Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nektek is olyan nehéz "NEM"-et...

Nektek is olyan nehéz "NEM"-et mondani?

Figyelt kérdés

Nem, nem vagyok szülő és gyerekem sincs. Egy mindjárt 16 éves kamaszlány vagyok és jelenleg nincs különösebb problémám, az unokatesómmal vagyok már úgy 1 hete, ő 9 éves és ugyancsak lány. A baj az, hogy sokszor nincs lelkem megmondani, hogy "na, tünés innen!" vagy hogy keljen fel a géptől, pedig sokszor én is mást szeretnék csinálni, mint amit pont ő akar.

Ő is csökönyös egy kicsit és makacs, ezért a legtöbbször nem elég csak finoman célozgatni a lényegre, hanem egy kicsit keményebben és ütősebben kellene rászólni, de olyan áldott jó lelkem van, hogy erre a legtöbbször nem visz rá a szivem. Lehet nem is kéne ekkora bajt csináljak ebből, csak tudjtáok, nem is maga az esetről van szó, hanem a hozzáállásomról meg a jellememről. Úgy értem, ez most mindig igy fog menni mindenkivel ?

Ti hogyan csináljátok ?

2010. aug. 13. 12:21
 1/7 anonim ***** válasza:
49%
tanulj meg nem.et mondani,mert nemlehet "nyomorban" élni -.- vagy mi...
2010. aug. 13. 12:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy érthetetlenül irtam le
2010. aug. 13. 12:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Ez nagyon szép dolog, hogy ennyit törődsz az unokahúgoddal, de azért gondolj egy kicsit magadra is! Ne áldozd fel teljesen magad senki kedvéért!!!
2010. aug. 13. 12:34
 4/7 anonim ***** válasza:

Osszátok be az időt,teret,te eddig csinálhatod ezt,én eddig.

És szólj rá nyugodtan,ne egy kilenc éves szabja már meg mit csinálhatsz és meddig.Ha nem tartja magát a szabályhoz,szólj rá.Nem fog belehalni,ha el kell mennie a géptől.

2010. aug. 13. 12:35
 5/7 anonim ***** válasza:
A második vagyok. Ez csak azt bizonyítja, hogy áldott jó szíved van! Nagyon aranyos vagy!!! De törődj egy kicsit magaddal is! Neked is kell egy kis szabadság!
2010. aug. 13. 12:37
 6/7 anonim ***** válasza:
megmondod neki kedvesen,hogy te is szeretnél gépezni,szórakozni egy kicsit és megkell értenie,hogy most te jösz.:)
2010. aug. 13. 16:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Én i ilyen vagyok, de többnyire ha szépen megkérem, akkor elmegy, vagy megteszi, amit szeretnék. 15/F
2010. aug. 14. 00:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!