Meg kellene mondanom a fiamnak, hogy kitől kapta az ajándékot?
Igen, el kéne neki mondanod, hogy a "Mikulás hozta" az édesapjától. Egyébként jó fej az édesapa, hogy támogat titeket, törődik a fiával és még falaz is neked, hogy ilyen gyenge voltál. Most két kört kell futnod, hogy kijöjj ebből. A fiad felé az igazságot, továbbá azt (mert ilyen korban már képes megérteni), hogy sajnálod, hogy neked az ő alapellátásán túl nem telik ilyen drága ajándékokra. Nem tudom, hogy van-e saját lakásotok, de ha nincs, akkor bérleményben lakni nagy érvágás, a bevétel felét, háromnegyedét is elviheti. De nem is az a feladatunk, hogy a zsebedben turkáljunk, a lényeg hogy az a Te felelősséged is, hogy a gyerek lássa, hogy az is munka és érték, hogy gondoskodnak róla, vigyáznak rá, főznek neki stb. Ha csak némán szolgálod és nem tudatosítod benne, hogy fiam, ez érték, akkor persze hogy nem lesz neki az.
A másik, hogy a férjed felé dobj egy bocsot azzal, hogy a telefonbeszélgetésből hallottad, hogy a gyerek neked tulajdonította az ajándékot, ezért elmondtad neki, hogy tőle kapta, köszönd meg, hogy örömöt szerzett neki és jó lenne ha beszélnél vele arról, hogy a gyerek értékítéletét közös erővel helyretegyétek, legyen neki az is fontos, amit az előbbiekben leírtam, ne csak az apjától jövő luxus, amit te nem tudsz szolgáltatni.
Illene megmondani, hogy apa küldte. Egy 13 éves gyereknek már el lehet magyarázni, hogy mit jelentenek az anyagiak, ha értelmes kölköt neveltél belőle meg fogja érteni.legalábbis én mindig megértettem, hogy anyáék nincsenek olyan helyzetben, hogy drága ajándékokat kapjak, de ettől függetlenül nem szerettem jobban a nagybátyámat aki viszont több százezres ajándékokra költött nekem.
Örültem annak is amit tőlük kaptam, de akkor is örültem volna, ha tudom, hogy van drágábbra pénzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!