Karanténra kötelezett gyerek otthon tartása?
A 13 éves fiunknak két tanára is lebetegedett. Az egész osztályt karanténra kötelezték, de minket szülőket nem. Pedig kint van az ajtón a piros figyelmeztetés.
Sajnos nem tudunk vele otthon maradni, egyikünknek sincs már szabadsága.
Tegnap arra jöttünk haza, hogy a gyerek sehol, telefont nem veszi fel. Majd ismerős szólt, hogy két tömbbel arrébb, egyik haverjánál van. Mikor hazarángattam, tombolt, csapkodott.
Már rettegek, hogy mikor jönnek ellenőrizni. Közölte, hogy őt senki sem zárhatja be. Az sem megoldás, hogy rázárjuk az ajtót, mert földszinten lakunk - simán ki tud mászni a szobája ablakán...
Egyáltalán mi van, ha kiskorút érnek szabályszegésen?
Nem zárjuk rá senkire az ajtót, mivel baleset veszelyes. Kiskorú max figyelmeztetést kap, a szülő meg a büntetést helyette.
Elmagyaráznám, hogy miért kell otthon maradnia és ha megegyszer elm3gy, ugrott a telefonja, következő alkalomnál a szamitogep/laptop, utána tv, szép lassan minden addig, amíg egy üres szoba marad egy ággyal és nem két hétig lesz így, hanem mondjuk a nyári szünetig.
#5: végre, Te érted a helyzetünket.
Többiek: Eddig semmi nagyobb gond nem volt vele, de most ezt a hirtelen új helyzetet nem tudja feldolgozni. Eleve szombaton állatkertbe mentünk volna, vasárnap meg a nagyszülőkhöz. Ebből az lett, hogy nem teheti ki a lábát az ajtón, engem is meglepett, hogy mennyire kiakad és tombol miatta.
Egyébként beszéltem az osztályból több szülővel: van aki hasonló dolgokról számolt be, van ahol egész nap gépezik a gyerek és elvan, voltak akik mit sem törődve a határozattal, kirándulni mentek gyerekestől a hétvégén, mert úgy sincs, aki ezt ellenőrizze.
Nálunk a hónapban jött több váratlan kiadás is, egy nagyobb büntetés az anyagi csődöt jelentené nekünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!