Ha a 16 éves fiad teherbe ejtene egy 15 éves lányt, mit tennél?
"Értsd ezalatt hogy nem én fogom eltartani és nevelni a babát (erre értettem hogy legyenek felnőttek), viszont vigyáznék rá, ott lennék ha kellek, vennék neki(k) amire szükségük van (nyilván azt is amire nincs :) )"
Pedig bizony a kiskorú fiú szülőjeként TE vagy felelős a gyerekéért a lány szülőjével egyetemben. Tehát TE fogod eltartani, mert TE fizeted majd a tartásdíjat minimum addig, amíg a saját gyereked önálló jövedelemmel nem rendelkezo nagykorú nem lesz
9 Teljesen egyetértek veled.
Nekem is van fiam.
Igen a fiúknak is meg kell tanítani,hogy óvszer nélkül ne szexeljen.
És nem csak azt mondtuk el neki, hogy idő elött apává válhat,hanem azt is, hogy nagyon könnyen elkaphat valami nemibetegséget. Soha nem tudhatja, hogy a másik kikkel feküdt össze.
Szerencsére időben felvilágosítottuk, még az első szexuális kapcsolata elött.
Igen erről is tudtunk,mielött bárki hitetlenkedni kezd.
A szülő és a gyerek közti bizalom kiépítése a gyerek születésénél kezdődik.
Szülőként segítenünk kell neki, hogy felvilàgosítással elkerülje az ilyen helyzeteket.
A fiamnak elmondtuk,hogy nagyon téves dolog, hogy csak egy lánynak van veszteni valója.
A fiúknak is.
De a kérdező esetében,ez késő bánat.
Ezért a 6- osban válaszoltam neki. Útólag mást nem tudnék tenni.
"De a kérdező esetében,ez késő bánat."
Ez egy elméleti kérdés a kérdezőtől, de mindegy,
11#
Jogos jogos elismerem. Én fizetném amit kell, megtenném amit KELL, nyilván.
De hogy a gyereküket nem venném a nyakamba 0-24 az biztos.
11es nagyot tévedsz. A saját gyereke eltartásáért felelős, az unokáéért nem. Tartsa el az aki csinálta. Menjen dolgozni a felelős, elnőtt 16 éves fiú, ne a szüleitől várjon anyagi támogatást. 16 éves kortól már legálisan is melózhat, várja a gyár 3 műszak sok szeretettel. Míg nagykorú nem lesz lakhat otthon, utána mehet albérletbe a kiscsalád, persze a saját pénzükből.
Nehogy már én szívjak mert idióta volt...
15!
Tévedésben vagy.
"4:196. § [A tartásra kötelezettek köre és a tartási kötelezettség sorrendje]
(1) A tartási kötelezettség – ha e törvény eltérően nem rendelkezik – az egyenesági rokonokat terheli egymással szemben.
(2)[62] Tartási kötelezettsége áll fenn elsősorban a szülőnek a gyermekével és a nagykorú gyermeknek a rászoruló szülőjével szemben.
(3) Ha a tartásra jogosult gyermeknek tartásra kötelezhető szülője nincs, eltartása távolabbi felmenőire hárul.
(4) Ha a tartásra jogosultnak nincs gyermeke, távolabbi leszármazói kötelesek őt eltartani.
(5) A tartásra jogosulthoz a leszármazás rendjében közelebb álló rokon tartási kötelezettsége a távolabbi rokonét megelőzi.
(6) A tartásra szoruló személy nem érvényesíthet tartási igényt rokonával szemben arra hivatkozva, hogy tartási jogosultságát érdemtelensége miatt a tartás sorrendjében közelebb álló rokonával szemben nem érvényesíthetné."
Ebben a kérdésben ez a lényeg:"3) Ha a tartásra jogosult gyermeknek tartásra kötelezhető szülője nincs, eltartása távolabbi felmenőire hárul." A kiskorú fiad nem kötelezhető tartásdíjra, mivel kiskorú, így a következő felmenő lesz kötelezve, ez pedig a kiskorhh szülője. Ergo ha a 16 éves kisfiad felcsinál valakit, akkor TE mint szülője leszel kötelezve a tartásdíj fizetesere az unokád fele
18!
Nem így van. Továbbra is kiskorú, és kiskorúként NEM fogják tartásdíjra kötelezni.
19es, rosszul tudod. Mivel saját, legális, hivatalos bevétele lesz, bejelentett munkából, így az ő dolga lesz fizetni.
Nehogy már a szülő szívjon az ostoba kölke miatt. Tartsa el aki csinálta. Én se anyámékkal tartattam el a gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!