Van valamilyen szabály arra, hogy általános iskolában milyen viselet megengedett?
nálunk egy csomó tanár teljesen ki van akadva azon, hogyha valaki kifesti magát... mindegyik arra hivatkozik, hogy házirend így, házirend úgy, úgyhogy elolvastam a házirendet hogy mit sikerült lekörmölniük az okosoknak, és egy betű sincs arról, hogy miért is ne festhetném magamat vagy a körmömet vagy a hajamat. nahát, nahát, együnk mohát... akkor mi is a helyzet? hát nemtudom.
egyébként nálunk kötelező a kéking (gusztustalan kékszínű zsákszerű bő ing), amivel nagyon bugyután mutat a miniszoknya úgyhogy az el van felejtve, a magassarkú meg főleg, úgyhogy nálunk inkább szakadtabb embereket lehet találni tornacsukával, lyukas csőgatyával meg kidekorált kékinggel. szíííííívás az egész de már csak jövőre kell elviselni mert a suli gimiében nem muszáj hordani..
szal sztem örüljön az akinek nem engedik h fesse magát de legalább nem kell vmi gusztustalan egyenruhát hordania.
13/L
smink- lehet de csak mértékkel
piercing- nem de van aki hord
hajfestés-nem de nagyon sokan festik (nekem is lesz melír)
miniszoknya-nem, de nem szólnak érte
ékszer- fiúknak nem de van soknak, lányoknak lehet, de tesin le kell venni
Majdnem fekete a hajam, sokszor használok erős (fekete) sminket és gyakran lakkozom a körmöm feketére. Mégsem vagyok emós, hanem rocker vagyok. Össze sem lehet velük keverni. :D Szóval nem kell azt mondani, hogy ezek a dolgok az emóké... Amúgy meg szerintem 10 évesen ne sminkelj. Egyrészt még nagyon gyerek vagy, másrészt tönkreteszed a bőröd vele, ha ilyen korán kezded. Mielőtt beszólnál, én egy éve sminkelem magam csak.
15/l
A közoktatási törvényben benne van, hogy NEM lehet szabályozni az iskolákban a tanulók öltözködését, megjelenését!
A tanulót ugyanúgy megilleti az önrendelkezés joga mint bárkit!
Némely iskolában valóban /a törvény ellenére/ beletesznek ilyen-olyan öltözködésre, megjelenésre vonatkozó szabályt...noha ehhez NINCS JOGUK!
Ilyen esetben a tanulónak és/vagy a szülőjének az Oktatási Jogok biztosához kell/lehet fordulni aki intézkedik az ügyben!
Sok hasonló esetet olvashattok az Oktatási Jogok biztosánál!
Tehát a lényegi válasz a kérdező kérdésére: A közoktatási törvény szerint NEM lehet szabályozni a tanulók, öltözködését, megjelenését!
Ellenkező esetben a tanár/igazgató kerülhet bíróság elé személyiségi jok megsértése miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!