Segédmotorral lakott területen belül 50 a megengedett ugye? Ugyanúgy mint személygképkocsiknál. Lakott területen kívül pedig 90. Vagy motorra más a szabály?
egyetértek az előttem szólóval.
ja és az nem 40 km/h, hanem 45....
ezenkívül vannak övezetek ahol más a sebességhatár, van ahol 20, 30...... tedd le a jogsit vagy nézz utána ..
Akkor mégegyszer fussunk neki:
"Az "M" kategória fogalma
Nemzeti kategória. Olyan két-, három- vagy négykerekű jármű, amelyet 50 cm3-t meg nem haladó lökettérfogatú belső égésű motor vagy legfeljebb 4 kW teljesítményű egyéb motor hajt, tervezési végsebessége a 45 km/óránál nem nagyobb és saját tömege legfeljebb 350 kg."
A "tervezési sebesség" nem egyenlő a KRESZ által megengedett legnagyobb sebességgel. Az 40!
"26. § (1) Az egyes járművekkel - ha e rendelet másként nem rendelkezik - legfeljebb a következő sebességgel szabad közlekedni:
[...]
d) teherszállításra kialakított motoros triciklivel, elromlott járművet vontató gépjárművel, segédmotoros kerékpárral, lakott területen kerékpárral 40 km/óra"
Kedves 20:19-es.
Én is innen tudom és tanítom a KRESZ. (Csak én fejből...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!