Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » 13 éves rokon fiúnak szülinapr...

13 éves rokon fiúnak szülinapra 2-3ezerig milyen vicces, jópofa ajándékot adjunk szülinapra?

Figyelt kérdés
Köszi

2016. dec. 7. 08:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Azt a 2-3ezret. Egy 13 évest pont nem érdekel a rokonok jópofáskodása, meg a haszontalan kacatok, aminek ugye kötelezően örülni kell.
2016. dec. 7. 11:41
 2/12 anonim ***** válasza:
54%

Esetleg könyvet. Amire vágyik (a 30 ezres okostelefon vagy az 50 ezres bmx) azt úgyis megkapja a szüleitől (vagy úgysem kapja meg a szüleitől). A többi dolog meg úgysem érdekli, ezt jól írja az első.

Pénzt mondjuk nem adnék, ki tudja náluk milyen szisztémában megy a zsebpénzezés. Meg különben is, a 13 éves az már elég nagy ahhoz, hogy kezdje megszokni, hogy a szülinapján sem körülötte forog a világ. Egy tiszta szívből jövő felköszöntés és jelképes valami, egy gyerekpezsgő, nagyobb csoki vagy egy tál süti, és kész.

De ha mindenáron adni akarsz valami maradandót, akkor valami érdeklődési körének megfelelő könyvet vegyél. Ha van valami hobbija, akkor azzal kapcsolatos szakkönyvet, ha nincs, akkor valami ifjúsági meseregényt vagy fantasyt, Star Warstol a Gyűrűk urán át a Harry Potterig bármi játszik. (Bár én pl. Rejtő Jenőket olvastam ennyi idősen.)

2016. dec. 7. 11:58
 3/12 A kérdező kommentje:

Kedves első,

Inkább tartsd vissza a vélemenyed máskor..

Senki nem mondta, hogy kötelező örülni...és nem is gondoltam hogy 2-3ezerért hú de nagy vmit kapna, nem is ez a cél, de mivel kb. mindjart nyugdíjba megyek, és lila gőzöm sincs, hogy milyen poénos dolgok kaphatóak manapság, mint pl. anno a pukipárna, vagy az elfújhatatlan gyertya, gondoltam hasonló korúak véleményét, tanácsát kérem ki, de max. a világ utálatodat ontottad rám, vagy az egódat novesztgeted itt? Mert segiteni baromira nem segítettél....de talán túlélem, mint annyi mást is.. :-D

2016. dec. 7. 23:18
 4/12 anonim ***** válasza:
89%

Te kérdezted a véleményem, nem tehetek róla, hogy nem tetszik. Nem látom, hol írtam, hogy kizárólag ájfónt meg nájki cipőt vegyél neki. Azt írtam ne vegyél neki semmit, hanem add oda pénzt, mert annak sokkal jobban fog örülni, mint valami kacatnak, amire max egyszer ránéz aztán kuka. Pláne ha egyébként is gyűjt valamire, azzal is közelebb van ahhoz, amire igazán vágyik.

De tudod mit, legyen neked igazad, azt veszel neki amit akarsz. Kidobtál 2-3ezer forintot, gratulálok.

2016. dec. 8. 18:50
 5/12 anonim ***** válasza:
26%

Multifunkciós csavarkészlet, bicska, fejlámpa?

Vagy egy sima tornazsák három pár zoknival, meg egy tubus kézi mosószerrel..., de ezcsak akkor, ha vagány bevállalós kissrác. Ha nem az, akkor vérig sértődhet.

2016. dec. 8. 21:26
 6/12 A kérdező kommentje:

Első, no ez a válaszod már egyertelmubb..az első valaszodból nekem az jött le, hogy menjek a francba a 2-3ezremmel pedig ő olyan tavoli rokon srac, akivel pelusos koraban talalkoztunk, szóval nem kulonosebben kotodunk, nem is fogunk, ez ilyen pofavizit...a penzt cikinek erezném valahogy...de a masodik valaszod miatt megvaltoztattam a véleményem..:-P :-) szoval kap egy finom csokit, és benne a pénz.

Én aranylag szerintem keveset netezek, illetve a 3 szavas valaszodból olyan flegma beszólósnak tűnt, de hosszabban jobban veszem az adást. :-) és asszem jóval fiatalabb lehetsz, a lazább valaszodat udvariatlansagnak vettem..de latom nem az..csak a generációs szakadék okozza..:-D köszönöm

Utolsó, ez jópofa... :-D de nem vagyok vele ilyen viszonyban..

2016. dec. 9. 06:28
 7/12 anonim ***** válasza:
26%

Pénzadomány nem ajándék!!!

Én könyvet vennék. Megvenném neki Jack London A vadon szava című könyvét, vagy Széchényi Zsigmond (így, é-vel írják) nagy vadász valamelyik vadászélményéről szóló regényét, vagy elmennék a könyvesboltba, és ott kérnék tanácsot.

2016. dec. 9. 11:21
 8/12 anonim ***** válasza:
33%
Széchényi Zsigmond Afrika-vadász volt.
2016. dec. 9. 11:22
 9/12 anonim ***** válasza:
77%

Az a baj, hogy a könyv is olyan, mint a vicces ajándék, csak akkor működik, ha tudjuk mit szeret az ajándékozott. Persze, ha jól ismerünk valakit, olyan a viszony, akkor akár egy becsomagolt üres doboz is lehet "vicces ajándék", mert a másik is poénnak fogja föl. De csak úgy, egy kvázi ismeretlennek, a hasunkra csapva igen csak csekély az esély rá, hogy eltaláljuk az ízlését. Akkor már inkább egy tábla csoki, azzal nem nagyon lehet mellé lőni.

Ezt a könyves dolgot se értem, mert ha egyébként nem szeret a gyerek olvasni, nem szokott, akkor nem attól fogja elkezdeni, hogy elhalmozzák őt porfogókkal. Vagy ha szeret is olvasni... Itt vagyok én pl, én rengeteget olvasok, de csak olyasmit ami érdekel. Anyukám viszont folyton könyveket vesz nekem, de a nagy részükbe bele se kezdtem, vagy pár oldal után leraktam, mert nem az én stílusom.

Mindig mondom lehet én fogom fel furcsán, de szerintem ajándékozáskor az a lényeg, hogy az ajándékozott örüljön. Én mindig utáltam haszontalan kacatokat kapni, szóval mindig igyekszem eszerint vásárolni. Ha semmi személyes nem jut eszembe, akkor pedig mindig lehet biztosra menni, pénzzel, csokival, egy itallal esetleg felnőttek esetében.

2016. dec. 9. 12:09
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

# 9

Nincs igazad. Egy 13 éves gyereknek nem csak kiszolgálni kell az ízlését, de bizony formálni is. Lehet, hogy akkor éppen fölkerül az adott könyv a polcra porfogónak, de majd leveszi 16-18-28 évesen, és örülni fog neki, hogy ő annak idején ilyent kapott. És utólag a gesztust is értékelni fogja.

Bár azt hiszem senki nem írt olyanról, hogy olyan könyvet kéne ajándékozni, aminek ne örülne rögtön.

Jó, te speciel nem szeretsz olvasni, ezt rögtön megértettük. A te dolgod. De azért ne várd el, hogy más is ilyenre nevelje a gyerekét. ;)

2016. dec. 12. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!