a volt férjet)....
Az nem megoldás, hogy az új társra háruljon minden, gyakorlatilag a fejére nőjön egy 12 éves (háttérben a volt feleséggel, aki csak ócsárol, bújtat). A pároddal is meg kell értetni, hogy vannak szabályok ilyen helyzetben is. Téged választott. Gondolom, nem egy "becsúszott" gyerekkel fogtad meg, hanem az általános ismerkedés íratlan szabályai által kerültetek szoros, majd a végén családi kapcsolatba. Neked is van jogod a békés boldog élethez, nem?
A gyerek ne fenyegetőzzön, hisztizzen, ez van, ezt kell szeretnie (sajnos nem lesz egyszerű menet, ha ennyire akaratos). Ha nem akarja elfogadni, veszekszik, ordít, kitúr... (ilyenkor kb. mindenre fel kell készülni egy hormonbombás kamasz esetében), akkor se kiabáljatok, csak csendben, nyugodtan beszéljetek vele úgy, hogy ne érezze magát kirekesztettnek.
!!!A legfontosabb!!!, hogy elsőnak apukával kell megértetni a helyzetet, és egy közös megoldást kialakítani. Ezután lehet megbeszélni a fiatallal. Ha a felnőttek között nincs egyetértés, hogy akarnátok bármit is elérni egy fél-gyereknél?
Köszönöm a válaszokat!
Én örülnék a legjobban, ha kamu kérdés lenne és nem történne ez meg velem most valóban. Nem is értem miért ne lenne igaz? Milyen boldogságot jelenthet nekem, hogy egy kitalált kérdésre válaszokat kapok?
Lányról van egyébként szó. Alapvetően jó kapcsolatban vagyunk, az egyedüli probléma az, hogy szinte semmit sem lehet neki megemlíteni, mert mindent sértésnek vesz és megy árulkodni anyának. Ez szerintem a legnagyobb probléma. Megfogadtam sokszor, hogy inkább nem szólok semmit, de azt mégsem tűrhetem, hogy a saját ágyamból el legyek küldve.
Nagyon szépen köszönöm az eddigi tanácsokat, beszélni fogok a férjemmel, hogy valamit lépnünk kell, nem hagyhatjuk a gyerekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!