Büntetnétek 12 éves gyereket ezzel, hogy nem a vágyott ajándékot kapja karácsonyra?
Már semmivel nem lehet motiválni őt, nem érdekli semmi sem.
Nem tanul, sportolni nem lehet addig nem járhat edzésre amíg nem javít a suliban. Az edzője javasolta ezt.
Az egész osztállyal gondok vannak, egymást viszik a rosszba.
Okostévét kért xbox mellé de az apja semmit nem akar venni neki.
Nem tudunk a gyerekkel beszélgetni, csak duzzog és ellenkezik. Féléve járunk pszichológushoz is, de idáig eredménytelenül.
A pszichológus javasolta, hogy minden téren támogassuk a fiúnkat érzelmileg és anyagilag mert nem érzi egyenlőnek magát a társaival. Most meg ha nem kap meg valamit szó szerint hisztizik mint egy ötéves.
Hát emiatt nem tenném tönkre a karácsonyát. Én odaadnám neki. Később még mindig le tudjátok tiltani róla, ha büntetni szeretnétek.
Egyébként én nagyon rossz gyakorlatnak tartom azt, hogy egy viselkedés problémás gyereket tudatosan eltiltanak a sporttól. Legalább ott le tudna vezetni egy kis fölös energiát és magára szedni némi fegyelmet. Ha az "edzője" nem bír vele és ezért lepasszolja, akkor inkább vigyétek máshova.
Nem jó ha mindent megvontok tőle, mert pont emiatt nem lehet motiválni semmivel.
ha azért megkapja az okostévét mert duzzog meg minden, nem hiszem hogy jobb lenne... inkább csak elbízza magát hogy jól csinálja a dolgát
ha max nem ültök le vele beszélni, hogy akkor kapja csak meg, ha bizonyos kompromisszumokat lehet vele kötni
ha pedig megszegi őket, akkor az okostv is repül a szobájából (apukának gondolom nem okoz gondot kivinni egy tv-t a szobából, és elrakni olyan helyre ahol nem fér hozzá a gyerek)
23/F (igaz 11 éve voltam 12, de tudom milyen voltam)
Hát ezért mondom hogy nem sokat érnek ezek a bölcsész-pszichomókusok. Fél milliót ne adjatok még az okostv mellé hogy egyenlőnek érezze magát a társaival?
Én megmondanám a gyereknek, nem tartotta be a megállapodást így nem kap okostvt. Majd megkapja ha javít.Ez nem olyan hogy egy-két héttel karácsony előtt nyögtétek be hogy rosszak a jegyei nem kap semmit, volt fél éve javítani. Nagyon el van kényeztetve.
Aha. Szóval a dackorszakos 3 évest nevelhetjük azzal, hogy nem engedjük célt érni a hisztivel, de a 12 évest, aki már fel is éri ésszel az ok-okozati összefüggéseket, azt már nem?
Mesélj még erről a hozzáértő pszichológusról, kérlek.
Iskolaváltás nem jöhet szóba?
A pszichológus meg egyszerűen ostoba.
Még szerencse, hogy álltok úgy anyagilag, hogy százezreket tapsoljatok el, mert a hisztis kis takony kevesebbnek érzi magát.
És az nem merült fel a pszichológiában, hogy egy ember értékét nem az adja, hogy mit tudnak megvenni neki a szülei?
Lófaxt kapna karácsonyra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!