Normális ha a kamasz gyerekem semmit nem csinál?
Sokan tanácsolták és sok helyen olvastam beszéljek vele stb stb
Én annyit papoltam már neki de semmi értelme feladtam Inkább ráhagyom mert a beszélgetések veszekedésbe torkollanak(az ő részéről) és az csak ront a helyzeten. Csak ordibál hogy kit érdekel ilyesmi Pedig mi jól neveltük jó példát mutattunk és családi gondok sincsenek
Konkrétan ott tartunk nem tanul lusta állandóan feküdne pedig nem beteg.
Olyat ne írjatok hogy nem baj ez csak átmeneti időszak és hogy majd benő a feje lágya mert most már ha így halad a középsuliban még akár meg is bukik.Így hiába jön rá később azt már nem tudja visszacsinálni és mehet majd utcaseprőnek. Leéretségizni a jelen állapotában nem fog tudni.
ja értem, tehát totál nyilvánvalóan nem érdekli se a jövője, se az egészsége, se az élete, de ha néha addig bszogatod hogy megadja magát és elmegy biciklizni, akkor minden nagyon szipiszuper, nincs itt semmi baj, csak ő hülye és lusta.
értsd már meg, hogy oké hogy t ilyen kibszott tökéletes emberek vagytok férjeddel, de a nagy tökéletességben a közönyöd és a félrefordulásod az esélyét is elveszi, hogy esetleg diagnosztizálhassák a gyermeket és esélyt kapjon a gyógyulásra...
de úgysem fogsz figyelni rám, mert nem kamaszt nevelő hozzád hasonló szuperszülő vagyok egy hülyével megáldva, hanem depressziós (klinikai betegség, hahó!) huszonéves, akinek összeszorul a gyomra, mert szóról szóra írod a tüneteimet, de az egód képtelenné tesz meglátni a valóságot... remélem van a gyerekednek legalább barátja vagy egyéb rokona, aki törődik vele és egy ponton feltűnik hogy valami nagyon nem oké, mert felőled akár bele is halhat, hiszen biztos csak "hülye"
Ilyen nem normális emberek járnak-kellnek az utcán, mint a 12-es válaszoló.... Jó ég.
Kérdező, csak 15 éves a kölyök, szerintem elfogadható, hogy most éppen ilyen. Lehet jövő héten meg már éppen más milyen lesz. Nyugodj meg. Érthető, hogy aggódsz miatta. De hidd el, túl fogja élni a kamaszkorát, mint ahogy mi is túléltük. Akkor is, ha soha nem eszi meg a kikészített C vitamint.
Akkor van gond, amikor ezek a kamaszkori, átmeneti (olykor rossz) szokások, mint a lustaság, túlzott aluszékonyság, túlzott rajongás valamiért, szélsőségegben való gondolkodás, nem eszem-nem iszom, finnyás vagyok, ma bulimiás vagyok, egy hónap múlva meg már anorexiás dolgok állandósulnak és rögzülnek a viselkedésükben.
Mint a fent említett 20 éves hölgy. Na, akkor gond van. Úgy gondolom, egy 15 éves gyereket azért még lehet és kell is terelgetni. Fontos, hogy következetes legyél. Az én anyám borzasztóan következetlen volt és ez nem tett jót a kapcsolatunknak. Illetve, ne hergeld túl magad a dolgain. Ameddig nem marad ki éjszaka, ne drogozik, addig nem kell izgulni. Foglald el magad. Lássa, hogy neked is és neki is megvan a saját élete és a saját zónája. Ha nem akar éppen közösködni, akkor nem kell erőltetni.
Tök normális kamasz. 17 évesen kezd tisztulni az agyuk. Van aki meg is találja az útját érettségiig, van aki azután. Ez még nem dráma.
Direktbe nem lehet "dirigálni" az kuka. A c vitamint elfelejtheted. Túl fogja élni. Háromszoros tapasztalatból mondom.
Beszélgetni csak jóllakott, pihent, kamasszal lehet megpróbálni, valami kamutevékenység közben . Volt ma valami jó sztoritok? Ha volt, a baromságot is díjazd, és semmi kritika, különben sose tanulsz meg vele beszélgetni. Nem arról fogsz hallani, ami téged, hanem ami őt érdekli.
Sok sikert! A nevelés ideje lejárt. Örülj hogy van neked, és csodáld! Mindjárt kirepül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!